Trav

Hon visslar förbi på det långa upploppet

Av: 

Micke Nybrink

TRAV

Ena spiken plockade jag med blicken.

Kan bara sluta på ett sätt – lätt spurtvinst.

Den andra vet banne mig inte hur man blir trött.

Barfota betyder klartecken.

Kalmar kör V75 och det är jackpott igen. Fortsatt bra tryck i spelet och möjligen kan omsättningen smita över 100 miljoner, om nu inte det faktum att ATG i torsdags slängde ut tre internationella partners påverkar? Det var någon smartskalle som spelat från tre bolag och på så sätt fått till ett robotspel.

Men alarmet tjöt, ATG skrek stopp och pekade på dörren. Piss off. Vad som händer med vinsterna (700 000) förstår jag inte – mitt förslag är dela ut dem till spelarna som vann på ärligt spel den aktuella V5-omgången. ATG borde köra med lite mer maffiametoder och fula tricks: i en fajt mot skummisar får man sikta på kulorna. Konfiskera och bannlys. Så hanteras fuskare på kasinon. Spola ner silkesvantarna.

Barfota ett gigantiskt plus

✔ V75-1: Jag tippar Aristocat Boko på form men det är svårt att säga om han kan slå October Kronos om/när denne släpps till spets av Zinedine Bob. Untersteiners häst var tung i kroppen senast men kan ha vaknat – vecka, vecka är ibland en väckarklocka.

Naglo’ del Nord är annars tuffast och om han går barfota är plustecknet gigantiskt.

✔ V75-2: Två skjutare i duell. Troligen men inte givet så drar Flex Lane och Adielsson snabbast och frontar. Flex Lane är häftig, titta på segern näst senast så vet ni allt, när Takter ruskar lite i tömmarna in på upploppet. Så ska det se ut. Darius Boko är en Call Me Keeper-typ som kan massor men gärna tar sig en ungdomsbrasa (galopp på kul eller ren djävulskap). Han kan vara bättre än Flex Lane – det har vi inte en aning om.

✔ V75-3: Riff Kronos är tillbaka och det tackar vi för, även om jag aldrig riktigt fattar varför stjärnor startar nu.

Vem åker ut och sladdar med Ferrarin i snöslask?

Riff är inte på topp men extra fin in träningen. Dreams Take Time är hetaste budet, med lopp i kroppen och trolig spets. Luringar sitter ofta i rygg på ledaren, Johnny B.Kemp är ohyggligt snabb på en kortspeed. Uppgiften är enkel, smyg med och vänta på lucka. 

✔ V75-4: Jag har fått för mig att hon har toppchans. Min grymma blick (tyst) säger Network Broline som smyger i ryggar och visslar förbi över det 207 meter långa upploppet. Jag letade för säkerhets skull efter Frank Nilsson i listan men han är inte med. Network har två dunderryggar i starten och bör hitta position, trea, fyra i andraspår blir perfekt.

Springer på råstyrka

✔ V75-5: Sex streck kan räcka och även nu tror jag på en Stenströmer-häst.

Tärnan har debuterat i nya regi, såg snabb ut då och måste passas. Barfota vore läckert.

✔ V75-6: Blunda och peka-stuk här och när jag rankar Geisha Sund etta och Jackie Bowler nia är tillräckligt sagt. Låt chokladhjulet snurra och köp många brickor.

✔ V75-7: Nioåriga stoet Dernier Viking är speciell. Hon kan kort och gott springa i hårt tempo obegripligt länge. Maxfarten är kanske inte elitklass men hon maler på.

2 640 meter är ett stort plus och barfotabalans ett måste. Formen? Vet fasen inte, knappast på topp, men hon springer väl mer på råstyrka?

Helgens tips

1. 10 Network Broline (Kalmar, V75-4)

Snabbfotad och lätt­placerad. Speedig spik.

2. 11 Dernier Viking (Kalmar, V75-7)

Starkaste stoet i Sverige? Äter upp allt?

3. 4 Johnny B.Kemp (Kalmar, V75-3)

Rygg ledaren och lucka? Roligt långskott.

Micke Nybrinks chanssystem

V75-1: 5–7–3–8–2 (res 6–10)

V75-2: 2–3 (res 1–11)

V75-3: 5–10–4 (res 11–7)

V75-4: 10 Network Broline (res 1–8)

V75-5: 12–13–11–9–3–14 (res 8–10)

V75-6: 5–4–10–12–9–2–6–8–7 (res 1–3)

V75-7: 11 Dernier Viking (res 5–7)

1 620 rader/810 kronor

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!