Väljer bort sin hemmabana: ”Ingen tvekan”

Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75
Kaj Widell väljer under onsdagen bort Solvalla för Bergsåker
TRAV

Kaj Widell, 61, valde bort Solvalla för Bergsåker.

På travbanan i Sundsvall vinner han vart femte lopp.

– Det måste vara bra segerchans med Poochai, säger Kaj Widell till Trav365.

Under onsdagen är det V86-tävlingar från Solvalla i Stockholm och Bergsåker i Sundsvall.

Solvallaproffset Kaj Widell, 61, väljer bort hemmabanan Solvalla för Bergsåker.

Anledningen: bättre styrningar på travbanan i Sundsvall.

Widell har också inlett 2017 starkt på just Bergsåker, där han vinner vart femte lopp.

Under onsdagen kör han, bland annat,  favoriten 4 Poochai (V86-7).

”Får köra fina hästar nu”

– Det var inget svårt val för mig att välja Bergsåker framför Solvalla den här veckan, jag fick bättre uppsittningar på Bergsåker så det var ingen tvekan, säger Kaj Widell om valet att välja bort hemmabanan.

Du lyckas ju också väldigt bra just på Bergsåker för tillfället?

– Ja, delvis har jag fått köra bra hästar, men det har gått bra där. Jag får faktiskt köra så fina hästar nu så det är jättekul, verkligen.

”Jag blev väldigt glad”

Fina hästar får Kaj Widell köra även den här veckan, bland annat Svante Båths Poochai som blir favorit före den forne Elitloppsvinnaren Nahar.

– Jag har aldrig kört honom tidigare, men jag har sett honom på slutet och senast var han ju jättebra som knappt slagen tvåa bakom On Track Piraten. Jag blev väldigt glad när Svante Båth skickade sms om att han var ledig.

Vad tror du om uppgiften för er del?

– Det är klart det måste vara bra segerchans, han har ju visat att han kan öppna snabbt från start och de värsta motståndarna fick ju sämre utgångslägen. Nej, det ser bra ut.

Du kör även 3 Special Maestro (V86-1) och 12 Leonas Santo (V86-5), vad kan du säga där?

– Special Maestro känner jag inte till, så där kan jag inte uttala mig. Leonas Santo däremot körde jag senast och även om utgångsläget den här gången blev skit så vill jag inte byta häst med någon, säger Kaj Widell och förklarar vidare:

– Senast gjorde jag lite fel då jag körde två provstarter med honom innan loppet, han blev alldeles för het av det och bara drog iväg i loppet och gick över i passgång och galopperade. Efter galoppen så gick han dock starkt och vi hade varit ännu längre fram om vi fått fritt. Det måste lösa sig härifrån, men han har hög kapacitet när han tävlar utan skor och kommer vi in i matchen ska vi inte nonchaleras.