Propulsion tillbaka som vinnare direkt i Sverige

Kihlström: ”Det är bara att passa på att njuta”

1 av 2 | Foto: ATG LIVE
Propulsion tillbaka på svensk mark.

avDaniel Söderbäck

TRAV

Här gör Elitloppsklare stjärnhästen Propulsion comeback på svensk mark som vinnare.

Och efter segern fick tränaren Daniel Redén de besked han ville ha.

– Det känns som vi är på rätt väg, sa han om matchningen mot Elitloppet.

Han blev fyra i Elitloppet 2016 och slutade tvåa i fjol bakom segrande Timoko.

Är det 2018 som blir året då tränaren Daniel Redén och Propulsion får fira en seger i storloppet på Solvalla?

Under torsdagskvällen var stjärnhästen, som redan är inbjuden till Elitloppet, tillbaka på svensk tävlingsmark igen, efter två raka tredjeplatser på Vincennes i Prix de France, 11 februari och Prix d’Amérique, 28 januari och segern i Prix du Bourgogne på nyårsafton.

”Lite ringrost”

Från spår 2 på Gävletravet gjorde Propulsion och kusken Örjan Kihlström som förväntat processen kort med sina konkurrenter och vann till slut enkelt över distansen 2 140 meter i V64–3.

I den sista kurvan satte Örjan Kihlström och Propulsion in stöten och seglade ifrån sina konkurrenter.

– Det blev rätt så skapligt tempo och han fick göra jobbet själv i dödens, vilket inte var helt fel. Daniel tyckte han behövde ett rejält lopp. Det passade bra att det var en (Francais du Gull) som ville köra i ledningen, sa Örjan Kihlström i vinnarcirkeln efter loppet.

– Han kändes precis som man kunde hoppas. Lite ringrost så klart och han gick med skor bak. Det är en njutning varje gång man får sitta bakom honom. Det är bara att passa på att njuta av de här stunderna, hyllade Kihlström.

”Ville att han skulle få sträcka ut”

Tränaren Daniel Redén var nöjd med första starten i år på svensk mark och fick ett bra kvitto på att träningen mot Elitloppet 27 maj ger resultat.

– Det såg bra ut med tanke på att han gick med väldigt tunga skor och har tung träning i kroppen. Det blev ett hårt tempo för att vara ett sådant här lopp och jag ville att han skulle få sträcka ut, så man får vara nöjd med honom, sa Daniel Redén.

– Det känns som vi är på rätt väg. Han sviker ju sällan och jag har en väldigt go känsla sedan vi lade om banan hemma. Det blir spännande, fortsatte Redén.

Med all sannolikhet blir det ytterligare en start för Propulsion innan Elitloppet. Men var och när ville inte tränaren avslöja.

– Det kan bli precis var som helst, det beror på vilket humör jag vaknar på. Vi får se om vi hittar något, skämtade Daniel Redén i vinnarcirkeln.

Segertiden skrevs till 1.12,1.

Åtta storloppsvinnare 2017 00:37
ARTIKELN HANDLAR OM