”Känns inspirerande och kul att prova...”

Foto: Kai Jussilla.
TRAV

Kai Jussilla, 46, blir ny försteman hos Timo Nurmos.

Efter stortränarens flytt till Jordanstorp tillträder han jobbet.

– Det känns inspirerande och kul att prova på den biten, säger han till Trav365.

Under tisdagen informerade stjärntränaren Timo Nurmos sina hästägare att han lämnar gården i Fituna och flyttar till Jordanstorp säteri söder om Stockholm.

”Det är en mycket fin träningsanläggning med de bästa tänkbara träningsmöjligheterna”, skrev Nurmos i ett sms till stallets hästägare.

”Hoppas på en kick...”

Nu kan Trav365 avslöja att Nurmos i och med flytten kommer göra ändringar på personalfronten. Efter många år av nära samarbete så slutar Clas-Göran Björkroth som försteman- och Nurmos högra hand.

Björkroth tar över träningen på Nurmos andra gård, Taxinge, där unghästar och konvalescenter tränas upp.

Ny försteman: Kai Jussilla, 46, som varit ansvarig just på Taxinge till nu.

– Det stämmer. Sån är planen. C-G ville inte följa med till Jordanstorp, så vi ska helt enkelt skifta plats, förklarar Kai.

Hur känns det här för dig?

– Det blir väldigt mycket annorlunda! Det känns inspirerande och kul att prova på den biten. Jag har haft förstemansjobb hos Håkan Eriksson och Kari Lähdekorpi innan, så det är inget nytt för mig. Vi har jättefina hästar att jobba med och jag får närmare till jobbet när vi flyttar till Jordanstorp. Nu har jag pendlat fem mil till jobbet varje dag, efter flytten så får jag bara två mil dit, det blir perfekt.

När börjar du nya jobbet?

– När vi flyttar dit, i början av maj. Det ser vi fram emot, vi hoppas det blir en kick för hela rörelsen.

Ja, hur tycker du det går för stallet nu, har det inte varit lite segt?

– Det var mycket strul med sjukdomar förra året, så kan det bli ibland. 3-åringarna gick inte alls som vi trodde och det var mycket tack vare att sjukdomarna kom i helt fel läge. Hästarna ska prestera i år istället. Vi har jättemånga fyraåringar som inte har så mycket pengar på sig, som är bra.

”Pratat varmt om Jordanstorp”

Kai Jussilla är välbekant med Nurmos nya gård, Jordanstorp. När Per Lennartsson huserade på markerna var han nämligen anställd där.

– Det är en underbar miljö för både folk och hästar. Sörmland är finast i Sverige.

Var det rent av du som tipsade Nurmos om gården?

– Både ja och nej. Han blev erbjuden att flytta dit av ägaren och jag har ju pratat varmt om Jordanstorp, så det blev flytt.

– Jag har haft kontakt med stallets hästägare och det är bara positivit snack kring den här flytten.

Vad är det som ligger bakom flytten? Sjukdomar  och strul på Fituna?

– Det var mest tillfälligheter. Timo blev erbjuden att ta över Jordanstorp, sen har det rullat på. Vi har haft väldigt många framgångar på Fituna, så det kan man inte tala illa om, säger Kai Jussila.

Trav365 har sökt Clas-Göran Björkroth för en kommentar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav