Sportbladets V86-tips

TRAV

Expertens drag till miljonerna

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång på Solvalla och Bergsåker.

Sportbladets expert Per Nicklasson tippar i jakten på alla rätt.

Vill du bli rik på onsdag? Ta rygg på oss!

V86-1

Loppet

V86-omgången inleds med ett, trots meriterade ston, inte alltför upphetsande lopp.

Tipsettan

Bostonz Credit har vunnit båda sina två starter i år men det har varit lite av två prov utan värde eftersom hon båda gångerna fått husera lite som hon vill i ledningen. Det ska bli spännande att se hur bra hon är när någon konkurrent väl synar henne. Kanske den här gången,

Bostonz Credit har ju trots allt tråkigt sjundespår bakom bilen? Nja. Med hjälp av Mermaid Ås tror vi att Bostonz Credit har bra chans att nå ledningen. Mermaid Ås är spetsfavorit inledningsvis men har vilat och vill säkert ha ett snällt lopp. Är då bara Bostonz kusk bestämd lär det vara bra chans att få överta. Sedan är hon svårslagen.

Motbuden

Geisha Sund står hårt inne i jämförelse med de hästar i loppet som har tjänat mest pengar. Det är ingenting som Cherie Sund bryr sig om. Hon är jättebra för dagen, även om hon senast inte orkade sätta klorna

i ledaren, men även om hon stumnade lite den sista biten höll hon på nytt starkt. Skulle hon på något sätt lyckas ta emot Bostonz Credit från start så har hon absolut chansen att hemföra detta. Ja, kanske kan hon vinna även från dödens. Vi kommer i alla fall inte

att ställa oss i luckan förrän vår spik korsat mållinjen som etta. Ariel Boko är också en häst som vi alltid finner det värt att varna för.

Skrällbudet

Aisle Stand är toppbra de gånger hon får till det.

Spetsbuden

Mermaid Ås släpper till Bostonz Credit.

! Statistik­vinnaren

Aisle Stand.

V86-2

Loppet

Redén inleder V86 med vinnare på två olika banor?

Tipsettan

Stand Bayou höll starkt senast. Han möter bra motstånd men har en stor fördel i att han har ett bättre läge än alla de hästar som vi bedömer vara de värsta konkurrenterna. Oavsett resa bör han ha en fin chans och Stand Bayou är för oss en vettig spik i ett annars lurigt lopp.

Motbudet

Global Resistance var klart slagen av Stand Bayou senast men satt då långt bak i ett taktiklopp och gick bra till slut. Det är inte alls säkert att han är en så mycket sämre häst, men han har sämre spår.

Skrällbudet

Limoncelli från fint läge.

Spetsbudet

Den som har visat bästa startsnabbheten är nog Gold Twister. Därmed inte sagt att det är han som tar hand om ledningen.

! Statistik­vinnaren

Stand Bayou.

V86-3

Loppet

Distansen är hotet mot favoriten?

Tipsettan

Var Razor Kronos lite sämre senast – eller var det den som var närmast slagen som var väldigt bra? Vi vet inte, men vi har fått vissa förväntningar på Razor Kronos som ska ses med toppchans i det här sällskapet, fast distansen inte känns som någon fördel. Det är den, främst, som gör att vi garderar Razor Kronos.

Motbuden

Exciter blev det fel för senast, men han höll starkt. Nu är motståndet hårdare men han kan å andra sidan bara få en bättre resa. Höwings Star radar upp fina insatser, där den senaste var extra mersmakande.

Skrällbudet

Västerbo Pumpkin. Men överpace krävs.

Spetsbudet

Master Ho? Släpper till någon bra?

! Statistik­vinnaren

Razor Kronos.

V86-4

Loppet

Fint lopp för ston som är på väg upp.

Tipsettan

Vi vet att Jan I Jönsson har varit proffstränare, men nu är han amatör, och det är inte lätt för en sådan att hävda sig i den ”hårda” konkurrensen på Solvalla. Vi vill ändå lyfta upp hans Bear Dream som vi tyckte såg väldigt fin ut senast och som har varit bra i alla tre starter hon gjort i år.

Motbuden

Mystic Illusion vann fyra lopp på nio starter i fjol. Paris Metro vann bara ett lopp på 16 starter men hon var bra ändå. Visade också vid något tillfälle att hon kan öppna vasst om hon laddas.

Skrällbudet

Borntobesomebody kan bli bortglömd på spåret.

Spetsbuden

Lurigt. Sinks Canyon har öppnat bra förut. Paris Metro kan som sagt öppna vid laddning. Flirting Girl och Bear Dream är inte heller så tokiga bakom bilen.

! Statistik­vinnaren

Mystic Illusion.

V86-5:

Loppet

Spännande kallblodslopp, fast det inte är så många som har en reell vinstchans.

Tipsettan

Närby Kalabalik såg ut att gå mot segern senast men fick till slut ge sig för starkt avslutande B.W.Modde. Med tanke på att Närby Kalabalik gick med skor då var han bra eftersom han är väldigt gynnad när han kan gå barfota. Så glöm inte att kolla balansen beträffande honom.

Motbuden

Cali Maks kördes lite … ska vi säga passivt, senast, men när han väl fick fria tyglar avslutade han bra som knappt slagen trea i samma lopp som Närby Kalaba­lik. Han är så klart med och slåss om tätplatserna igen. Hur är Tangen Didriks form, lite tveksam?

Skrällbudet

Nordlirappen är startsnabb och har ett perfekt spår.

Spetsbuden

Nummer 2, 3 och 5 är de startsnabbaste hästarna.

! Statistik­vinnaren

Nordlirappen.

V86-6

Loppet

Trots att flera av favoriterna i omgången har dåliga lägen kan det lösa sig bra för dem.

Tipsettan

Twigs Atkin har gått stadigt framåt i utvecklingen på slutet. Trots att han tjänat ganska snabba pengar är det här motståndet snarast lättare än det han mött på slutet. Spets­chansen är nog god trots spåret, och skulle Twigs Atkin inte nå dit har han bra chans ändå. Men vi kan inte spika favoriter hela kvällen, några måste garderas och Twigs Atkin blir en av dem.

Motbudet

Persos Smokie är bra när han inte har problem med fräschören. Kan tänkas svara favoriten om han kan.

Skrällbudet

Troligast Twigs Atkin, annars Persos Smokie?

Spetsbudet

Part Two fortsätter att vara en häst vi varnar för.

! Statistik­vinnaren

Persos Smokie.

V86-7

Loppet

Liberty Face är åtminstone halvmiljonen kronor bättre än klassen han berfinner sig i.

Tipsettan

Ytterligare en favorit med dåligt läge men ändå bra chans är

Liberty Face. I hans fall är risken för strul mer uppenbar än för flera av de andra favoriterna. Men så bra som han varit ska han kunna lösa den här uppgiften även om han inte skulle få något gratis.

Motbuden

Limping Shrimp vill nog helst till ledningen. Säljer sig dyrt om han når dit utan att det kostar för mycket. Frågan är om Staro Family, spetsfavoriten, är villig att ge upp den positionen. Hon vann ju trots allt därifrån. Mellby Brunello är normalt sett den näst

bästa hästen i loppet.

Skrällbudet

Navaronne har kunnandet på en bra dag.

Spetsbudet

Staro Family har ett perfekt läge.

! Statistik­vinnaren

Mellby Brunello.

V86-8

Loppet

Är Ålands stolthet sårbar i årsdebuten?

Tipsettan

Jeppas Maxi presenterade sig med dunder och brak under fjolåret.

Han började i lägsta klassen men tävlade innan säsongen var slut i Jubileumspokalen, det största loppet för femåringar på svensk mark. Nu är det dags för årsdebut och även om de säkert saknas en del tempo i Jeppas Maxi har han förstås toppchans på sin enorma grundkapacitet.

Motbudet

En som har imponerat i år är Dream With Me N.L..Det skulle vara spännande att se honom i spets den här gången. Det är inte alls säkert att Jeppas Maxi i dagsläget mäktar med att plocka ner honom.

Skrällbudet

Kazire de Bob vid överpace?

Spetsbudet

Felfri är Dream With Me N.L. svår att ta en längd på.

! Statistik­vinnaren

Jeppas Maxi.

Per Nicklasson

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

Spel