Galna bilderna: ”Bland det sjukaste man sett”

Stjärnkuskarna i öppet ordkrig • Prejade bort segerchanserna på upploppet

Uppdaterad 2020-07-24 | Publicerad 2020-07-21

Här hamnar stjärnkuskarna Christophe Martens och Junior Guelpa i ett öppet ordkrig.

Det slutade med att Guelpa prejade Martens och hästen Marcello Wibb på upploppet i en ren hämndaktion.

– Vår sport har kommit så långt med kameror och allt, så här får det inte se ut, säger tränaren Anders Lindqvist med sin bas i Frankrike.

”Bland det sjukaste man sett”, skriver Stall Wibb på Facebook.

Det var i det fjärde loppet på franska banan Hyeres under måndagen som det brann till ordentligt.

Svenskfödde hästen Marcello Wibb med Christophe Martens var stora favoriter i loppet. På den sista bortre långsidan försökte Martens trycka sig ut i andraspår vilket gjorde att Junior Guelpa med hästen Chipie des Bordes galopperade. Då hamnade kuskarna i ett öppet ordkrig, vilket syns tydligt på bilderna från Equidia.

Junior Guelpa, som så sent som i fjol var med i Elitloppet med Bahia Quesnot, vägrade att lugna ner sin häst från galoppen och valde i stället att säga ett par väl valda ord till Christophe Martens.

På upploppet var Marcello Wibb och Christophe Martens på väg mot en klar seger. Då valde Guelpa att köra ifatt – och preja ekipaget, vilket kostade Marcello Wibb segern.

”Bland det sjukaste man sett”, skriver Stall Wibb på Facebook.

”Hade nog blivit tre till sex månader...”

För stängdes Christophe Martens av i fyra dagar medan Junior Guelpa fick åtta dagars avstängning för tilltaget. Sent på tisdagskvällen meddelade Le Trot att duon är avstängda tills vidare i väntan på dom.

– I Sverige hade det nog blivit tre till sex månaders avstängning, säger tränaren Anders Lindqvist med sin bas på Grosbois i Frankrike.

Har du sett något liknande?

– Det händer väl mer ofta här i Frankrike att man trycker sig ut ett spår. Men det var fult och Martens tappade sina chanser att vinna. Framförallt blev spelarna lidande i det här fallet. Vår sport har kommit så långt med kameror och allt, så här får det inte se ut.

Är grannar på Grosbois

Anders Lindqvist är dock förvånad att det var just Martens och Guelpa som drabbade samman.

– Jag känner båda två, det är jättetrevliga killar. Det var förvånande att det brann till och jag tror säkert båda två är ångerfulla. Ödets ironi är att de har stallarna mitt emot varandra här på Grosbois, så de är närmsta grannar. Jag tror att grannsämjan kanske inte är den bästa just nu.

Följ ämnen i artikeln