Udda USA-hästen flygs till Elitloppet

Foto: Hästen Floyd och ryttaren Wendy Ross, 32.
TRAV

Hästen Floyd och ryttaren Wendy Ross, 32.

Där har ni det udda ekipaget som flygs in från USA – till Elitloppet.

– Det är en ära att få flyga hit från USA och vara outrider på Solvalla, säger Wendy

I USA är det standard med så kallade ”outriders”.

I Sverige har det inte existerat.

Till nu.

Solvalla flyger in hästen Floyd och Wendy Ross, 32,  som bland annat tjänstgjort under Breeders Corwn och Hambletonian på storbanan Meadowlands i New Jersey.

Wendy Ross rider i sadel på Floyd och har koll på de tävlande – både före och under loppen.

– Vi hjälper till med utrustningen om det skulle behövas innan start. Vi rider iväg snabbt och hämtar exempelvis en tappad sko. Är det hästar som är lite heta är Floyd med och lugnar ner dem vid defileringen. Och Floyd vet precis hur han ska göra om någon tävlingshäst och dess kusk behöver assistans för att vända runt på banan innan start, säger Wendy Ross i ett pressmeddelande.

”Vårt rekord är...”

Floyd och Wendy Ross är respekterade bland kuskar och tränare i USA och blir nu det 17:e ekipaget, vid sidan av de 16 världsstjärnor som kommer göra upp om segern i Elitloppet Benders.

– Det finns ett halvt dussin outriders som är riktigt duktiga och jag och Floyd är med i det gänget. Vårt rekord för att fånga in en lös häst är fyra sekunder från att den slet sig tills den var i säkerhet. Floyd är i hur bra form som helst och man kan inte tro att han fyllt tjugotre år. Elitloppet blir finalen på hans fina karriär. Både han och jag kommer njuta av varje sekund, säger Wendy Ross.

Myron: ”Även andra lopp...”

– Wendy Ross kommer finnas på plats från fredag till söndag och vara outrider även i andra lopp än försök och final i Elitloppet Benders, säger Solvallas sportchef Markus Myron.

Elitloppshelgen arrangeras på Solvalla 27-29 maj.

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

Elitloppet