Trav

Wangle: ”Det är en blivande elithäst...”

Av: 

Carl Wangle

TRAV

Norsk dominans på Solvalla.

Malkin tror jag är en blivande elithäst – om han får vara frisk.

Uppvisningen på Solvalla var häftig.

En V86-omgång som började enkelt – men avslutades svårt.

Alvena Valva och Diffarn Am gjorde att 8 rätt gav 100 767 kronor.

Detta trots att omgångens största favorit vann.

Malkin är jag stormkär i – och hästen blir bara bättre och bättre.

Svepningen som hästen gör, serverad Björn Goop, var magisk.

I övrigt: Erik Adielsson hade en blek comeback och hade otur i flera tighta situationer. Men, nu är det som vanligt igen när Adielsson finns med i startlistorna. Skönt!

Här är sportbladets plusbetyg från V86-omgången.

Betyg: 5 av 5 plus

Malkin

Kommentar: Var omgångens största favorit och gjorde ingen besviken. Jag blev lite orolig när värsta konkurrenten Pointlist tog ledningen – men Goop körde ett perfekt lopp. Och när väl attacken kom, med 700 meter kvar, var det som att en atombomb small. Herregud, vilket intryck. Hästen var ensam på plan och snacka om häftig insats. Alla vi som hade spikat var nog rätt nöjda. Björn Goop är också en mästare i sulkyn.

Betyg: 4 av 5 plus

Björn Goop

Kommentar: Fick ruskig snurr på de norska hästarna och man kan inget annat än att älska Goop när han är på det där humöret och kör riktigt fina hästar som får perfekta lopp. När han trycker på gaspedalen går det undan – rejält. Det är som en ren knock-out som ingen kan freda sig emot.

Betyg: 3 av 5 plus

Höwings Star

Kommentar: Var en favorit som många försökte fälla – men hästen var överlägsen. Kom tidigt ut i andraspår och avgjorde kort före mål. Snygg insats och hästen är bra för klassen uppe i norr.

Betyg: 2 av 5 plus

Diffarn Am

Kommentar: Fick visserligen loppet, men avgjorde säkert och Örjan bara satt och måttade in hästen över upploppet. Två lopp i kroppen nu och hästen utvecklas fint hela tiden.

Betyg: 1 av 5 plus

Spitcam Jubb

Kommentar: Gjorde grovjobbet men såg seg ut med varvet kvar. Sen hände något när Kaj Widell begärde anfall och då var Spitcam Jubb bara bäst. Två raka segrar nu och toppform.

Don Vince

Kommentar: Blev stor favorit i avslutningen utan att egentligen visat nånting. Kom enkelt till ledningen, men galopperade. Snöpligt, men det blev kostsamt för många spelare. Hästen får komma igen.

Trav | Aftonbladet
Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!