”Propulsion och Örjan vinner Hugo Åbergs”

TRAV

Efter vad jag har sett och hört så bara vinner Propulsion Hugo Åbergs Memorial.

Och efter snack med Veijo Heiskanen låter det som att han har en stenklar vinnare på V75.

Kvällens omgång har vi säkrat som i en liten ask.

Hugo Åbergskvällen på Jägersro är en av mina absoluta favoriter. Efter elitloppshelgen är det den här tisdagen i slutet av juli som är min travhöjdare på året.

Storloppet körs strax efter klockan nio i kväll i soldnedgången och stämningen runt banan är  magisk. Det har ni hört förut men det tål att upprepas.

Ser bättre ut än på länge

Efter mycket pluggande fram och tillbaka och samtal med olika tränare så är jag helt klar på vem som vinner Hugo Åbergs i kväll. Det gör Propulsion och Örjan Kihlström. Pratade en längre stund med Daniel Redén i går och det hörs på honom när han är extra, extra nöjd med en häst.

– Så bra som Propulsion känns har jag inte känt honom på väldigt länge. Faktiskt inte sedan i våras när han var så bra i årsdebuten på Färjestad. Då var det mumma och han känns lika bra nu, sa Redén.

– Eventuellt kan det bli så att vi lägger på honom ett Can’t See Back-huvudlag för första gången. Han har gått med öppet huvudlag tidigare och det kan göra sitt i kampen om ledningen, menade Redén.

Där har vi det. Det skulle inte förvåna mig ett smack om Örjan Kihlström bara svarar ut de andra från start.

 Han har aldrig tryckt av Propulsion någon gång men ”sett så där lurig ut” enligt Daniel Redén när de har diskuterat Propulsions startsnabbhet. Distansen är 1609 meter och det innebär att starten går närmare kurvan och då är det fördel hästen med innerspår i en spetskamp. Tycoon Conway Hall är blixtrande snabb ut, men skulle Kihlström bomma täten tar han sig ändå ut omgående och vinner.

Jag glömmer inte intrycket när Propulsion vann åkandes från dödens i Finlandia-Ajo med krafter kvar. Och nu säger Daniel Redén att hästen känns ännu bättre.

”Hon har en bra vinstchans”

Spik nummer två i kvällens omgång levereas av Veijo Heiskanen bakom Sundsvik Mayday. Hästen har gått riktigt bra för Veijo med undantag senast då det blev galopp från andraspåret i voltstart.

Nu är det spets och slut eller vinst oavsett position i stoloppet.

– Nu är det auto och då galopperar hon inte. Hon är jättesnabb ut och för första gången på länge har hon fått ett bra läge. Hon har en bra vinstchans, sa Veijo till mig.

Man brukar säga att Jägersro är en ”självspringande bana” och att spetshästarna bara rinner undan och vinner varje lopp. Så är det ofta men såklart inte alltid. Jag vurmar för två bakspårshästar i V75-1 och det är Emmett Brown (höll strålande från dödens senast), samt King City , som mycket väl bara kan blåsa till dem igen.

I V75-3 har säkert Borups Powerful en bra chans om han når ledningen. Har stångats i tuffa gäng hela året och gjort det jättebra.

Men varning för italienske Midnight Dreamer  som har sett bra ut vid segrarna och som det är mycket goda rapporter på.

Har otroligt fina framgångar

Det var häftigt att se när Glider Slider raketspurtade till segern senast. Trots att han har innerspår måste jag bara tro på honom när nu Björn Goop hoppar upp bakom. Tränaren Tomas Malmqvist har otroligt fina framgångar med sina unghästar och det förvånar mig inte om Glider Slider vinner.

Gucci Degato blir mitt tips i ett öppet V75-5. Han har två raka segrar, förvisso från spets, men har nu rygg på startsnabba hästar.

I V75-7 har Alfas da Vinci bra chans att försvara fjolårssegern.

Men Chosen One var mitt skrälldrag när han vann senast och han kan mycket väl göra det igen från ett smaskigt läge.

Micke Carlssons V75-system

V75-1: 10–11–6–7–4–12 (5–1)

V75-2: 5 Sundsvik Mayday (2–1)

V75-3: 2–1–7–5–3–8 (9–6)

V75-4: 1–5–7–3–4 (12–2)

V75-5: 9–6–4–1–11–2 (5–7)

V75-6: 1 Propulsion (5–6)

V75-7: 14–1–13 (5–12)

3240 rader/1620 kronor

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Spel

Trav