Owe, 26, en av svenskarna som delar på miljoner

TRAV

64 miljoner kronor fördelades i helgen

Flera tusen svenskar fick vara med och dela på jackpottmiljonerna i lördags.

En av dem som fick in omkring 14 000 kronor på spelkontot är lagerarbetaren Owe Almstedt, 26.

– Det är riktigt skönt med tanke på att det är jultider, säger han.

Foto: Owe Almstedt kan kosta på sig fina julklappar efter att ha satt sju rätt i helgen.

56 miljoner kronor låg i potten till en ensam vinnare med alla rätt i helgen.

Men det blev inte en vinnare i lördags, i stället var det  5 377 system som prickade in sju rätt och fick över 11 700 kronor tillbaka. Totalt handlar det om över 64 miljoner kronor som spelarna delar på.

”Roligare presenter”

26-årige lagerarbetaren Owe Almstedt var med och fick en del av jättepotten.

– Det är riktigt skönt med tanke på att det är jultider. Min tjej fyller 30 år och mamma fyller 50 år. Det kommer bli roligare presenter och roligare julklappar, säger han.

Spelade eftersom det var dubbeljackpott

Owe hade lämnat in ett system över nätet för 432 kronor och vann 13 763 kronor.

– Jag har spelat mycket innan men inte spelat på 10 månader. I förbifarten fick jag höra att det var dubbeljackpott på V75, så då tänkte jag att jag skulle spela ett system, säger han.

– Jag tittade på loppen och såg att det var många hästar som jag kände igen. Jag streckade i stort sett alla favoriter. Jag såg loppen i efterhand i TV4 och såg häst efter häst vinna, det var en jävla skön känsla och att det gav så pass bra betalt. Annars när jag spelat och favoriterna vunnit har det inte blivit den här utdelningen.

Hur har det gått annars på travet?

–  Jag var med förut och spelade större system tillsammans med några som är mer rutinerade, då har vi vunnit större vinster. Bland annat 110 000 kronor, men då var vi ett gäng som delade på pengarna, säger han.

– Jag är egentligen inte så travintresserad, jag är ett stort fan av odds och spelar mycket på fotboll framförallt. Det är lite till och från med hästarna, tidigare tippade jag varje helg och då och då på V86.