Gör comeback – efter avstängning

Uppdaterad 2016-12-14 | Publicerad 2016-12-13

Förbundet stängde av honom för olämpligt uppträdande – är nu tillbaka på banan

Jörgen Sjunnesson.

Travkusken Jörgen Sjunnesson åkte dit för att ha sexuellt trakasserat kvinnor i sporten – och stängdes av med omedelbar verkan.

Nu gör han comeback på travbanan – under onsdagen ersätter han Veijo Heiskanen bakom sex hästar på Jägersro.

– Vi är alla människor, fel kan man göra, säger Veijo Heiskanen till Trav365.

Svensk Travsport stängde av travkusken Jörgen Sjunnesson med omedelbar verkan i början av november efter att det framkommit att han utsatt kvinnliga inom sporten för sexuella trakasserier.

– Uppriktigt ber jag alla inblandade om ursäkt och ångrar allt jag har skrivit. Jag har och kommer ta professionell hjälp för att försöka reda ut mina problem, sa Sjunnesson då.

”Inte begått brottslig gärning”

I slutet av november hävde Svensk Travsports Licenskommitté avstängningen och Sjunnesson var dämed tillåten att tävla fritt igen.

– Av utredningen framgår att han inte begått brottslig gärning, skrev Svensk Travsport i sitt beslut.

Kör nio hästar

Under måndagen kvalade Jörgen en delägd häst på Halmstadtravet och på onsdag kör han sju hästar på Jägersro åt Veijo Heiskanen som lämnat återbud, det står att utläsa på Svensk Travsports hemsida.

– Det är inga konstigheter från min sida. Han kör mina hästar så bra, bättre än vad jag själv gör, och vi är i samma kategori. Det är inte så mycket att välja på. Vi är alla människor, fel kan man göra. Till mig, eller till människorna i min närhet, har han inte skickat något. Det här var det bästa möjliga när jag inte mår bra, säger en förkyld Veijo Heiskanen till Trav365.

På söndag kör Sjunnesson två hästar, Nok´en Fräkkert och Leave´em All Behind på Charlottenlund, travbanan i Köpenhamn, det skriver Travronden.

Trav365 har sökt Jörgen Sjunnesson för en kommentar.

Här är hästarna Sjunnesson kör på Jägersro:

Flying Bolt (Lopp 1)

Trot Kronos (Lopp 2)

Västerboflashlight (Lopp 4)

Grainfield Ace (Lopp 5)

Bikini So Teeny (Lopp 6)

Please Mr Please (Lopp 8)