AnnaMaria stängs av – i nio månader

TRAV

I dag föll domen mot Månprinsen A.M.:s delägare AnnaMaria Öberg – hon portas från alla svenska travbanor till och med 30 juni 2016

Foto: Anna-Maria Öberg.

I dag föll domen mot AnnaMaria Öberg.

Efter händelserna som utspelade sig på Dannero travbana den 21 september, då hon ska ha tagit strypgrepp och slagit Bergsåkeramatören Thomas Andemyr, stängs hon nu av från alla svenska travbanor i nio månader.

Det skriver Svensk Travsport på sin hemsida, som i domen beskriver AnnaMaria Öbergs beteende som oacceptabelt.

Det var under Danneros lunchtävlingar måndagen den 21 september som den mycket uppmärksammade händelsen inträffade.

Efter en olycka på banan, där AnnaMaria Öbergs sambo Gunnar Melander föll i backen, rapporteras hon ha sprungit in på banan, slitit av Thomas Andemyrs visir, slagit honom med det, och tagit strypgrepp på honom.

Thomas Andermyr lämnade dagarna efter händelsen in en polisanmälan mot AnnaMaria Öberg och Svensk Travsport stängde av henne från alla svenska travbanor samtidigt som händelsen utreddes.

Under onsdagseftermiddagen föll domen.

AnnaMaria Öberg stängs av från alla svenska travbanor i nio månader.

Minns inte slagen

I domen från Svensk Travsport går det att utläsa att AnnaMaria Öberg attackerade kusken Thomas Andermyr med strypgrepp bakifrån och upprepade slag mot ryggen samtidigt som hon skrek okvädningsord. Ett flertal vittnen har bekräftat händelseförloppet. Svensk Travsport skriver i sin dom att AnnaMaria Öbergs agerande är fullständigt oacceptabelt och att det därför måste rendera i ett kännbart straff. Disciplinnämnden dömer därför AnnaMaria Öberg till tillträdelseförbud till alla till ST anslutna travbanor till och med 30 juni 2016. I samband med att disciplinnämnden hållit sammanträde har AnnaMaria Öberg hörts per telefon, där redogjorde hon för att hon blev rädd och orolig när hennes sambo Gunnar Melander åkte i backen, men att hon inte minns att hon slagit Thomas Andermyr.
Trav365 har sökt AnnaMaria Öberg för en kommentar
Läs ST:s dom i sin helhet nedan

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav