”Vilket jäkla intryck senast – V75-skräll”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför lördagens V75:a på Bergsåker • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

avTrav365

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Örjan Kihlström och Linus Boy är en av lördagens skrällar på V75 från Bergsåker.

Sportbladets experter prickade in åtta rätt på V86 i onsdags och drog in över 900 000 kronor i vinst till andelsköparna.

Lördagens V75:a avgörs på Bergsåker. Här är experternas djupanalys av omgången.

Du har möjlighet att ta rygg på andelssystemet via länkarna nedan.

– Skrällen kan speeda mycket bra, måste vara tidig, säger Sportbladets Mattias Karlsson.

– Vilket jäkla intryck det var på hästen senast, säger Sportbladets Erik Pettersson om sitt drag.


ANNONS: Här kan du gå med i andelslaget och ta rygg på Sportbladets V75-system. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

På lördag avgörs V75 på Bergsåker med spelstopp klockan 16.20.

Vid onsdagens omgång på V86 spelade Sportbladets experter in mest i landet efter att ha fått åtta rätt på systemet ”Sportbladets TV-rad”.

Total vinst för laget: 913 486 kronor

Vinst per system: 86 178 kronor.

Nettovinst per andel: 8 492 kronor

Totalt drog hela andelslaget in nästan 1,2 miljoner efter att tre olika system prickat in ”åttan”.

Sportbladets experter har synat lördagens V75-omgång med sina bästa spikar, miljonrensare och tänk på att. Här nedan hittar du experternas analyser till lördagens V75-omgång. Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V75-procenten är uppdaterade klockan 12.04, fredagen den 28 februari.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet V75 i sista stund. [Extern länk]


Christoffer Wickman:

Spikarna

1 Elian Web (V75-3) har varit toppfin vid segrarna på slutet och har verkligen höjt sig en nivå ytterligare, och senast gick han enkelt undan till slut via 12,2 sista 800 från ledningen. Han blir inte lätt att rubba i spetsstriden och han vinner igen.

1 Strong Heartbeat (V75-7) är en häst som jag håller mycket högt och jag är helt inne på segermelodi spets och slut. Han vann enkelt från tät i årsdebuten senast via 11,9 sista 800 och med det loppet i kroppen lär han knappast vara sämre nu.

Miljonrensarna

10 Vanessa F.B. (V75–4) är bättre än vad resultatraden visar och är Ulf Ohlssons val i loppet, vilket jag anser säger en del. Är inte alls så tokig och med rätt draghjälp kommer hon flyga lågt till slut. Åtta procent.
10 Ippon Futura (V75–5) avslutade rappt till enkel seger senast och har formen helt på topp. Det är tuffare emot den här gången och det här är den typ av häst som behöver lite hjälp under vägen, men spelprocenten är därefter också. Blir det hård körning där framme biter Ippon Futuras spurt alltid bra till slut och då kan han absolut vinna detta. Två procent!

Tänk på att...

... betrodde 2 Elche (V75-1) har haft spår två i volt en gång tidigare, då slutade det med galopp.

... 6 Eld Rask (V75-2) har 6-1 i inbördes möten mot favoriten 1 Ängsborken. Värt att ta till sig!

... 1 Elian Web (V75-3) vann just det här Gulddivisionsloppet på Bergsåker i fjol, då hade han också innerspår bakom startbilens vingar och höll då enkelt upp ledningen. Elian Web har gått i ledningen vid sex tillfällen, det har blivit sex segrar.

... 1 Strong Heartbeat (V75-7) är obesegrad i tät efter fyra försök, dessutom har han med framspår bakom bilen vid tre tillfällen aldrig missat täten.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Lilla V75-system. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets Insider):

Spikarna

Otroligt tråkigt, men 1 Elian Web (V75-3) har mycket bra förutsättningar den här gången – också. Innerspåret är bra på Bergsåker och Kontio är en mästare att skicka fort från start. Det gäller att hålla ut Disco Volante, sen ska det här loppet vara över. Hästen har sett riktigt bra ut och trivs förträffligt i ledningen – och på lördagens V75-bana Bergsåker, där han är obesegrad. Ett sunt singelstreck.

