Wangle: ”Stod för omgångens uppvisning...”

En av årets svåraste omgångar på förhand.

Lägg därtill att bara en häst vann från ledningen – på hela tävlingsdagen.

Men Perfect Dynamite stod för omgångens i särklass fränaste uppvisning när han krossade allt – från just ledningen...

Förhållandena på Solvalla var minst sagt problematiska.

Regnet ställde till stora problem samtidigt som plusgraderna gjorde sitt.

Banan blev en leråker – i alla fall på innerspår.

Bara en enda häst vann från ledningen – på hela tävlingsdagen.

Hästarna kollapsade i front gång på gång – innan Perfect Dynamite kom ut och visade prov på något helt annat.

Här är Sportbladets plusbetyg på V75-omgången

Perfect Dynamite: Wow, inte en enda häst hade vunnit från innerspår på hela dagen. Men sedan kom Perfect Dynamite ut på tävlingsbanan. Och pulveriserade allt motstånd. Från ledningen. Det var en fenomenal insats och hästen var totalt överlägsen. Puh! Vad var det där? Satan i gatan. Fem plus utan snack. Såg ni inte loppet? Gör det.

El Fitzgerald: Snacka om att vara ensam på banan! Trots missen från start, när Björn Goop missade ledningen till värste konkurrenten, så var duon bara bäst. El Fitzgerald, som hyllats av stallet, krossade allt motstånd från dödens. Det var en rejäl insats och det här bådar riktigt gott. Det dröjer nog inte länge förrän hästen syns i stoeliten.

Ritchie Ås / Anders Eriksson: Startade från sämsta läget, men förivrade sig aldrig. Både kusk och häst gjorde femstjärniga insatser och var över upploppet totalt överlägsna. Anders Eriksson visar gång på gång vilken talang han besitter. Att just han vann V75 champions för lärlingar kom inte direkt som en chock.

Vincent As: Herregud, ska man skratta eller gråta? Hästen såg totalt chanslös ut i 3000 meter av loppet. Men de sista 140 metrarna hände något – och hästen förstod att det var dags att börja springa. När alla andra konkurrenter rent sagt stod ”stilla” så kunde Vincent As spurta förbi alla. En helt ofattbar scenförändring av loppet, men bästa hästen vann tillslut. Tror jag.

Up North: Först och främst, hur tänkte spelarna när hästen var spelad på under tre procent? Det var ett hån för spelarkåren. Kim Eriksson stod för en pangstart från springspår och hamnade direkt i andra utvändigt. Sedan, när väl attacken sattes in, var det läckert att se hästen sprinta undan till en överlägsen seger. Adrian Kolgjini verkar äntligen fått snurr på stallet igen. Pass upp.

Bellfaks: Var omgångens stora snackis hos många och kom välvilligt till ledningen som enligt plan. Men med ett varv kvar till mål så galopperade hästen hejdlöst. Mycket skumt. Vad hände egentligen? Det var inte kul att se.

avCarl Wangle

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Solvalla