”Formen på skrällen är bra – se upp på V75!”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför lördagens V75:a på Bergsåker • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:
Rebecca Dahlén tillsammans med Minnestads Ecuador är en superrysare på V75.
Foto: MARIA HOLMÉN, LARS JAKOBSSON/TR BILD
Rebecca Dahlén tillsammans med Minnestads Ecuador är en superrysare på V75.

TRAV

På lördag avgörs V75 från Bergsåker.

Här är Sportbladet-experternas djupanalys i jakten på spikarna och miljonskrällarna. Du har möjlighet att ta rygg på andelssystemen via länkarna nedan.

– Formen på min skräll är bra. Se upp, säger Sportbladets Mattias Karlsson.

– Min spik körs offensivt – sen är loppet över, säger Mario Lipovac.

▪▪▪ MISSA INTE: Senaste avsnittet av V75-podden ”Spets & Slut” i spelaren nedan.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

V75 avgörs på Bergsåker under lördagen. Omgången har spelstopp klockan 16.20.

Missa inte det senaste avsnittet av Sportbladets V75-podd ”Spets & Slut”. Du lyssnar i spelaren ovan eller nedan.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”V75-podden Spets & Slut”. [Extern länk]


Sportbladets experter har synat lördagens V75-omgång med sina bästa spikar, miljonrensare och tänk på att. Här nedan hittar du experternas analyser till V75-omgången. Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V75-procenten är uppdaterade klockan 11.46 fredagen den 11 december.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Super”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Mini”. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spikarna

Det är en utmanande V75-omgång som Bergsåker dukar upp på lördag. Därför väljer jag att inte krångla till det. Det är låg klass, men jag gillar 1 Trumpie (V75-4). Lita på att Nicklas Westerholm har vässat för den här uppgiften efter senast. Valacken är snabb ut och spår 1 på Sundsvallsbanan är riktigt bra. Om inget tok händer i loppet sedan så borde den här treåringen bli svårfångad. Jag tror många kommer att gardera. Då gör jag tvärtom.

Miljonrensarna

13 Lyx Håleryd (V75-3) är just det, en lyxlirare, som behöver det serverat. Men får hon det, ja, då får övriga hålla i sig. Hon kan flytta på sig – snabbt. Sex procent.

3 Gazoline Mearas (V75-5) har varit fin på sistone, men inte haft något flyt med sig. Skulle det klaffa med bra ryggar nu så skulle han absolut kunna vinna det här loppet. Tio procent.

12 Minnestads Ecuador (V75-7) behöver ju naturligtvis ett våldsamt tempo för att komma in i matchen, men det kan bli överpace och formen på mitt bud är bra. Se upp! En procent.

Tänk på att...

... Sundsvallsbanan Bergsåker kör V75-tävlingarna på lördag. Det ser ut att antingen bli lite regn – eller snö över Sundsvall. Det är ju risk för lite stökig bana, Det bör man hålla koll på innan man lämnar in.

... det blir jänkarvagn på 1 Viking Brodde (V75-1) den här gången. Innerspåret är bra på Bergsåker och det skulle kunna bli ledning. Annars så är nog rygg på ledaren en trolig position. Jag gillar att Lennartsson ska köra, hans körhänder kan behövas.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-system”. [Extern länk]Erik Pettersson:

Spikarna

5 Gooner (V75-5) är en riktigt fin häst som gått bra hos Daniel Wäjersten. Antar att han siktat på det här loppet på hemmabanan Bergsåker och vässat rejält. Som jag läser loppet kan han tidigt sitta i ledningen här om Wäjersten kör resolut direkt bakom bilen. Det brukar kunna bli lite lugnt tempo i dessa lopp över 3 000 meter och får han bestämma en bit, så bör det bli svårt att rå på den här starke hästen. Jämnspelat i loppet, då väljer jag att spika den här hästen.

Miljonrensarna

6 Dom Perignon (V75-1) är ingen jätteskräll, men jag hoppas- och tror att en del spelare kliver av honom den här gången. Det gör inte jag. Han är rysligt startsnabb en bit ut i banan och jag tror han piper till ledningen. Om han körs där eller ej, spelar mindre roll – han är het om det löser sig. 12 procent.

12 Zooropa (V75-3) känns ständigt underskattad och har gått riktigt bra lopp efter en halsoperation. Dunder har Bergsåker som hemmabana nu och säkerligen vässat lite extra. Med rätt ryggar säger det pang! Tre procent.