Miljonrensarna

11 Saga Doc (V75-4) var det bra snack på senast och det här loppet på lördag är inte bättre än det. Nu sitter Örjan Kihlström i sulkyn och får hästen ett snällt lopp, så brukar hon speeda riktigt bra. Måste vara tidig! Sex procent.

3 Radjah d’Inverne (V75-5) inbillar jag mig skulle kunna utmana den stora favoriten. Skulle Westholm kunna hitta rygg ledaren eller något liknande så är hästen vass på speed till slut. Trivs över längre distanser. Åtta procent.

Tänk på att...

... det ser ut att bli en fin vinterdag i Sundsvall på lördag. Solsken och tio minusgrader, typ. Räkna med att hästarna måste ha brodd i skorna.

... det blir mycket snack om 4 Bourne Dominion (V75-1). Men läget är inte kul och spelvärdet lär vara svalt när spelstoppet är.

... 1 Ängsborken (V75-2) är riktigt bra, men är stegig från start och det är inte alls säkert det blir spets.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-system”. [Extern länk]Erik Pettersson:

Spikarna

Han blir klar favorit, men det ser jäkligt bra ut för 5 Religious (V75-5) till lördagens start. Hästen har toppform och ser ut att komma till ledningen här. Han har vunnit på distansen och trivs i ledningen. Jag spikar!

1 Strong Heartbeat (V75-7) är en riktigt bra häst och har ett bra läge här nu. Jag tror han håller ledningen från innerspåret och då ska det här loppet vara helt över. Bra procent.

Miljonrensarna

Det blir ju självklart svårt att jobba bort duon Elian Web/Disco Volante i V75-3. Men dessa kanske kan köra lite mot varandra i inledningen, då vill jag inte spricka på 11 Linus Boy. Vilket jäkla intryck det var på hästen senast. Fyra procent.

9 Perfect Dynamite (V75-6) såg ut som en bomb innan start senast. Men det blev lite för mycket av det goda och galopp direkt. Kanske kan ta en snabb revansch den här gången. Nio procent.

Tänk på att...

... omgången körs på Bergsåker i Sundsvall.

... det ska bli kallt i Sundsvall under fredag och lördag, så räkna med att hästarna måste gå med brodd. Kolla upp vilka som gynnas- och missgynnas av det.

... innerspåret är bra på Bergsåker, det är ”enkelt” att spetsa därifrån, om man har en startsnabb häst. Flera ”ettor” har bra chans i omgången.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V75-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

1 Elian Web (V75-3) har övertygat stort vid segrarna på slutet och har verkligen toppform. Näst senast vann han på just Bergsåker när han från ledningen slog världsstjärnan Propulsion. Senast vann han Gulddivisionsfinalen enkelt från ledningen och allt ser upplagt ut för en spets och slut seger denna gång också. Procenten blir mycket hög, så klart, men det ska mycket till för att han ska lägga detta. Han är obesegrad på Bergsåker på tre starter och har även sex av sex från ledningen. Känns som en mycket stark spik!

Miljonrensarna

4 Bourne Dominion (V75-1) var det en del surr om senast på V86. Han hamnade i dåliga ryggar då under sitt avancemang framåt och fick aldrig visa hur bra han är. Vid båda segrarna i raden har han pulveriserat sitt motstånd och jag vet att det var mot enklare gäng än detta men jag gillar vad jag sett. Spår fyra i volten är inte det bästa men kan Micael ta en lugn start och komma bra på det då blir han farlig till slut. Ett måste-streck i inledningen till sju procent.

4 Infinite Knight (V75-4) varnade jag för senast på Mantorp och hon gjorde det riktigt bra efter galopp. Nu har hon ett bättre utgångsläge och kommer sitta bra på det direkt. Möter enbart ston vilket är ett plus och stämmer det lite på vägen kan hon blåsa ner samtliga. Nio procent.

Tänk på att...

... Bergsåker håller i helgens V75-omgång, en bana som alltid bjuder på bra travsport.

