Galna raden som vann över miljonen på V75

Michael Olsson spelade in över 1 miljon på V75 • Spikade jätteskrällen i sista loppet

Av: Andreas Örtengren

Publicerad:
Uppdaterad:

Spelexperten Michael ”Trio” Olsson, spikade en ospelad häst på V75 och spelade in över en miljon kronor.

De andelskunder som hade betalat 39 kronor får nu tillbaka 53 000 kronor vardera.

– Jag lyssnar inte på någon utan spikar de jag tror på, säger den 49-årige miljonvinnaren till Trav365.

▪▪▪ MISSA INTE: Sportbladets V86-podd ”Spets & Slut”. Senaste avsnittet i spelaren ovan och nedan.

1 av 3 | Foto: Privat, Lars Jakobsson / TR BILD
Mikael ”Triokungen” Olsson firade vilt på Pitchers efter att superskrällen Mr Clayton vunnit V75–7

Under lördagen avgjordes V75 på Solvalla.

Nationalbanan arrangerade sin klassiska Kriteriehelg.

Stefan Persson skrällde i Svenskt Trav-Oaks med Björn Goop-tränade Eagle Eye Sherry – en seger som var värd 2,8 miljoner.

I Svenskt Trav-Kriterium lyckades Örjan Kihlström med nöd och näppe hålla undan med Redén-tränade Brambling – för besväret fick de fyra miljoner.

Snickaren och travexperten Michael ”Triokungen” Olsson hade de båda hästarna tidigt i sin rankning och var en av de 2 074 system som hade alla rätt inför avslutningen på det stora streckspelet.

Värdet var uppe i 13 101 kronor men efter att Per Lennartsson vunnit V75–7 med superskrällen Mr Clayton J.F. (spelad på en procent) återstod bara 27,20 system med full pott.

Sjuorna betalade 999 140 kronor.


ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem på V86, V75 och GS75. Här går du med i andelslaget. [Extern länk]


”Låter mig inte påverkas”

En av de vinnande raderna tillhörde Michael Olsson som dessutom hade kostat på sig att spika den ospelade hästen i avslutningen.

– När listorna släpps på söndag kväll så gör jag grunden till min ranking och den står jag fast vid under veckan. Jag låter mig inte påverkas av någon annan. Tror jag mycket på en häst så bryr jag mig inte om spelprocent eller vad någon annan säger. Jag fastnade tidigt för Mr Clayton J.F. då jag trodde han skulle få ledarryggen och precis så blev det också, säger han till Trav365.

”Galen kväll”

”Trio” lägger sina andelsspel hos butiken Direkten City Torget i Göteborg.

21 kunder hade köpt in sig på systemet för 39 kronor och kunde efteråt glädjas åt en vinst på 53 445 kronor.

Total vinst för andelslaget blev 1 122 362 kronor.

– Jag spelar ofta på det här sättet och det är jättekul att kunna glädja andelsköparna med så liten insats dessutom. Vad som gjorde det ännu roligare var att vi spelläggare var bjudna till Göteborg. Vi bodde på hotell och under V75-sändningarna satt vi på en restaurang och åt och drack. Mitt system var det enda som levde inför avslutningen, säger miljonvinnaren och berättar vidare om lördagskvällen:

– De andra undrade varför jag spikat en ospelad häst. Jag hade gjort exakt likadant förra året då vi samlats men då gick det inte vägen. Det var inte många som trodde på det innan men på upploppet skrek vi allihop. Jag såg att Lennartsson vred ut och då ställde jag mig upp vid bordet. Det var en helt galen kväll och jag kunde fira lite extra då jag hade en egen andel och även vann stort på Dagens Dubbel.

”Triokungen” har vunnit stort tidigare. Bland annat var han den som tog hand om den första miljonvinsten på ATG:s andelssajt Tillsammans.

– Jag minns det väl. ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog gjorde ett stort reportage om det då. Jag har vunnit en del tidigare men det här är första gången som jag vinner så här stort genom att spika en enprocentare.

”Vi stod upp och skrek”

Farzan Esfahani är en av delägarna till den vinnande butiken.

Han minns tillbaka på lördagskvällen med sina anställda på restaurangen.

– Hela upplägget var helt sjukt. Att det är just den helg vi alla samlas på som detta händer. Vi bjuder in alla våra spelläggare en gång om året. Förra året missade ”Trio” fem miljoner på en favorit men nu skulle han ta revansch. Hans system var ju det enda som kunde få sju rätt och det var inte många som trodde han skulle få in den.

– På upploppet stod vi alla upp vid bordet och skrek. Efteråt beställde vi in champagne och firade hela kvällen. Det var en makalös kväll. Något som bara inte kan hända. Kunderna i butiken var riktigt nöjda. Minns särskilt en äldre dam som kom in. Hon sa att hon alltid köper de små andelarna och det hade hon gjort även nu.

▪▪▪

MISSA INTE: Sportbladets V86-podd ”Spets & Slut”. Senaste avsnittet i spelaren ovan och nedan.

▪▪▪

Publicerad:

LÄS VIDARE