Trav

”Var mest påtänd av hela grejen…”

Av: 

Erik Pettersson

TRAV

Stefan Hultman körde häst för första gången på två år: ”Haft en underbar dag”

Han är mitt i rehabiliteringen efter sin hjärtattack och muskel- och nervsjukdom, myastenia gravis.

I dag körde stjärntränaren Stefan Hultman travhäst för första gången på två år.

– Det känns som om man körde häst i går, jag var mest påtänd av hela grejen, säger han till Trav365.

Det var i oktober 2015 som travtränaren Stefan Hultman, mannen bakom Maharajah, blanda andra stjärnhästar, drabbades av en hjärtattack. I sviterna av den smällen drabbades Stefan även av muskel- och nervsjukdomen myastenia gravis.

Han är nu på väg tillbaka till ett normalt liv igen.

Under Prix d’Amérique-helgen var han på en travbana för första gången på 1,5 år och fick äran att klappa världens bästa häst - Bold Eagle.

”Kela med Delicious”

Nu har han kört sin första häst på två år. Tillsammans med sportspelsprofilen och hästägaren Daniel Olenklint åkte Hultman ut till Daniel Redéns anläggning utanför Enköping.

– Jag har haft en underbar dag, enastående. Riktigt så man fick härliga vibbar, det här lever jag länge på, säger Stefan till Trav365.

Han fortsätter:

– Jag fick kela lite med Delicious (Redéns världsrekordsto) och gulla lite med henne. Hon stod och värmde sig lite i hagen. Hon var snäll som sjutton och hade så varma ögon, det var verkligen kul att komma henne nära. Sen tittade jag till Tobin Kronos, som jag tränade tidigare. Han hade verkligen övervintrat väl och såg mycket bättre ut än tidigare, han var blank som en säl. Det ska bli väldigt intressant att se honom.

”Varit ganska smart”

Hultman hade, i smyg, tagit med en kördress till gården, om han skulle få frågan att köra någon häst.

Och det fick han.

– Jag fick köra en häst som sprungit 1.09,3, Västerbo Highflyer. Jag fick köra i Daniels berömda sand- och lerbana. Det var riktigt kul att köra, men hästen undrade väl när det hoppade upp en 150 kilos klump bakom. Daniel sa det, hästen hade aldrig haft så hög puls någon gång efter ett jobb, ha ha. Det var riktigt kul att köra häst, det är lite extra att köra de riktiga hästarna, de är lite speciella, man är ju bortskämd att få hålla på med fina hästar. Västerbo Highflyer är ju allas drömhäst, han tävlar på hela tiden och gör så gott han kan. Men jag var väl inte den smidigaste i vagnen, säger Hultman med ett skratt.

– Jag har varit ganska smart. Första hästen jag klappade efter det som hänt var Bold Eagle, första hästen jag körde var Västerbo Highflyer och så fick jag klappa och kela med Delicious. Man ligger på topp nu.

”Hoppas vara fit for fight efter sommaren”

Var du ringrostig?

– Det känns faktiskt som om man körde häst i går, det är väl ungefär som när man lärt sig cykla, det sitter i. Jag var mest påtänd av hela grejen. Det var så fina och välmående hästar därute. Det är ingen tillfällighet att Daniel Redéns hästar går så bra, om jag säger så. Banorna var otroligt fina, man hörde inte hästens hovar.

Hur mår du för dagen, fortsätter det åt rätt håll?

– Det går åt rätt håll, men man kan tycka att det ska lite fortare. Men jag blir piggare hela tiden, jag hoppas vara fit for fight efter sommaren. Jag har blivit mycket piggare och gladare.

Efter besöket på Redéns gård där det, utöver att köra häst, blev mycket ”surr” med vänner och bekanta och travhistorier från förr, så väntar ett tandläkarbesök för Hultman innan inspelningen av ”Hultmanalysen”, ett tipsprogram som läggs ut på atg.se, ska spelas in.

– Jag kommer nog att somna ovaggad i kväll. Risken finns att jag somnar redan hos tandläkaren, ha ha.

Hur ser V75 ut i helgen, kan du ge en hint till läsarna redan nu vad du kommer ta upp?

– Jag har några riktigt bra idéer, det är en spelvänlig omgång på lördag, det kommer att ge bra pengar.

”Hultmanalysen” läggs ut kring lunchtid på fredagar.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!