”Superintressant omgång, jag tror det smäller rejält”

Foto: Ivar Bjordal bjuder på en storskräll på V75 Varnar för jätteskrällen 9 B.B.S.Sugarlight i V75-3 och 10 Race Cowboyland i V75-4 är bästa spiken i omgången.
TRAV

Ivar Bjordal, 39, spelade in åtta miljoner kronor till andelsköparna hos Coop Forum Vinst i Vällingby förra året.

Det här året har varit trögt för Ivar – men nu börjar allt vända och på lördag siktar han på historisk vinst.

– Jag tror det kommer smälla rejält och jag har en jätteskräll som jag kommer spika, säger han.

Ivar Bjordal är ett känt namn och ansikte för travspelarna i Vällingby. Det är nämligen han som gör andelssystemen hos Coop Forum Vinsta.

Och han har gjort det riktigt bra, det visar siffrorna.

Förra året spelade han in åtta miljoner kronor totalt till butiken och största vinsten kom under våren då han drog in över 2,1 miljoner kronor på V75.

”Extra laddad”

2013 har, hittills, varit ett mörkt spelår för Ivar – men under årets sista timme har det börjat vända.

Och på lördag, när sista V75-omgången för året körs på Axevalla, med superpott på 85 miljoner, är han ute efter en historisk vinst.

– Jag har varit uppe sedan 04.00 i morse och gjort i ordning olika bolagssystem. Det är mycket V75-omgångar nu, så det blir väldigt, väldigt mycket jobb. På lördag är det sista chansen att göra de röda siffrorna svarta. Jag är extra laddad och det är en jätteintressant omgång med superjackpott, säger Ivar Bjordal.

”Gått bra på slutet”

39-åringen driver en egen tipssajt för travet, stall-travtips.se, där Ivar i ett år bjudit på en ”spik of the week”. På sistone har han legat lågt på hemsidan, men bjudit på sina fräcka vinnare på Twitter istället, med stor framgång dessutom.

I lördags bjöd han ut kallblodet Tyri Svarten som spik på Bergsåker.

Hästen var streckad på fyra procent på V75 och gav över 13 gånger på vinnaroddset.

Under torsdagen var det dags igen, Ivars ”spik of the week” var jätteskrällen Snow Flake Goj.

Den hästen vann också till glada 33,75 gånger pengarna och var streckad på under en procent av de inlämnade V75-kupongerna.

– Det har gått riktigt bra på slutet och de där skrällarna var riktigt fina.

Berätta lite om tänket kring ”spik och the week”?

– Det var något jag kom för ett år sedan. Har man ett riktigt bra drag som man tror så pass mycket på så ska man spika den hästen, oavsett hur mycket streckad den är.

”Skrällen vinner på ren styrka”

När Ivar är i sådan härlig skrällform tog Trav365 pulsen på honom inför lördagen superjackpott på Axevalla då en ensam vinnare kan få i runda slängar 53 ”millar” på fickan.

Om Ivar vaskat fram någon ny superskräll? Skoja inte.

– Jag kommer spika 9 B.B.S Sugarlight i V75-3.

Den är streckad på två procent...

– Ja, det spelar ingen roll. Senast var hästen sjua, det är inget som imponerar kanske. Men kollar man loppet hästen gör och vilken tid den gick, då blir det intressant. De andra får se upp och vara bra på lördag för att stå emot den stenkrossen. Jag tror den vinner på ren styrka, de åker för att vinna helt enkelt. 

– Det är som sagt en jättekul omgång och jag tror det smäller rejält. Den som hittar facit på V75 på lördag kommer bli rikligt belönade och kommer få en bra start på 2014, ha ha.

Har du någon annan skräll att bjuda på?

– Jag tycker inte man ska glömma 9 Goldomaster i V75-7. Den hästen kommer att knäppa många över upploppet. Det är i sista loppet som miljoner oftast fördelas.

Vad heter bästa spiken i omgången?

– 10 Race Cowboyland i V75-4. Jag säljer även system hos Bergvikens Kiosk och Spel i Luleå, ”Ivars fräckis”, där har jag spikat B.B.S och Race Cowboyland. Och jag har haft riktigt flyt på de här skrällarna nu, jag hoppas det håller i sig.