Dennis, 53, drog in miljoner igen: Sjukt

Ny storvinst för Dennis Olofsson på V86 • ”Känns lika roligt varje gång”

avAndreas Örtengren

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Foto: Privat
Dennis Olofsson

I maj i år blev Dennis Olofsson och Gunilla Welander ensamma på V86 – vinsten blev då 13,7 miljoner kronor.

Nu har de slagit till igen på samma spelform.

– Det känns lika roligt varje gång, säger 53-åringen till Trav365 efter att ha dragit 1,2 miljoner kronor.


ANNONS: Jackpott 50 miljoner – här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75. [Extern länk]


Framgångarna fortsätter för spelbutiken Café Brasco och Dennis Olofsson. I onsdags kväll, då V86 avgjordes på Åby och Solvalla, lyckades han och spelexperten Jan ”Timo” Timonen hitta alla rätt på V86. Utdelningen på åtta rätt blev 884 393 kronor. Total vinst för de tio andelsköparna blev 1 208 903 kronor.

”Helt osannolikt”

Systemet som var inlämnat via ATG:s andelssajt Tillsammans kostade 2 600 kronor per andel och betalade tillbaka över 120 000 kronor per andel.

Just denna omgång förra året tog samma andelsspel halva potten på V86 med exakt samma system. Vinsten blev då 6,7 miljoner.

– Det är helt sjukt att vi lyckas just denna dag igen. Jag är ju lite vidskeplig men att det skulle bli miljonvinst igen på samma tävlingsdag, med exakt samma system, är ju helt osannolikt. Vi gör ju olika spel och det är just detta som smäller till igen, säger Dennis Olofsson.

”Då har vi spikat Goop”

Det vinnande systemet heter ”Dennis-Timo Big V86” och i vanlig ordning samarbetade de båda andelsproffsen. De bestämde sig tidigt för att spela med en spik – och att det blev just Björn Goop och No Limit Royalty var ingen slump.

– De flesta av gångerna vi vunnit riktigt stort har vi spikat Björn Goop. Han är mycket skicklig och vi trodde att han skulle ta hand om ledningen i går från springspåret. Det blev en enkel seger och han är något av en miljonkusk för oss, förklarar Olofsson.

Det skrällde till rejält i två lopp under onsdagen. I den inledande avdelningen vann treprocentaren Vichy Grif med André Eklundh och i den sjunde avdelningen kunde Peter Zadel sätta nosen först med Mellby Guard – streckad på tre procent.

– Vi gör ju flera olika system och på de flesta hade vi plockat bort vinnaren i V86-1, men på detta system överlevde vi. Mellby Guard var tidig för oss och det var givet att gardera Peter Untersteiners andra häst i loppet.

”Öppnade en flaska vin”

Dennis Olofsson har haft ett bra flyt den senaste tiden med flera miljonvinster. Trots alla miljonsuccéer upplever han det lika roligt att sätta alla rätt.

– Det är en fantastisk känsla. Jag satt hemma och kollade på ATG-Live och efter att vi vunnit så öppnade jag en flaska vin och firade lite. Just onsdagen blev en fantastisk dag då mitt favoritlag Liverpool vann.

Hur har reaktionerna varit?

– I vanlig ordning är det många kollegor som hör av sig och gratulerar. Även sociala medier svämmar över av flera som vill visa sin uppskattning eller bara säga grattis. Jag är jätteglad för de spelare som var med på systemet.

Jackpott på V75

På lördag avgörs V75 på Malmö-banan Jägersro. Omgången kryddas med en jackpott på 50 miljoner till en ensam vinnare.

Dennis Olofsson bjuder på ett par vinnare.

– Jag tycker att det ser upplagt ut för 6 Dominic Wibb (V75-2). Adrian Kolgjini borde ha en bra chans från sitt springspår.

– Sedan tänkte jag att vi rundar av V75-omgången med 10 Cobbys Olifant. Jag blir inte förvånad om Thomas Uhrberg vinner till låg procent.


ANNONS: Jackpott 50 miljoner – här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75. [Extern länk]


Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

V86

Trav

V75