Untersteiners succé – tog tränarseger 3 000

Nyss nådde han 3 000 segrar som kusk - nu har Peter nått ny milstolpe: ”Skönt att det är avklarat”

Av: Erik Pettersson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: TR Media
Peter Untersteiner.

TRAV

Här blir Peter Untersteiner historisk - igen.

Under onsdagskvällens tävlingar tog han sin 3 000:e tränarseger.

– Det känns väldigt bra så klart. Man är lite egotrippad, så det var härligt att man tog den själv, ha ha, sa jubilaren som bjöd på segergest över mållinjen.

För någon månad sedan nådde han en rejäl milstolpe då han tog seger 3 000 som kusk. Då var Peter Untersteiner, 57, överraskad att han kommit så långt i sin karriär.

– Jag kunde inte föreställa mig det här. Jag var rätt talanglös när jag började köra, säger Peter Untersteiner.

Sjunde tränare att nå historiska milstolpen

Under kvällen passerade han en ny magisk gräns i travkarriären: han tog seger 3 000 som tränare.

Det gjorde han med hästen Excel på Kalmartravet.

Något som få lyckats med tidigare, nämligen bara sex stycken - Olle Goop, Stig H Johansson, Jim Frick, Åke Svanstedt, Robert Bergh och Kari Lähdekorpi.

– Det blir ju lite historisk seger, så klart. Det ligger många träningspass bakom innan det blir 3 000 segrar. Nu när det var så nära är det skönt att det blir avklarat, sa Untersteiner efter segern.

– Det känns väldigt bra så klart. Man är lite egotrippad, så det var härligt att man tog den själv, ha ha. Det fanns inte i fantasin att det skulle bli så här, men vi har kämpat, fortsatte han senare i tv.

– Jag tog 3 000 kusksegrar för två månader sedan, det gjorde jag som nummer 20 i Sverige. Att ta 3 000 tränarsegrar är jag nummer sju, det är bara sex stycken som gjort det innan och det visar väl hur svårt det är, att det ska klaffa så bra.

”En av Sveriges bästa - om inte den bästa”

Före detta tränaren Kari Lähdekorpi har följt Peter i hela karriären. Han gläds oerhört åt vännens framgångar senaste åren.

– Det är jätteroligt att han som jobbar så hårt blev så bra som han blev. Om någon frågar mig i dag vem som är Sveriges bästa travtränare så vet i tusan om jag inte svarar Peter alltså. Han är absolut en av dem. Hästarna är bra, starka och ser fina ut, säger Kari.

Peter Untersteiner är en av Sveriges största tränare med 197 hästar på listan. Han håller till i Halmstad. Både på banan och på gården i Holm några minuter utanför staden.

– Jag tror att jag är en god arbetsledare. Att jag inte har någon försteman i stallet är nog ganska unikt, men Jag trivs med alla kontakter man får som travtränare och så får jag ovärderlig hjälp av min sambo Marie som drar ett tungt lass i organisationen och förstås alla hästskötare som hjälper till med att ta hand om alla hästägare, säger Untersteiner till förbundet Svensk Travsport.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!