Miljonvinnaren: ”Så tog jag hjälp av V86-experten”

Publicerad 2013-12-19

Travspelaren från Norrbotten blev ensam med alla rätt på V86 och spelade in 4,3 miljoner kronor.

Nu avslöjar mannen att han tog hjälp av Patrik Fernlund som twittrar som V86-experten.

– Han gav mig tre vinnare, säger mannen.

Patrik Fernlund twittrar varje onsdag som V86-experten. På annandagen när det är Extra V75 på Solvalla kommer han bjuda på tips och senaste nytt från banan.

Det var en man i 40-årsåldern, bosatt i en större stad i Norrbotten, som tog hem storvinsten på V86 under onsdagskvällen.

Mannen hade gjort ett system över mobiltelefonen som kostade 90 kronor. Systemet gick in och gav hela 4,3 miljoner i vinst.

ATG:s PR-chef Hasse Svennehed fick ett samtal med den nyblivna miljonären på torsdagen.

– Vinnaren berättade att han lyssnat mycket på Patrik Fernlund som twittrar som V86-experten, berättar Svennehed.

– Patrik Fernlund gav mig tre vinnare, hälsar vinnaren via Hasse Svennehed.

– Men skrällen Fast Agnes, som var en av mina två spikar, var min egen idé då jag följt hästen och tyckte hon varit bra men inte fått ut max. Sista hästen jag satte dit var 10 Seducedbyaface i V86-7, fortsätter mannen.

”Fantastiskt roligt”

När Patrik Fernlund får veta att mannen tagit hjälp av honom för att sätta alla rätt blir han glad.

 – Det är fantastiskt roligt. Det är det här man strävar efter hela tiden, att alla som följer mig på Twitter ska få utdelning. Att vara en bidragande orsak till en sådan storvinst är roligt.

Så jag antar att vinnaren inte har hört av sig?

– Nej, om han läser det här får han gärna höra av sig över telefonen eller mail så jag för gratulera honom till vinsten och höra mer om hur han gjorde. Då kan vi skåla med champagne över telefonen.

Vad säger du om mannens system?

– Det är fruktansvärt snyggt att få åtta rätt med en sådan liten insats. Och den spiken, 8 Fast Agnes i V75-5. Det är ruskigt snyggt. Det är bara att lyfta på hatten. Den raden var inte enkel att hitta, säger Fernlund.

Ny chans att vinna på Solvalla

Under jul och nyår hoppas Fernlund kunna hjälpa fler svenskar att vinna storvinsten då han rapporterar från Solvalla både den 26 december när det är Extra V75 samt nyårsdagen den 1 januari när V86 avgörs.

– Jag kommer även sköta uppsnacket på Solvalla den 26 december då finns mina andelar att köpa för dem som är på plats, säger han.

Här hittar du V86-experten på Twitter