Sportbladets V86-tips

Expertens drag till miljonerna

Foto: Kanal 75

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång på Solvalla & Bergsåker.

Spelstopp 20.30

TV12 20.00

ATG24 18.00

Sportbladets expert Casper Hedberg tippar i jakten på alla rätt.

Vill du bli rik på onsdag? Ta rygg på oss!

✓ V86-1

Loppet

Tre varv långt lopp och vanligtvis brukar tilläggshästarna hinna både ikapp och förbi.

Tipsettan

Narold Vox är van vid att både stå på flera tillägg och att springa lopp över tre varv. Han är också ganska så van vid att vinna med dessa förutsättningarna och han gör i stort sett aldrig ett dåligt lopp. Formen är, som vanligt, fin och visst ser det ut att vara en mycket lämplig uppgift för honom nu (igen).

Motbuden

Poochai har suttit fast flera gånger nu på slutet och står verkligen på tur för seger. Han har, precis som vår tipsetta, vunnit lopp över distansen och det är inte fråga om, utan när, den forne derbyvinnaren ska påbörja en ny segerrad.

Skrällbudet

Navigator Sib gjorde comeback senast och såg fin ut som fastlåst. Nu har han lopp i kroppen.

Spetsbudet

Above All Ås öppnar riktigt bra från springspår.

! Statistik­vinnaren

Queer Fish.

✓ V86-2

Loppet

Uttagningslopp till Europaderbyt. Mumma!

Tipsettan

Readly Express är en av de mest lovande hästarna som kommit fram i den svenska travsportens historia.

Han har vunnit både Kriteriet och Derbyt och har på 15 starter tolv vinster och tre andraplatser och han har hittills tjänat hela 5,6 miljoner kronor utan att ha varit med i premie­chansningen. Det finns inget som tyder på att segersviten ska brytas nu och det går inte att rekommen­dera annat än att spika.

Motbuden

Day or Night In har alltid omgärdats av fina rykten och han har också levt upp till desaa rykten på tävlingsbanan. Senast var han trea i derbyt och gjorde då ett mycket bra lopp. Här är nog siktet inte inställt på att slå Readly Express, utan på att ta sig vidare

till final.

Skrällbudet

Phytagoras Face avslutade mycket bra senast i ett lopp som Uncle Lasse vann och formen sitter nu. Förra årets Kriterietvåa är på gång och har återigen Örjan Kihlström i sulkyn.

Spetsbuden

Flynn Boko och Tobin Kronos slåss om att få rygg på Readly Express.

! Statistik­vinnaren

Readly Express.

✓ V86-3

Loppet

Flera hästar är obesegrade från ledningen och spetsstriden blir extra avgörande då det är kort distans.

Tipsettan

Antonio America hade inte startat på tre månader då han

senast flög till ledningen och sedan vann överlägset på fin tid på ett imponerande sätt. Han har nu ett bra startspår och  han har aldrig förlorat då han gått i ledningen. Med lopp i kroppen kan han ha gått framåt i form ytterligare. Men det räcker att han är lika bra som senast för att han ska vinna detta loppet, förutsatt att han når ledningen.

Motbuden

Coolwater In har haft innerspår bakom bilen två gånger och öppnat riktigt bra bägge gångerna. Om han spetsar är det förmodligen han som vinner loppet. Även Coolwater In är obesegrad från spets.

Skrällbudet

King of Mine behöver mycket tur, men har fin form.

Spetsbuden

Coolwater In och Antonio America duellerar.

! Statistik­vinnaren

Sugar Daddy.

✓ V86-4

Loppet

Montélopp med några duktiga hästar inom grenen.

Tipsettan

Navaj Brodda har under sommaren hittat en sällsynt formtopp och kanske har hon också ryckts med i stallets smått hysteriska formkurva. Efter 38 segerlösa starter har hon börjat att rada upp segrar. Att hon fått

börja tävla i monté har säkert också bidragit till framgångarna för hittills har hon inte förlorat ett montélopp då hon hållt sig till trav. Hon är historiskt sett inte så osäker och utan galopp denna gången

är hon säkert med i segerstriden.

Motbuden

Västerbo Realhigh har även hon harmoni i livet för tillfället och hon har vunnit sex av 14 årsstarter. Senast testade hon på monté för första gången och det blev seger direkt. Med tanke på att många hästar behöver några montélopp på sig för att förstå grejen så kan vi säkert förvänta oss en minst lika skarp insats nu. This is Alex har höjt sig sedan monté

introducerades som en möjlighet i hans karriär.

Senast startade han 20 meter bakom både Bone

Machine och Andy Pandy så han står fint till här.

Skrällbudet

Viking Olympic är en bra montéhäst som nu har lopp i kroppen efter ett kortare uppehåll.

