Trav

Fick 90 000 samtal – under två timmar

Av: 

Minimedia

Christoffer Wickman

TRAV

Efterfrågan till restaurangplatserna under Elitloppet var som vanligt enorm: ”I särklass den största efterfrågan hittills”

Drygt 90 000 samtal.

Det var vad Solvalla fick ta emot de två första timmarna när de eftertraktade biljetterna till travfesten Elitloppet släpptes.

– Efterfrågan var över all förväntan, säger Fredrik Ekman, marknadsansvarig på Solvalla, till Trav365.

Klockan 09.00 i går släpptes de eftertraktade restaurangbiljetterna till Kongressen, Valla Krog, Målläktaren och Första Parkett – till Elitloppet sista helgen i maj.

Efterfrågan var som vanligt enorm – 90 900 samtal registrerades de två första timmarna hos Solvalla.

Totalt släpps ungefär 2 000 platser under lördag och söndag.

”Särklass största efterfrågan”

Elitloppet sista helgen i maj är årets största travfest i Sverige. I fjol besökte 56 788 personer Solvalla under dagarna tre. När telefonlinjen öppnades i morse för restaurangplatserna, fick man ha tur om man skulle nå fram.

– Under första timmen registrerades det 66 100 samtal, och under den andra timmen registrerades det 24 800 samtal. Det handlar allt som allt om lite drygt 2 000 restaurangplatser per dag, och efterfrågan har varit över all förväntan.

I fjol blev det kaos när samma platser släpptes – då registrerades 43 000 samtal de tre första timmarna.

– Det här är i särklass den största efterfrågan vi har varit med om, när det handlar om de här biljetterna till Elitloppet.

”Har lyckats med hypen”

Varför tror du att efterfrågan ökar från år till år?

– Folk vet om att de måste ringa direkt på morgonen när biljetterna släpps, för några år sedan kunde det ta en vecka innan lördagsplatserna tog slut men nu tar de slut lika fort som söndagens platser. Jag tror vi har lyckats med hypen kring Elitloppet och folk hänger verkligen på luren.

Hur ser det ut med platserna?

– Kongressen är helt full båda dagarna, och resterande platser håller de på att pussla med just nu. Det som finns över är lite VIP-platser, och det kan dyka upp sådana platser här under våren, framför allt till lördagens tävlingar.

Har du inte lyckats få någon plats i Solvallas restauranger till Elitloppshelgen finns dock fortfarande chansen.

– Bistron glömmer folk bort, man kan faktiskt köa till de platserna en onsdag i maj. Vill man sitta i restaurangen är bistron hoppet för de som inte lyckades få plats i morse, säger Fredrik Ekman.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Trav