Han är omgångens stora dunderskräll

TRAV

En månads ledighet går läskigt fort. Men jag klarade mig i alla fall från glåpord ute i samhället.

Det kan ha berott på att spiken Uncertain Age vann till 24 gånger pengarna.

Men ärligt talat, inga galna torskar ser mig på stan längre, bara snälla pensionärer. Det kan bero på att den yngre halvan av svenska folket sällan höjer blicken från smartphonen. Det skulle vara för att ge barnen godis och glass för att ostört kunna fortsätta med vad de nu gör. Och så sägs det att heroin är starkt beroendeframkallande. Ha ha. Ni är fast med näsan i skärmen på livstid.

Inte att lita på

✔ V75-1: Al’s Winnermede borde braka runt allt på en halvmiss, så bra är han. Vågar ändå inte lita fullt ut på honom och är rädd för att Mellby Apollo släpps till ledningen och får dirigera. Ulf Ohlsson vet väl att det är vinklad vinge i Rättvik. Annars någon kanske tjallar?

Superskrällen lystrar till namnet Final Oak, rygg på ledaren och slut?

✔ V75-2: Omgångens dunderidé är Esplendido Pellini, rankad sist i alla tidningar. Ni MÅSTE titta på hans senaste starter i arkivet. För fyra starter sen hade han vunnit om han inte krokat ihop strax före mål. De två raka vinsterna visar en häst som kan massor när han får upp ångan och senast, i lördags, knäckte han checken i omstarts- och regnkaoset i Bollnäs och fick springa utan rem i loppet. Galoppen med 700 meter kvar kom inte oväntat och Going Kronos-sonen såg okörd ut då. Gör som ni vill men jag tror han kan vinna. Lukas Svedin siktar på offensiv och tidig attack mot dödens. Vi har planerat det så. En procent är hästen spelad på.

✔ V75-3: Riggat och klart för Volstead när Royal Fighter och On Track Piraten drog spår åtta och elva. Någon påstår kanske att det är Stefan Melander som lottat men jag säger emot, i så fall hade väl Nato Dream fått tredjespår?

Hur som helst, Vol­stead frontar och vinner.

 V75-4: Snudd på alla mot alla och kanske enbart idiotiskt att gissa? Jag vill ändå

ha sagt att E.V.Gingin är en häftig pålle som ser ut att kunna slå vem som helst och att Hallelujah Zon och So Nobel Gede kommer från starka vinster i korpen.

 V75-5: Här kryps det ner i blocken likt inför ett 100-meterslopp. Enjoy Boko brukar hoppa iväg och kan vara omöjlig att hinna före in i svängen. Vill ändå spekulera i att Focus Håleryd eventuellt lyckas och att i så fall New Steel kan sitta i ledningen efter 350 meter. Sen kan Claes Sjöströms häst vara i mål.

Kan inte bli trött

 V75-6: Danne Edel är inte som alla andra. Han kan nämligen inte bli trött, bara ifrånsprungen. Nu är formen bra igen och 2 640 meter kan räcka. Norske Republique (men landet är ett förstås en monarki) siktar på att visa vägen från start till mål medan Topgear försvann i leran i lördags och inte ska lastas för det. Formen är kraftigt på gång enligt tränaren.  

 V75-7: Minnestads Dubai kan få besvär att hinna före Sahara One till ledningen men jag tror att det är av underordnad betydelse.

Så bra som han varit är det väl läge att parkera i dödens och avgöra med ett par smockor sista 1000?

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 10–8–6–3 (res 5–2)

V75-2: 6–1–8–4–9 (res 5–11)

V75-3: 2 Volstead (res 8–11)

V75-4: 15–1–3–13–14–10 (res 5–12)

V75-5: 7–4–3–1 (res 6–2)

V75-6: 2–1–9 (res 6–3)

V75-7: 3 Minnestads Dubai (res 5–9)

1 440 rader/720 kronor

Helgens tips

1. 6 Esplendido Pellini ▲(Rättvik, V75-2)

Ser jättebra ut. Kan vara omgångens dunderskräll.

2. 7 New Steel (Rättvik, V75-5)

Var riktigt bra vid vinsten i juni. Slut om spets?

3. 3 Final Oak (Rättvik, V75-1)

Formintryck senast. Smyger igen. Rolig rysare.

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Trav

Spel