Självsäkra svaret: ”Tror han vinner”

TRAV

Spitcam Jubb tillbaka på svenska V75 efter skottattacken – Broberg: ”Inte förvånad om det blir banrekord”

1 av 3 | Foto: Tränaren Micael Broberg.

Spitcam Jubb gör sin första svenska V75-start efter skottattacken.

Då tror tränaren Micael Broberg seger.

– Jag tror han gör upp om segern – och vinner, säger han till Trav365.

Det är ganska exakt en månad sedan som Bollnästränaren Micael Broberg upptäckte att någon utsatt hans travhästar för sabotage. Flera hade blivit skjutna med luftgevär och bland annat hade välkände V75-hästen Spitcam Jubb träffats i bogen och en annan häst i huvudet.

– Det måste vara en psykopat som gjort det här, sa Broberg till Trav365 då.

Efter attacken har hästen startat två gånger och i förra veckan slog han till och vann Norrländskt Varmblodsmästerskap.

Hagmyren på lördag blir hästens första V75-start i Sverige (Spitcam Jubb startade i norska V75 på Jarlsberg) efter sabotaget och tränaren är självsäker inför uppgiften i Silverdivisionens V75-5.

– Jag åker dit med en häst som är i full form, han är så bra han kan vara. Jag tycker att han utvecklas hela tiden ju hårdare lopp och konkurrens han får, säger Micael Broberg.

”Kör för ledning”

Vid den senaste segern satt finske stjärnkusken Mika Forss i sulky och Broberg lovordade hans styrning. Nu är Forss konkurrent med 6 Zenit Brick och i stället är det Kaj Widell som håller i tömmarna. Men vem som kuskar spelar inte någon större roll enligt tränaren – Spitcam är tillräckligt bra för att vinna.

– Han kanske inte är blixtrande direkt när bilen släpper, men sen får han upp farten direkt. Jag tror han gör upp om segern – och vinner.

Tjacko Zaz är ju storfavorit, vad krävs för att ta den skalpen – vad är strategin?

– Så här på förhand hänger det lite på vad som händer med Tjacko. Men tanken är att köra för ledning. Jag vet att jag har en häst som klarar en hård öppning, jag vet att Tjacko inte kommer förbi.

Kan bli rekord

Vad säger du om resten av startfältet?

– Det finns flera som kan vinna loppet, men det känns som det är de fyra innerspåren som har bäst läge. Hade Officer C.D. haft innerspår hade det varit svårare. Men nu känns det som att vi kommer kunna köra oss till ledning. Jag tror att det kommer att gå oerhört snabbt, och skulle inte bli förvånad om det blir banrekord i loppet. Det är så pass bra hästar med.

Kommer du ändra något sedan sist?

– Jag vet inte. Blir det något barfota, så blir det fram. Jag vet att Hagmyren inte är optimal för barfotakörning – jag tror att det kommer behövas lite fäste. Och blir det dåligt väder är Hagmyren bedrövlig. Jag får prata lite med Kaj och se vad han tycker. Men jag tror att vi gör upp om segern och att Spitcam vinner. Jag är optimist.