”Jag tycker det är tre jämngoda chanser”

avChristoffer Wickman

Foto: Malin Albinsson/Kanal 75
Oskar J Andersson

Jörgen Westholm och Oskar J Andersson spelar lite av huvudroll på V86 under onsdagen.

Anledningen: teamet har tre betrodda hästar på spelformen.

– Alla tre kan vinna, säger Oskar J Andersson.

Under onsdagen avgörs V86 på Solvalla i Stockholm och på Bergsåker i Sundsvall.

Rommeproffset Jörgen Westholm spelar tillsammans med stallets lärling Oskar J Andersson lite av en nyckelroll i omgången.

Tillsammans har de tre hästar till start på V86, där samtliga tre får förtroende av spelarna.

Chefen själv tar hand om styrningarna på Bergsåker, medan Oskar J Andersson skickas till Solvalla.

”Där är även vi lite osäkra”

Oskar J Anderssons styrning 7 Bula Bula Am (V86-6) är också den i teamets trio som får mest förtroende av spelarna, det sjuåriga stoet spelas till klar favorit i sitt lopp.

– Hon gick väl ändå helt okej i comebacken senast, hon var lite seg i kroppen och det blev lite tokigt för hennes del. Jag ville inte gå på så tidigt som vi tvingades göra, men det blev fel med konstiga och dåliga ryggar under vägen, säger Oskar J Andersson och fortsätter:

– Så det blev som det blev den gången, men jag var nöjd med henne hur hon kändes rent travmässigt, även om det fattades en del i henne efter uppehåll. Vi hoppas hon ska gå framåt med det loppet.

Hur känns hon efter det loppet?

– Hon känns fin efter senast och visst känns det att hon har gått framåt, sedan får vi se hur pass mycket hon gått framåt, om hon är där redan nu eller om hon behöver ett lopp till.

Hon blir klar favorit i loppet, hur ser du på uppgiften?

– Det är klart det ser lämpligt ut med bara ston emot och normalt fungerar hon fint i volt, och visst ska hon vara med där framme, sedan om hon är där redan nu för att vinna, det får även vi se, för där är även vi lite osäkra. Det blir i varje fall barfota runt om nu, är tanken.

”Tacksam egenskap”

Chefen Jörgen Westholm ska enligt spelarna ha sin bästa chans på Bergsåker i form av 10 Radjah d´Inverne (V86-5), sexåringen blir klar andrahandsfavorit i loppet.

– Han går bra varje gång och han gillar att lifta med i ryggar till sent i loppen, då är han väldigt snabb sista biten. Det är en tacksam egenskap han har för sådana här typ av lopp över aktuell distans, och får han sitt lopp i ryggar så borde han dyka upp där framme, och han tränar bra för dagen.

Vad kan du säga om 2 Scarlet O´Cara (V86-7)?

– Det är en häst som är mer stark än snabb och som lever på sin styrka, senast i Eskilstuna blev hon för laddad av omstarten och galopperade och den starten är bara att glömma, formen ska annars sitta där. Autostart nu är en fördel och även om hon inte kan öppna något nämnvärt så borde hon hamna vettigt till från det här utgångsläget, och hon kan vinna loppet på sin styrka.

Vem är bästa segerchansen, tycker du?

– Jag vet faktiskt inte, alla tre kan vinna om de får sitt lopp. Bula Bula Am ska väl normalt vara bästa segerchansen då det ser passande ut på förhand, men då måste hon ha gått framåt en hel del med senaste loppet. Scarlet O´Cara kan vinna sitt lopp på styrka, och Radjah d´Inverne kan vinna om han får sitt lopp. Sammanfattningsvis tycker jag det är tre jämngoda segerchanser, säger Oskar J Andersson och avslutar:

– Tillåter banan så tävlar bägge Bergsåkershästarna barfota fram.

Här är de fem högsta V86-vinsterna 00:33
ARTIKELN HANDLAR OM

Solvalla

V86

Trav