”Är i sitt livs form – en superskräll på V75”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför lördagens V75:a på Kalmar • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

Av: 

Trav365

Jim Oscarsson tillsammans med Mr Perfection är en sylvass V75-skräll.
Jim Oscarsson tillsammans med Mr Perfection är en sylvass V75-skräll.

Årets första V75:a står för dörren på Kalmar.

Här är Sportbladet-experternas djupanalys i jakten på spikarna och miljonskrällarna. Du har möjlighet att ta rygg på andelssystemen via länkarna nedan.

– Mr Perfection är i sitt livs form, en superskräll på V75, säger Sportbladets Erik Pettersson.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

V75 avgörs på Kalmar på lördag den 2 januari. Omgången har spelstopp klockan 16.20.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”V75 i sista stund”. [Extern länk]


Sportbladets experter har synat lördagens V75-omgång med sina bästa spikar, miljonrensare och tänk på att. Här nedan hittar du experternas analyser till V75-omgången. Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V75-procenten är uppdaterade klockan 14.31 fredagen den 1 januari.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Super”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Mini”. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spikarna

Det är inte så mycket att diskutera, i just den här omgången, anser jag. Johan Untersteiner har en häst som är så mycket bättre än övriga i 7 Demon Ima (V75-4). Visst, hästen blir jättefavorit och det är fortsatt låg klass, men jag kan nog inte låta bli att singelstrecka den här kusen. Vann på en mycket bra tid senast, och trots ett dåligt spår, så tror jag hästen kan få lite gratis här då motståndarna bör ha respekt för honom. Tvilling med 2 Claw kan testas.

Miljonrensarna

Långskott, kanske, men jag gillar 12 First One In (V75-1). Spår 12 är inte lika dåligt i volt och jag gillar att Erik Adielsson kör hästen igen. Erik körde hästen på Jägersro näst senast och då gick han som ett skott till slut. Kan gå – med lite, eller ganska mycket, tur på vägen. Fyra procent.

9 Payet D.E. (V75-7) är ingen dum häst som har fått några lopp i kroppen i den nya regin nu. Trivs den här årstiden och vann på nyår förra året. Ska passas om man garderar upp loppet med några streck. Sex procent.

Tänk på att...

... efter Winter Burst-karusellen rullar V75-cirkusen vidare och på lördag är det Kalmar som står som värdar för tävlingarna.

... 9 Staro Leonardo (V75-5) står verkligen på tur för en V75-seger. Kanske kan få det lite kört i halsen den här gången? Med hård öppning och överpace hela vägen. Mycket svår att slå då.

... 5 Copaca Banana (V75-7) går alltid bra på Kalmar och är ute efter över önskedistans. Min förstahäst i avslutningen. Spelvärd!


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-system”. [Extern länk]Erik Pettersson:

Spikarna

Jag skrev efter senaste segern att 1 Dragster (V75-3) kommer att fortsätta att vinna under vintern. Jag gick igenom listan och kom inte på varför han inte skulle kunna vinna igen. Han har sällan skådad form, det kan man inte anklaga motståndarna för. Här kan Adielsson lägga upp det lite som han vill. Han kan ladda iväg en bit, sen antingen köra i rygg eller eventuellt få överta ledningen. Oavsett så måste Dragster ha en hög segerchans i det här loppet.

Miljonrensarna

10 Mr Perfection (V75-5) är väl i sitt livs form? Så måste det vara och han har gått riktigt bra på sistone. Nu blev spåret svårt igen, men snart så kommer han att få utdelning, då kommer inte jag stå kvar på perrongen utan vara med på tåget. För det kommer bli till högt odds och låg procent. Någon slags drömkombination. Två procent.

Det är ett långskott men tycker att 2 Ottilia Fri (V75-6) är helt okej. Nu ser det ut att bli en resa på innerspår, och det är med såna man skrällvinner på V75. En procent.

Tänk på att...

... V75-2 känns vidöppet. Jag är inne på att massgardera. Målar igen – om jag har råd.