... innerspåret på Bergsåker är mycket bra, man får bra fart och har god chans att hålla upp ledningen.

... V75-2 är ett mycket fint kallblodslopp. Ska bli kul att se vad 1 Ängsborken kan uträtta mot det tuffaste motståndet hittills.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Tre i alla” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Trehundring” på V75. [Extern länk]Carl Wangle:

Spikarna

1 Ängsborken (V75-2) startar med perfekta förutsättningar. Han är snabb ut, kommer med full form och jag tror ingen tar en längd på honom från start. Normalt måste det vara en toppchans och jag väljer att lämna hästen ensam på kupongen. Det är en talang som kommer tjäna stora pengar under sin karriär och nu är det dags för seger på V75.

Miljonrensarna

10 Vanessa F.B. (V75-4) trodde jag mycket på senast på V86 och då var hon grym men fick se sig besegrad efter en mycket tuff resa. Hon är stabil i voltstart och nu är det inte mycket att slå. Får Ulf Ohlsson de rätta ryggarna in över upploppet tror jag det bara säger pang. Prisvärd och jag varnar då formen är mycket god. Åtta procent.

7 U.R.Amazing (V75-5) gjorde comeback näst senast och debut i ny regi. Han spurtade riktigt bra och från annat läge denna gången så skulle det vara extremt spännande. Nu är det knepigt läge, men vi får fyra procent på hästen. Denna är given på kupongen trots att det finns flera faktorer som talar emot. Men han körs ju av Rikard N Skoglund som vinner med allt.

Tänk på att...

... 4 Disco Volante kan ta spets i V75-3. Bör nog med.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Wangles V75-system”. [Extern länk]


Andreas Örtengren (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

1 Elian Web (V75-3) måste ha toppchans att vinna denna Gulddivision. Från ett perfekt innerspår på Bergsåker så leder Katja Melkkos åttaåring detta sprinterlopp runt om. Det är troligt att vi får se honom som en av de 16 hästar som startar i Elitloppet. Procenten blir skyhög men det spelar ingen roll.

1 Ängsborken borde vinna kallblodsloppet (V75-2).

Miljonrensarna

11 Saga Doc (V75-4) har suttit fast mycket på slutet och senast räckte hon inte till från ledningen. Jag tror hon är allra bäst när hon får spara speeden och med rätt resa kan hon ta sig förbi många till slut. Örjan upp nu och spelad till sex procent.

8 Scarlets Mirakel (V75-5) kördes snällt senast och ska inte nonchaleras helt. Hästen är helt ospelad och målar man på är han värd ett streck. Spelad till en procent.

Tänk på att...

... Bergsåker är värd för V75 och banan är känd för att vara svår för oss spelare.

... innerspåret är effektivt och mycket gynnsamt i Sundsvall.

... allt är precis som vanligt då Grainfield Aiden startar från ett uselt utgångsläge. Detta blir sista starten innan välförtjänt vila.

... upploppet mäter fina 200 meter och här händer det mycket.


Trav365 liverapporterar från V75-omgången på lördag med start klockan 15.00.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]


Inga-Lill Lindén:

Spikarna

1 Elian Web (V75-3) har kommit att framstå som någon av vinterns häst. Läget är perfekt, och eftersom han är startsnabb är det knappast någon som kan utmana om ledningen. Litar på Jorma Kontio som håller i tömmarna.

5 Religious (V75-5) är startsnabb och tar sannolikt hand om ledningen. Chans att leda runt om.

Miljonrensarna

4 Bourne Dominion (V75-1) avslutade bra senast och visade fortsatt formintryck. Hoppas på en felfri och vettig position för att sedan gå med full fart sista biten. Sju procent.

Tänk på att...

... 9 Perfect Dynamite (V75-6) räds inte offensiva upplägg.

... det är bra klass på tävlingarna när Bergsåker står för värdskapet. Gulddivisionen kan bjuda på en fartduell, men jag väljer att spika.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Inga-Lills V75-system. [Extern länk]


Läs mer inför V75-omgången:

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

V75

V75-tips

Trav