”Jag tror att han vinner felfritt"

Ludde om chanserna på Eskilstuna – jackpott och extra miljoner i potten för spelarna

Lutfi Kolgjini tror att Archangel AM tar en ny V75-seger om han håller sig på benen i Eskilstuna.
Lutfi Kolgjini tror att Archangel AM tar en ny V75-seger om han håller sig på benen i Eskilstuna.

Letar du efter en spik till jackpotten på V75?

Lutfi Kolgjini kan mycket väl ha en i sin kapable Archangel AM.

– Jag tror att han vinner felfritt. Håller han sig på benen tror jag inte att de rår på honom, säger Ludde.

Lördagens V75-omgång i Eskilstuna är kryddad med en jackpott där en ensam vinnare kan ta hem 47 miljoner kronor enbart på sju rätt. En tränare och kusk som har ett par mycket intressanta hästar till start är Lutfi Kolgjini. Jägersrotränaren strör också väldeliga superlativer om flera av dem efter att de sista träningsjobben är avverkade under veckan. Den bästa chansen tycker han kommer i V75-avslutningen i form av Archangel AM som vann V75 näst senast men som i finalen senast plötsligt galopperade vid upploppets början.

– Archangel AM (V75-7) vet jag inte riktigt vad som hände där i tredjespår. Han bara tappade fästet och han är rätt så grov i baksteget. Jag hade hur mycket krafter som helst kvar och skulle bara släppa av honom och lämna dem, säger Lutfi Kolgjini.

”Känns bättre än någonsin”

– Tyvärr har hästen lite problem att accelerera så jag har faktiskt ändrat lite på balansen och satt på lite kraftigare grepp i baksteget. Så stark och spänstig som han kändes på Solvalla har jag aldrig känt honom någon gång tidigare. Utan den snöpliga galoppen tror jag att han hade vunnit på en låg 1.13-tid.

– I sista jobbet kändes han kanske bättre än någonsin. Jag tror att han vinner felfritt men en liten brasklapp är att han inte är helt lättkörd. Det är tio procents galopprisk. Men håller han sig på benen tror jag inte att de rår på honom, säger Ludde.

Stänkrädd – får ansiktsmask nu

I den andra V75-avdelningen har Kolgjini en outsider i Dante Boko som vann V75 i Kalmar näst senast men som gången efter inte alls fungerade.

– Dante Boko (V75-2) var det två olika faktorer som ställde till det för senast. Hästen är stänkrädd och det hade jag glömt bort efter att han gått i ledningen i två starter för mig. Sedan när Adrian körde honom senast blev han påmind om det och dessutom hade hästen slem i halsen.

– Nu lägger jag på en ansiktsmask och han är inte mer stänkrädd än att det ska hjälpa honom. Han var ruggigt fin i veckans jobb och vi körde rätt så fort med honom i tusen meter. Han är tillbaka i full form igen men läget är dåligt, säger Kolgjini.

”Rycker alla skor nu”

Han har ytterligare tre V75-hästar till start som inte är speciellt hårt betrodda.

– Orione Spin (V75-1) är i bra form men senast fungerade han inte riktigt och var inte som bäst. Han hade lite problem med att få luft och vi har kollat honom i halsen efteråt. Nu kommer vi att lägga på honom en halsplatta för att det ska bli bättre. Distansen är ett plus.

– Kaffir Face (V75-3) gick förvånansvärt bra senast och vi kommer att rycka alla skor på honom nu. Han kändes grymt fin på Färjestad när jag ryckte skorna på honom näst senast men han räckte inte till den dagen. Jag tycker inte att han är någon gulddivisionsvinnare och trots bra form så rår han inte rår på Formula One.

– Viking America (V75-6) gick väldigt bra senast och Adrian var jättenöjd med hästen. Han gillar inte ryckiga körningar och att vara ute i spåren. Han ska ha jämn fart hela vägen. Allt verkar bra efteråt och han har bara gått och myst i skogen. Läget med spår tolv är iskallt, säger Lutfi Kolgjini.

Michael Carlsson/Kanal 75

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!