Tänk på att...

... det är Bergsåker i Sundsvall som arrangerar V75 den här helgen.

... innerspår bakom bilen på Bergsåker är mycket bra och har man en snabb häst så är det upplagt för ledningen därifrån.

... Timo Nurmos har många fina chanser, men tycker att 1 Viking Brodde (V75-1) och 6 Antonio Trot (V75-6) är mycket fina hemma.

... 14 Våler Nikolai (V75-2) har grym form, men nu måste han gå med skor runt om.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V75-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

15 Åsrud Vilja (V75-2) har vunnit alla starter förutom tre i Sverige i år och är ett elitsto. Hon gynnas av skotvånget vilket inte värsta motståndaren gör. Det är starka rapporter från stallet och jag tror kusken kör offensivt och sedan är det över.

Miljonrensarna

6 Global Tailwind (V75-7) var bra som tvåa näst senast på V75. Senast vann han utvändigt om ledaren och visade formintryck. Han kan öppna snabbt och hittar kusken en bra position tror jag han kan ställa till med en skräll i avslutningen. Fyra procent.

11 Grainfield Aiden (V75-6) är tillbaka i Sverige och det ska bli kul att se denna följetong. Hannu Korpi är mycket nöjd med sin häst och senast övertygade han stort. Det blir offensivt upplägg och i en jämn gulddivision kan han slå till direkt. Tre procent.

Tänk på att...

... 12 Sir Henry P.Hill (V75-1) höjt sig enormt med det norska huvudlaget i de två senaste starterna. Ska räknas tidigt.

... 3 Matilda Cash (V75-3) var fin i debuten för Goop. Lopp i kroppen och ett bra läge nu. Sitter i ledningen tidigt och blir svårpasserad. Värsta motståndarna går med skor och gillar inte göra för mycket själva.

... 3 Gazoline Mearas (V75-5) har bättre form än vad raden visar. Passa den från ett bra utgångsläge.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Trehundring” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Tre i alla” på V75. [Extern länk]


Nils Larsson (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

15 Åsrud Vilja (V75-2) är ett otroligt fint sto som både är väldigt snabb och stark. Hon möter några vassa konkurrenter den här gången men jag håller henne som snäppet bättre och tar ställning i kallblodsloppet.

6 Antonio Trot (V75-6) har toppform och senast avslutade han riktigt vasst som trea bakom Very Kronos och Cyber Lane. Passande uppgift nu och en bra segerchans.

Miljonrensarna

9 Saga Doc (V75-3) såg väldigt formstark ut senast som fastlåst. Har intressant smygläge och får hon spara speeden till upploppet så kan hon överraska i ett öppet stolopp. Två procent.

10 Hefner Am (V75-4) är en lovande treåring som ser ut att bli lite väl bortglömd i det här loppet. Han är helt klart en av de mest kapabla hästarna i fältet och löser det sig bara vettigt från det här utgångsläget så ska han vara med och slåss om segern. Två procent.

Tänk på att...

2 Global Undecided (V75-1) har fått två lopp i kroppen. Kan vara segermogen nu.

3 Gazoline Mearas (V75-5) är härdad i tuffa lopp och har fått ett bra utgångsläge här. Han ska streckas tidigt på kupongen.

… det ser ut som det kan bli bra fart från början i V75-7. Det gynnar 12 Minnestads Ecuador som avslutade strålande senast.


Trav365 liverapporterar från V75-omgången på lördag med start klockan 15.00.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”V75 i sista stund” på V75. [Extern länk]


Inga-Lill Lindén

Spikarna

14 Våler Nikolai (V75-2) är bra i ordning och har utvecklats mycket hela året. Missgynnad av att ha skor men jag tror ändå att Erik Adielsson fixar segern.

1 Trumpie (V75-4) var riktigt fin vid segern näst senast. Gjorde då grovjobbet i spåren sista halvvarvet men var ändå starkast sista biten och vann säkert. Har ett fint läge här.

Miljonrensarna

10 Whelk (V75-3) har kapacitet. Slutade sexa senast men vann dessförinnan med Jörgen Westholm i sulkyn på Solvalla. Får Per Lennartsson bakom tömmarna nu. Får inte nonchaleras. Tio procent.

Tänk på att...

... bra lopp står på programmet när V75:an går på Bergsåker. Den här årstiden är det bra att ha koll på väderlek och banförhållande.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Inga-Lills V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets alla system. [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!