”Min V75-skräll – ett stort korsdrag i dag”

Marios Supernytt: • Experten synar V75 på Mantorp den 15 februari • Spik • Drag • Superkusken med mera

avTrav365

Publicerad:
Uppdaterad:

Sportbladet-experten Mario ”Super-Mario” Lipovac har gjort succé och spelat in flera miljoner till andelsköparna.

Inför varje V75- och V86-omgång synar ”Super-Mario” omgångarna.

Här är Marios Supernytt inför V75 på Mantorp den 15 februari.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Superspiken

Hittar vi i V75-4 och det är ingen mindre än Campo Bahias lillasyster 6 American Hill. Hon har stora förväntningar på sig och hålls väldigt högt i stall Lugauer. Hon började karriären med att göra bort sig några gånger men har blivit stabilare efter att man hittat ”felet” och efter det tagit två raka segrar.

Senast vann hon enkelt utvändigt om ledaren och det såg okört ut över mål. Springspår nu är perfekt och Marc Elias kan ta en lugn start för att sedan köra framåt och ta över ledningen, jag tror att alla på start har sett henne och ingen kommer svara när väl Marc trycker till. Från ledningen är det en toppchans och procenten tycker jag är befogad.

Bortglömda hästen

Har jag hittat direkt i inledningen och det är 9 Miss Pastis (V75-1) som var riktigt bra senast mot ett ganska bra motstånd. Hon fick en tuff resa sista varvet utvändigt om ledaren men gick ändå undan och vann på ett bra sätt. Visst möter hon ännu tuffare motstånd denna gången men med en perfekt rygg i Barista Oak kan det lösa sig, det ser dessutom ut som det kan bli bra fart förta halvvarvet vilket gynnar henne. Erik Adielsson upp igen gillar jag och skulle det lösa sig då kan hon slå till och göra ett stort korsdrag i kuponghögen.

Superkusken

Jag utser Carl Johan Jepson till ”Superkusken” denna V75 omgång, han kör en del betrodda hästar och jag blir inte förvånad om han tar en seger eller två. Går igenom hans chanser lite kort här under.

3 Digital Class (V75-1) tycker jag har höjt sig på slutet. Hon avslutade bra som trea senast och har äntligen fått ett bra utgångsläge. Kan profitera på körningen och avslutar vasst.

8 Jimpeto Joy (V75-2) är en slovensk derbyvinnare vilket vi inte alltid får se i Sverige. Det var mycket snack om honom på nyårsafton men då galopperade han. Han vann lätt senast och ska med om man garderar loppet.

7 Veams Benelli (V75-3) var godkänd som fyra senast. Tror han får det tufft att vinna och är inget hett streck för min del.

1 Valetta (V75-5) avslutade hyfsat som trea senast. Blir förmodligen över på innerspåret men kan knipa en plats i bästa fall.

8 Thriller N.P. (V75-6) behöver en del klaff för att vinna från detta utgångsläge. Han kanske är bästa hästen i fältet men är mycket bättre när han får gå barfota runt om. Man sätter på jänkarvagn denna gången vilket är ett plus och går det undan då bjuds han in i loppet. Ska med om man tar tre-fyra hästar.

2 Reverend Wine (V75-7) är min spetsfavorit i avslutningen och hästen att slå om han får bestämma en bit. Han har pausat inför detta men brukar vara bra direkt efter paus och tränare Meilink låter nöjd. Är med och gör upp om segern.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Hetaste utrustningsändringen


3 Digital Class (V75-1) blir det jänkarvagn på igen som för tre starter sedan, då spurtade hon riktigt bra. Man är även inne på skygglappar vilket hon gått med för längesedan och då gav det bra effekt.

Förutsättningarna

Mantorp står som värd för V75-tävlingarna denna helg och jag gillar Mantorp, man brukar oftast bjuda på spelvärde och roliga omgångar som ger bra betalt. Mantorp ligger ”rätt” i landet och det kommer hästar från många olika håll. Jag har hittat ett starkt singelstreck som kommer från formtoppad Lugauers stallet, ingen mindre än Campo Bahias lillasyster som jag tror bara vinner. Man kan tänka på att upploppet endast är 177 meter långt och det gäller att vara med där fram när det ska avgöras. Stort lycka till med liret!ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Trav