”Får man chansen att prova tar man den”

Foto: Kanal 75
Sauron Pil inledde sin tävlingskarriär strålande hos Samuel Rehn
TRAV

Sauron Pil inledde karriären strålande och köptes av Kristian Huselius.

Men succén har uteblivit för den kapable och skadedrabbade hästen – och nu leasas han av proffstränaren Peter G Norman.

– Ägarna har väl ledsnat lite, säger Peter G Norman.

Sexårige Sauron Pil är skadad – igen.

Zola Boko-sonen inledde sin tävlingskarriär strålande med fem raka segrar och imponerade stort. Supertalangen köptes i mitten på augusti 2015 av den tidigare hockeystjärnan Kristian Huselius med vänner – och hästen spåddes en lysande framtid.

– Han är köpt för det är en läcker individ, och det blir så klart spännande, sa Huselius till Trav365 kort efter köpet.

Men någon större lycka med Sauron Pil har det inte varit – hittills. Den kapable hästen har haft problem i omgångar och provats hos flera olika tränare, senast av Halmstads Peter Untersteiner.

Nu är Sauron Pil skadad igen – och då leasas han av Solvallas Peter G Norman. Något som facktidningen Travronden skrivit om.

”Värt att prova det här skottet”

– Vi ska undersöka hästen i slutet av veckan, och sedan tar vi det därifrån. Han är konvalescent nu och står hos en granne till mig, och det finns ingen tidsplan eller något med honom. Han kommer få den tid han behöver, och få läka ut ordentligt, säger Peter G Norman och fortsätter:

– Det är ingen jätteallvarlig skada, han har en mindre blödning på ett gaffelband, men det kan ta sin lilla tid och vi får se vad det blir.

Hur kommer det sig att du leasar honom?

– De som äger halva hästen är med på Quebec C.D. och ett par andra hästar hos mig, och de frågade om jag ville leasa honom, de har väl ledsnat lite på de problem som varit med Sauron Pil. Alla vet ju att Sauron Pil är en jättebra häst i grunden och får man chansen att prova en sådan här häst så får man göra det, även om jag vet att det inte kommer bli lätt, för hästen har ju varit hos duktigt folk hela tiden, säger Peter G Norman och avslutar:

– Men jag kände att det var värt att ta det här skottet när man blev tillfrågad, så får vi se.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hästar

Solvalla

Trav