Superlördag: Jackpott och Maharajah på V75

avMadeleine Brohlin

TRAV

Jackpott på lördag och hela 77 miljoner kronor att spela om.

Dessutom startar superstjärnan Maharajah på V75 igen.

– Det är väldigt få hästar som gör att det killar till lite grann när de dyker upp i startlistan. Han är en utav få, säger Per Skoglund i söndagens Vinnare V64.

Lördagens V75 är något utöver det vanliga. Eftersom det inte blev någon utdelning på fem rätt i lördags flyttas miljonerna till den här helgens V75 på Åbytravet då en ensam vinnare kan ta hem 45 miljoner kronor. Totalt kommer det vara 77 miljoner kronor att spela om.

Örjan tillbaka bakom Maharajah

Inte nog med det – i startlistan finns topphästen Maharajah som jagar revansch efter fjärdeplatsen senast vid V75-tävlingarna på Gävletravet den 23 november.

Då fick kusken Ulf Ohlsson hoppa in då ordinarie kusken Örjan Kihlström inte kunde köra på grund av ryggproblem. Nu är dock Kihlström tillbaka igen och kör Marre på lördag.

”Är väldigt få...”

I söndagens Vinnare V64 i TV4 gick Per Skoglund, Anders Malmrot och Jennifer Tillman igenom lördagens V75 och konstaterade att det är extra kul när Maharajah finns med i startlistorna.

– Jag struntar fullständigt i att vissa tycker att vi tjatar om den här hästen, att vi grottar ner oss i honom. Men vet ni vad, det är väldigt få hästar som gör att det killar till lite grann när de dyker upp i startlistan. Han är en utav få, säger Per Skoglund.

– Vi är glada att de här hästarna finns. De är folkkära, alla har tagit till sig honom, säger Jennifer Tillman.