Spetsbudet

Not Guilty är väldigt startsnabb och tar ledningen den första biten.

! Statistik­vinnaren

Västerbo Realhigh.

✓ V86-5

Loppet

Jämnt lopp där vi har ett norskt drag.

Tipsettan

Egentligen är det här ett garderingslopp där det lär bli jämnstreckat mellan de bäst betrodda. Det gör oss sugna på att ta ställning. Derby d’Eestino må bara vara tre år men vi tror att han är redo att ta upp kampen med sina äldre, mer rutinerade motståndare. Talangmässigt är han i alla fall bäst, och dessutom tål han att göra grovjobbet. Vi gillar honom.

Motbuden

Startsnabba duon Kicking Viking och Going Robb är givna bud. Chenin Blanc är fin, men spåret?

Skrällbudet

Kan Queen of Hills göra som senast, skrälla?

Spetsbuden

Castella L.S. är snabb ut men är nog nöjd med en

fin ryggresa på innerspår. Vi tror att spetsstriden

därför står mellan Going Ribb och Kicking Viking.

! Statistik­vinnaren

Chenin Blanc.

✓ V86-6

Loppet

Den här uttagningen till Europaderbyt ser oviss ut. Kanske inte så att det krävs helgardering, men å andra sidan, när en så fin häst som Bryssel hamnar långt ner i ranken vill vi inte ta några risker.

Tipsettan

Pasithea Face är en hårding men vi tror att hon för det mentalas skull behöver en snäll resa den här gången. Det finns inget som säger att hon inte kan vinna med det upplägg, hon har tidigare visat sig vara bra även när hon får avvakta i ryggar.

Motbuden

El Diablo B.R. kommer från Derbyseger i Norge. Det har blivit ett par tuffa lopp för honom på slutet och det är svårt att säga i vilket skick han kommer till den här starten. Antingen kvarstår toppformen eller så är han på väg nedåt, svårt att veta och för oss går det inte att göra annat än att strecka honom utan att för den skull tro jättemycket på honom. Han är svårbedömd helt enkelt. Flash Håleryd är en stark avslutare. Det är lite konstigt att han inte vunnit lopp ännu i år men det kan mycket väl vara dags nu. Tesio har fått ett uppehåll efter två raka galopper. Svårt att beräkna dagsstatus på honom men en häst av hans kaliber bör alltid tas på allvar, även vid dåligt spår

mot hårt motstånd.

Skrällbudet

Bryssel är nämnd. En mycket fin häst som haft en misslyckad säsong. Men tränaren tycks inte ha gett upp på säsongen och då gör inte vi det heller.

Spetsbudet

Nappa Scar vill släppa? Svårt att säga till vem dock.

! Statistik­vinnaren

Tesio.

✓ V86-7

Loppet

Öppet stolopp där det ändå är fördel för de läges­gynnade eftersom det är kort distans.

Tipsettan

Barca vinner inte lopp så ofta men här är en mycket bra uppgift för henne. Kanske att hon är som bäst med en ryggresa men den här gången är det väl ändå

läge att ladda hårt för ledningen? Formen för seger finns utan tvekan men en häst som vinner så sällan som Barca är det ändå svårt att tro allför mycket på.

Motbuden

Malgomaj B. har full form och får en fin resa. Magnesia är väl den hästen som vi håller högst i loppet men risken finns att hon, trots bra startsnabbhet, kan hamna på vingel.

Skrällbudet

Donna Lyjam. Bakspår, men startsnabb rygg i nr 3.

Spetsbuden

Det står mellan O.P.’s First Girl och Barca.

! Statistik­vinnaren

Bonbon Mearas.

✓ V86-8

Loppet

Fint lopp som inte borde bli något sömnpiller i stil med det som har blivit något av Solvallas kännetecken på onsdagkvällarna.

Tipsettan

Dens Bea går från klarhet till klarhet. Hon är inte beroende av någon speciellt position men här är det klart att det bästa

henne förmodligen är om hon kan försvara ledningen.

Motbuden

Faloria Boko är aningen ojämn men när hon är som bäst är hon ett sto som hävdar sig mycket väl i alla gäng i klassen, och förmodligen även ett par klasser högre. M.T.

Klara satt fast senast. Jagar ledningen nu?

Skrällbudet

Lonely Star ska inte nonchaleras trots spåret.

Spetsbudet

Flera startsnabba, som kanske framför allt Kemas Girl och M.T.Klara, men Dens Bea har nog ändå rätt så bra chans att hålla ledningen.

! Statistik­vinnaren

Dens Bea.

Casper Hedberg

ARTIKELN HANDLAR OM

Spel

V86

Trav