”Det blir det största lopp som jag kört”

Foto: Kanal 75
Mosaique Face och Adrian Kolgjini är klara för Hugo Åbergs Memorial
TRAV

Mosaique Face är klar för storloppet Hugo Åbergs Memorial.

Adrian Kolgjini kör.

– Det blir otroligt häftigt, säger Adrian Kolgjini.

Med tolv dagar kvar till storloppet Hugo Åbergs Memorial på Jägersro börjar bitarna falla på plats.

Under onsdagen presenterades den italienske stjärnhästen Robert Bi som häst nummer tre.

Nu presenteras Mosaique Face som häst nummer fyra.

Hemmahästen kommer att köras av Adrian Kolgjini.

”Största loppet jag kört”

– Det blir otroligt häftigt. Det blir det största lopp jag någonsin kört, i alla fall känslomässigt, säger Adrian Kolgjini i ett pressmeddelande.

Tränaren, pappa Lutfi Kolgjini, tycker också det ska bli något extra att den 23-årige sonen kör Mosaique Face i miljonloppet.

– Jag är alltid nervös när Adrian kör större lopp, men nu blir det lite extra. Jag kommer nog att gå ner på innerplan för att se loppet, säger Lutfi Kolgjini.

Storloppet på Jägersro, Hugo Åbergs Memorial, har alltid betytt mycket för familjen Kolgjini. ”Ludde” vann loppet första gången 2003 tillsammans med Revenue och då samlades hela familjen i vinnarcirkeln.

– Jag vet att den vinsten betytt väldigt mycket för pappa. Farmor och farfar var med och just den segern är också mitt egna första stora minne av travet, berättar Adrian Kolgjini, som vid det tillfället bara var tio år gammal.

”Då ska de få åka”

Mosaique Face, som hittills i karriären sprungit in drygt tolv miljoner kronor, deltog i Elitloppet sista helgen i maj på Solvalla men hade ingen lycka med sig. Så sent som i tisdags spurtade han bra som tvåa efter lite vila.

– Får vi ett bra spår ska de andra få åka, säger Adrian Kolgjini.

Hugo Åbergs Memorial avgörs på Jägersro tisdagen den 26 juli, storloppet körs över distansen 1 609 meter autostart och en miljon kronor väntar vinnaren.

Sedan tidigare är Robert Bi, Spartan Kronos och Un mec d´Heripre klara för loppet

ARTIKELN HANDLAR OM