... 9 Gareth Boko (V75-3) är riktigt bra för klassen, men formen är lite osäker. Dock så åker jänkarvagnen på nu och i den presterar hästen som bäst.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V75-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

7 Demon Ima (V75-4) är en klassig häst som jag verkligen gillar sedan han började starta. Han var borta på grund av skada ett tag men har gjort två starka lopp efter vila och vunnit enkelt. Han befinner sig i helt fel klass och kommer klättra högt upp i klasserna. Johan Untersteiner låter nöjd med honom och han kan vinna på flera olika sätt. Trots att det är lägsta klassen tror jag han bara är bäst. Givetvis får vi se hur hårt spelad han blir innan inlämning.

Miljonrensarna

1 Lorelei Marie (V75-2) gjorde en stark insats näst senast på Jägersro. Hon fick stryk av Devs Daffodil då och det är inget att skämmas över. Hon har ett perfekt utgångsläge och kommer få en bra resa. Klaffar det tror jag hon är med långt framme. 14 procent.

8 No Limit Queen (V75-6) borde vunnit senast för att vara godkänd men banan var bedrövlig och det kan ha satt sina spår den gången. Hon står helt perfekt inne i loppet och jag tror hon kommer prestera starkt. En rolig chansspik i öppet lopp. Åtta procent.

Tänk på att...

... Kalmar håller i årets första V75-omgång.

... 9 Gareth Boko (V75-3) har lopp i kroppen och tål att göra en del själv. Tidig.

... 5 Copaca Banana (V75-7) var det snack om senast men galopp förstörde den dagen. Han är snabb ut och kommer få en bra position. Tycker han ska räknas tidigt.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Trehundring” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Tre i alla” på V75. [Extern länk]


Andreas Örtengren (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

7 Demon Ima (V75-4) måste ha toppchans att vinna detta klass II-försök. Johan Untersteiners femårige valack har imponerat storligen i de senaste starterna och tränaren låter mycket självsäker om att lägga ytterligare en seger på kontot. Tråkig spik då procenten blir skyhög, men vad ska man göra då han bara vinner?

2 Sevilla (V75–3) kan vara ytterligare en vettig spik.

Miljonrensarna

6 L.L.Royal (V75-1) varnade jag för senast på Mantorps uppesittartrav och då slutade han tvåa efter en mycket bra insats. Nu ser det ännu mer intressant ut då det inte är omöjligt att Kaj Widell kan köra sig till ledning från sitt springspår. Distansen passar bra och den modige kopplar grepp och chansspikar. 11 procent.

10 Mr Perfection (V75–5) låter det otroligt bra på från tränarhåll. Två procent och ett roligt streck.

Tänk på att...

... årets första V75-omgång avgörs på Kalmartravet.

... Johan Untersteiner skickar tre hästar till Småland och blir mycket betrodd med flera av dem.

... framgångsutvecklingen på Roger Malmqvists Dragster fortsätter i gulddivisonen?

... Joakim Lövgrens hästar fortsatt går mycket starkt. Fyra hästar på V75-spelet. Pass upp!


Trav365 liverapporterar från V75-omgången på lördag med start klockan 15.00.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”V75 i sista stund” på V75. [Extern länk]


Inga-Lill Lindén

Spikarna

2 Sevilla (V75-3) visade näst senast toppform när han spurtade sylvasst som trea bakom vinnande Very Kronos. Har fått ett perfekt utgångsläge här.

1 Sir Henry P.Hill (V75-5) har visat i senaste starter att han på allvar tagit ett kliv framåt. Har nu innerspår och i spets är han svårslagen.

Miljonrensarna

11 Global Tailwind (V75-7) var ute i finalerna förra lördagen men kom aldrig till under loppet. Hästen har knallform men behöver tur från bakspår och tempo. Åtta procent.

Tänk på att...

... årets första V75:a går på Kalmar. Trots alla tävlingar under helger och mellandagar är det fortsatt bra klass i loppen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Inga-Lills V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets alla system. [Extern länk]


Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!