”Jag förstår ingenting när jag läser ranken”

Amatörtränaren optimistisk inför V75 med megaskräll • Streckad på två procent • ”Mycket förvånad”

avAndreas Örtengren

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Foto: Privat
Ulla Fredlund

30 miljoner i jackpott och V75-finaler.

Då varnar amatörtränaren Ulla Fredlund, 68, för en superskräll.

– Min häst är helt fel rankad av alla experter, säger hon till Trav365.

På lördag ansvarar Solvalla för V75 och flera av loppen känns på förhand mycket svårlösta.

Spelformen har en jackpott på 30 miljoner i sjurättspotten och huvudstadsbanan kan presentera riktigt fina finalfält för årstiden.

I den andra avdelningen på V75-spelet ska finalen av Diamantstoet avgöras med 250 000 kronor till vinnaren. Loppet har femton startande hästar och avgörs med voltstart – över distansen 2 140 meter.

”Håller inte med experterna”

Amatörtränaren Ulla Fredlund har det femåriga stoet Melizza till start från ett andraspår på framvolten. Hon tycker spelarnas svala intresse för hästen känns helt fel.

– Jag har noterat att de så kallade experterna rankar ner henne ordentligt och jag håller inte riktigt med. Kanske är det för hon radat upp andraplatser på slutet. Jag är i varje fall mycket optimistisk och tror vi kan vara med och göra upp om segern, säger tränaren.

”Har absolut toppform”

För lite drygt en vecka sedan var Melizza ute i ett stolopp på Gävle och blev tvåa. En insats som Gävle-amatören var mycket nöjd med.

– Hon var helt fantastisk. Trots att loppet kördes i hög fart och att hon blev pressad så lyckades hon ta hand om andrapriset. Hon var den sköt till allra bäst över upploppet och hon håller absolut toppform, säger Ulla och fortsätter berätta om hästen:

– Hon har hävdat sig väl mot tuffa hästar tidigare och är alltid långt fram i loppen. Man kan köra på olika sätt med henne då hon går från alla lägen. Jag nåste säga att jag tycker det är märkligt att vi är så lite betrodda med tanke på hur hon gått i lopp.

Hur pass optimistisk är du egentligen?

– Vi möter naturligtvis tuffa hästar i en final men jag tycker faktiskt att vi har en möjlighet att vinna loppet. Det är mycket som ska stämma men jag blir inte förvånad om hon är först i mål.

Stora framgångar på 90-talet

Ulla Fredlund är för den äldre publiken kanske mest känd för kallblodet Verner som skördade stora framgångar på 90-talet. Hon var både uppfödare och ägare till hästen som sprang in 4,5 miljoner kronor.

– Det är inte så många som minns det idag men vi har hållit på länge med detta. Vi hade ett nära samarbete med kusken Jim Frick som var ordinarie körsven på Verner, avslutar hon.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Solvalla

Trav

Hästar

Gävle