”Aldrig varit med om någonting sådant här”

Trotsade banveterinären – fick böter och avstängning

Petter Karlsson fick böter och avstängning
Petter Karlsson fick böter och avstängning

Treåriga Dancing Queen ströks för orent trav.

Då trotsade Petter Karlsson banveterinären och körde banjobb med hästen.

Det kostade honom böter och avstängning.

– Det här är någonting jag aldrig varit med om tidigare, säger måldomaren Stefan Kanestad.

Det var under tisdagskvällens travtävlingar i Örebro som Örebroproffset Petter Karlsson skulle kvala den treåriga hästen Dancing Queen. Banveterinären och måldomarnämnden valde dock att stryka hästen för orent trav.

Då valde Petter Karlsson att köra ett banjobb med hästen. Det kostade Karlsson 2 600 kronor i böter samt 20 dagars avstängning.

”Ytterst olämpligt”

Petter Karlsson fick 600 kronor i böter för att ha brustit i sitt tränaransvar, och 2 000 kronor i böter för olämpligt uppträdande. I kontakt med Örebrotravets måldomarnämnd ska Karlsson betett sig olämpligt. Både under det aktuella banjobbet, och i kontakt med måldomarnämnden efteråt.

– Varje gång han kommer utanför oss i måldomarnämnden viftar han med händerna i protest. När vi sedan får kontakt med honom efter ett antal lopp agerar han ytterst olämpligt och meddelar flertalet gånger hur inkompetenta vi var och att vi aldrig sett eller kommer se huruvida en häst travar orent eller inte, berättar måldomaren Stefan Kanestad för facktidningen Travronden.

Örebrotravet valde också att lämna över ärendet till Svensk Travsport. Svensk Travsport meddelar i beslut under onsdagen att Petter Karlsson stängs av i 20 dagar.

– Det här är någonting jag aldrig varit med om tidigare, säger Stefan Kanestad till Travronden.

Facktidningen Travronden har varit i kontakt med Petter Karlsson som via SMS svarar.

– Jag tycker att det var ett felaktigt beslut och jag ville visa det efter kvalet. Det är utagerat och jag har gått vidare.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ämnen i artikeln