Här är tv-bolagen som kan få travet

TRAV

Två tv-bolag slåss om att få sända trav-tv och V75 nästa år.

Om TV4 förlorar rättighetsstriden mot Viasat kan profilen Jessica Almenäs försvinna ur sändningarna.

– Vi har kommit överens med fyran att vi kör vidare på det gamla avtalet i januari också. Det har gett oss lite mer tid, säger Niclas Andersson, vd på Kanal 75.

Foto: Jessica Almenäs är TV4:s stora travprofil.

Som Trav365 rapporterade om tidigare är det två tv-bolag som varit med i kampen om att sända trav-tv nästa år.

Enligt uppgifter till Trav365 handlar det om TV4, som har travet nu, samt Viasat. Planen var att ett nytt avtal skulle vara klart redan i november, men förhandlingarna har dragit ut på tiden. Därför har Kanal 75, som producerar trav-tv, förlängt avtalet med TV4 under hela januari.

– Det har gett oss lite mer tid. Trots det hoppas jag att vi ska vara klara före jul, men jag kan inte med säkerhet säga att vi är det, säger Niclas Andersson på Kanal 75.

– Det är flera som varit intresserade och nu är vi väldigt nära ett avslut med en av dem. Alla de stora kanalhusen i Sverige har varit med, men sedan en tid tillbaka är det två parter som vi har diskuterat lite närmre med. Just nu ligger vi i en slutförhandling med en av dem.

Varför förlänger ni avtalet med TV4 en månad?

– Det viktiga är att det blir väldigt bra, än att vi blir klara ett visst datum. Det här är ett avtal som vi ska leva med en längre tid så det är viktigt att det känns bra för alla parter.

– Man hinner inte parera när det är så här kort tid till årsskiftet. Beroende på vilken kanal vi väljer så kan det tänkas att det är en massa nya saker som ska göras, saker ska ändras. Nu när det blir ett så sent besked, och oavsett vilken kanal vi hamnar i, är det nog bra att fortsätta i de gamla mönstren i januari.

Hur länge skrivs avtalet?

– Det är en av de saker som vi diskuterar. De längder som funnits och diskuterats är två, tre samt fyra år.

Enligt uppgifter till Trav365 ska ett av tv-bolagen vara Viasat.Vad säger du om det?

– Jag vill inte kommentera det.

Om det skulle bli en annan kanal än TV4. Hur blir det då med personer som är anlitade till andra tv-produktioner i TV4?

Till exempel Jessica Almenäs som leder Nyhetsmorgon och Let´s Dance samt Per Skoglund som medverkat i sporten på TV4.

– Det är en sak som vi måste beakta om vi byter kanal. Om vi byter kanal måste vi kolla individuellt med varje person hur det ser ut för dem och om det i så fall finns andra uppdrag som de kan ha inom den koncernen. Eller om de vill ligga kvar. Men det är klart att det är ett större arbete att byta kanal, inte minst i övergångsskeendet.

– Vissa av våra profiler kan tänkas komma i en situation där de måste välja. I vårt fall kan det hända att vi måste leta nya profiler även om vi naturligtvis hoppas, vilken kanal vi än väljer, kunna behålla de allra flesta.

– Vissa av dem har jag haft samtal med kring det här. Jag har känt mig för med några av våra stora profiler, vad som skulle kunna hända och vad det innebär.

Per Nunstedt, programchef Viasat Sport, vill inte uttala sig i frågan.

–  Vi kommenterar aldrig rättigheter som vi inte har, säger han.