Goop: ”Inget problem - men det är inte okej…”

Björn Goop om omtalade hat-sms:et efter V75 i lördags: ”Ville visa att även jag får såna sms ibland” Hyllas för svaret!

1 av 2 | Foto: Kanal75
Björn Goop.
TRAV

Stjärnkusken Björn Goop tog ingen V75-seger i lördags.

Efter tävlingarna fick han motta hat-sms - som han publicerade på sin Twitter.

– Jag får det ytterst sällan man jag ville visa för de lite mindre tränarna och kuskarna att även jag får sånt ibland.

I förra veckan berättade toppkusken Carl-Johan Jepson i Travronden om sms:en med hot och hat han då och då får motta efter travloppen.

– Det är den stora baksidan. Jag försöker att inte lägga någon vikt vid det, men det är inte roligt alltså, sa han till facktidningen.

Trav365 har flera gånger uppmärksammat det näthat och sms som drabbar aktiva inom travsporten.

”De som får sånt här ska inte känna sig ensamma”

Den senaste i raden som blivit utsatt och som visat det är vår störste kuskstjärna Björn Goop. Efter lördagens V75-tävlingar, där Goop för ovanlighetens skulle inte vann något lopp, kom det ett sms som han valde att publicera på sin Twitter.

– Jag ville visa för de mindre tränarna och kuskarna som får sånt här och skäms, att även jag får sånt här ibland. Man är inte ensam. Det är inte okej och de som får sånt här ska som sagt inte känna sig ensamma. 

Hur ofta får du sånt här?

– Jag är normalt förskonad mot det här, folk har respekt. Jag får kanske ett i kvartalet.

”Jag kunde inte låta bli”

Stjärnkusken tog sms:et (som du kan se ovan i bildspelet) med ro och svarade: ”Puss på dig!! För övrigt tror jag rättstavning är något du ska lägga ner mer tid på att förbättra…”.

Något han hyllats över i sociala medier.

– Det var nästan komiskt vad dåligt han stavade. Jag kunde inte låta bli, jag skrattade bara åt det. Det var mitt sätt att ge igen lite, förklarar Goop.

Det här problemet finns i trav-Sverige, hur ska man få bukt på det?

– Det är svårt. Det är lite så att är man med i leken får man leken tåla. Det är så inom alla sporter. Det skriks okvädesord på fotobolls- och hockeymatcher, men som de som skriker kanske inte menar, man skriker när man är så inne i något. Men det är så det funkar, ena dagen är man älskad, andra är man hatad. Det viktigaste är att man mår bra själv.

ARTIKELN HANDLAR OM

V75