”Sanslöst hur han skojade med dem”

VARJE FREDAG: Travpodden ”Spets & Slut” med Pettersson & Lipovac • Genomgången av lördagens V75-fest

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD

▪▪▪ Varje fredag kommer Sportbladets travpodd Spets & Slut med våra experter Erik Pettersson och Mario Lipovac.

15 minuter djupanalys lopp för lopp inför lördagens V75.

Hur blir V75-loppen körda?

Vilken är bästa spiken?

Vilket är bästa miljondraget?

Här är experternas analys till lördagens V75-omgång på Åby den 27 april.

▪▪▪ I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelstips på ATG Tillsammans. Följ länkarna nedan.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Poddens andelssystem på V75. [Extern länk]


ERIK PETTERSSON:

Hur går det i Olympiatravet och hur blir loppet kört?

– Vore dumt att säga annat än att man tror att Propulsion vinner. Han var grym senast och nu blir det barfota och hela det kittet. Daniel Redén har ruskig snurr på djuren och Örjan Kihlström verkar i högform. Sanslöst hur han skojade med sina kuskkollegor på Romme i vissa situationer. Det lär bli rejäl körning om ledningen i tidigt skede.

Handsome Brad, Cokstile och Muscle Hustle lär alla gasa rejält för att nå pik först. Cyber Lane öppnar bra och kommer vara med där bakom. Favorit på att Cyber Lane släpps till ledningen efter mycket snabba 500 meter. Örjan Kihlström lär försöka vara med från start för att inte få för dryga spår, och lär sitta utvändigt om ledaren så tidigt det går. Cyber Lane bör nog svara upp ledningen om inte inledningen kostat för mycket, men Propulsion är nog för bra och tuggar ner allt och alla.

Vilka är dina bästa spikar i V75-omgången och varför?

– I nuläget känns 7 Propulsion som en stark spik. Trist med en
jättefavorit i V75-7, då ”Proppen” inte lär rensa någonting, men men.

– 5 Vincero’ Gar (V75-6) var ofattbart bra senast. Är han lika bra är han helt överlägsen igen. Kan öppna också.

Vilka är dina bästa skrällar i omgången och varför?

– 14 Bullyoung (V75-1) satt med allt sparat senast. Trivs över långa distanser och får Erik Adielsson i sulkyn nu. Blir nog inte så hårt betrodd. 4 Aquamarin (V75-2) har ett perfekt läge och får Johnny Takter i sulkyn. Blir nog spelvärd i det här loppet.

Varför ska man lyssna på podden Spets och Slut?

– Det är inget trams utan bara ren råfakta om V75-omgångarna. Käbbel får man någon annanstans, vi fokuserar på att ge lyssnarna det bästa – på en kvart. Rakt och effektivt.

Hur analyserar man bäst hur loppen blir körda?

– Via rutin man bygger upp. Ju fler lopp man ser, desto mer lär man sig rytmen i travloppen och vet ungefär vilka hästar som kan vad och vilka kuskar som kör på olika sätt. Det gäller att veta om alla hästars bästa egenskaper och kuskarnas taktiska sinne.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Poddens andelssystem på V75. [Extern länk]


MARIO LIPOVAC:

Hur går det i Olympiatravet och hur blir loppet kört?

– Jag tycker att man har fått ihop en bra upplaga av Olympiatravet i år, men given favorit är världsstjärnan Propulsion. Vi har även två osynade franska hästar som ska bli roliga att se och en Cyber Lane med lopp i kroppen som jag tror är ledaren i loppet. Sedan kommer Örjan Kihlström att avancera direkt och skulle han bli släppt till ledningen då är loppet över. Jag hoppas man svarar med Cyber Lane för då kommer vi att få en duell (som jag ändå tror att Propulsion vinner).

Vilka är dina bästa spikar i V75-omgången och varför?

– 7 Propulsion (V75-7) blir min spik då jag tror att han bara är bäst och plockar hem Olympiatravet. Sedan tror jag även att 4 Heart of Steel (V75-3) har en bra chans. Han var riktigt bra i Carl Philips lopp på Färjestad i fredags bakom Perfect Spirit. Ett perfekt utgångsläge och blir det barfota igen tror jag att han bli svår att slå.

Vilka är dina bästa skrällar i omgången och varför?

– 11 Elliot Coger (V75-1) har varit ute och härdats i tuffa gulddivisonslopp och fått hårdhet. Han har varit godkänd bakom hästar som Milligan’s School och On Track Piraten och denna gång möter han inga sådana hästar. Det är dessutom stayerdistans vilket är hans favorit och fixar Fredrik Persson en bra rygg att gå i så tror jag han sänker det flesta till slut.

– 2 Zizou (V75-4) känns också intressant. Han har gjort tre starter hos Veijo (Heiskanen) och blir bara bättre och bättre. Från ett bra utgångsläge tror jag att han kan få loppet och då blir han farlig till låg procent.

Varför ska man lyssna på podden Spets och Slut?

– För att jag och Erik Pettersson är väldigt pålästa och kan förmedla det bästa inför varje V75-omgång.

Hur analyserar man bäst hur loppen blir körda?

– Det viktigaste är att först ta reda på vem som är den slutgiltiga ledaren i loppen. När man ”vet” det, kan man fortsätta att försöka kristallisera hur resten av fältet kommer att vara formerat efter säg 500 meter. På så sätt kan man försöka ”köra loppet i badkaret” och försöka förstå hur loppen kommer att bli körda.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Poddens andelssystem på V75. [Extern länk]


Läs mer inför Olympiatravet:

Publicerad: