Elevresursen kan bli dubbelmiljonär

avDaniel Söderbäck

TRAV

Redan vunnit en miljon – kan vinna igen: ”Helt enormt faktiskt”

1 av 2 | Foto: KANAL75
Malin Bergström, som jobbar som elevresurs kan ta hem ytterligare en miljonvinst med Galactica. I somras vann hon Stochampionatet med hästen.

Galactica och amatören Malin Bergström, 39, satte alla proffsen på plats igen på Solvallas V75:a.

Nu har sagohästen chans på en ny miljonseger.

– Helt enormt faktiskt, säger Malin Bergström som jobbar som elevresurs till vardags.

Fyraåriga Galacticas karriär under 2016 är rena sagan. Hästen, som tränas av elevresursen Malin Bergström, har redan tjänat 1,4 miljoner under året. Högst smäller förstås segern i Stochampionatet i juli.

”Varit så nervös”

Efter söndagens seger i Breeders Crowns semifinal för fyraåriga ston har amatörhästen chans på en ny miljonseger. Finalen körs på Malins hemmabana Sundbyholm i Eskilstuna om två veckor.

– Helt enormt faktiskt, så jädra kul att få avsluta hemma, jag har varit så nervös hela veckan. Kusken Lars-Åke Söderholm gör det så jävla bra, han tänker hela tiden på hästen, vi har haft en plan för hästen hela tiden, säger Malin Bergström.

”Slö i inledningen”

In i sista sväng var det lite gyttjebrottning för Galactica på Solvallas leriga bana och det såg ut som det stod och vägde – men Galactica borrade ner sig och vann enkelt.

– Hon var lite slö i ledningen och inte det rätta trycket i henne som tidigare, men när jag lättade lite på tömmarna över upploppet klev hon undan enkelt, säger kusken Lars-Åke Söderholm.

Tvåa i loppet slutade jätteskrällen Cerveza.