”Spelarna glömmer fort – skrällen helt däckad”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför lördagens V75:a på Åby 9 oktober • Här kan du rygga andelssystemen

Av: 

Trav365

Johan Untersteiner och Cyber Lane är ett skrälltips i V75-7.
Johan Untersteiner och Cyber Lane är ett skrälltips i V75-7.

V75 på Åby med SM-lopp står på lördagens travmeny.

Här är Sportbladet-experternas heta spikar och miljondrag till omgången.

– 11 Cyber Lane (V75-7) blir extremt däckad den här gången. Spelarna glömmer fort, säger Erik Pettersson.

– Jag provar att syna storfavoriten Calgary Games, säger Joakim ”Rainman” Rosenhed.


ANNONS: V75 på lördag. Här kan du rygga experternas andelssystem. Spelstopp lördag: 16.20. [Extern länk]I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75, V86, GS75 och V64.

V75 avgörs på Åby på lördag. Spelstopp: 16.20.

MISSA INTE: Senaste avsnittet av V75-podden ”Spets & Slut” med Pettersson och Lipovac i spelaren ovan.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Super”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”V75 i sista stund” med Micke Carlsson. [Extern länk]


Sportbladets experter har synat lördagens V75-omgång. Här är spikarna, miljonrensarna och tänk på att...

V75-procenten är uppdaterade 11.55 fredagen den 8 oktober.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets V75-intervjuer”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spiken

Många spelare är intresserade av 2 San Moteur (V75-6) den här gången. Goops låter nöjda och meddelar mycket bättre insats än i Derbyt. Jag tror 4 Calgary Games som ska gå barfota igen – tar hand om ledningen och drar musten ur övriga. ”Motorn” inkluderad. Omgångens bästa spik, garderar favoriter, det gör vi i andra lopp.

Miljonrensarna

8 Invictus Madiba (V75-2) ska gå barfota för första gången, dessutom med någon slags stängt huvudlag. Tränare Tomas Malmqvist låter nöjd. Skulle kunna vinna ett jämnt lopp. Fyra procent.

Kanske inte går att slå Aetos Kronos eller Don Fanucci Zet, men jag vill ha med 2 Extreme (V75-5). Det är en topphäst som troligen får gå på innerspår bakom Aetos. Saknas formen, så… Sex procent.

Kolgjini-lägret är uppåt angående 4 Upstate Faces chanser i SM (V75-7) och jag förstår det. Hästen är grym och har fått ett bra spår. Spelarna hänger inte med. Sju procent.

Tänk på att...

… det har vaskats ihop en superkupong på V75. Topphästar och lite svåranalyserade lopp.

… stall Nurmos är uppåt på 12 Hevin Boko (V75-1). Ta inte bort henne bara på grund av spåret. Ska köras offensivt! Tål det! Åtta procent.

… Daniel Redén inte har toppform på 7 Don Fanucci Zet (V75-5) kan blir svårt då – från det läget...


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-system”. [Extern länk]


Erik Pettersson:

Spiken

Jämnspelat i V75-2 och 6 Red Lady Express är en av de mest spelade. Ha! Här finns omgångens i särklass bästa spik, sett till spelvärde. 4 Ivensong är en fransyska på tre vårar som aldrig gått barfota (förbjudet på treåringar i Frankrike). Nu tar hennes skicklige tränare Philippe Allaire på en resa till Sverige och rycker alla pjucks. Nämnde jag att hon har Ready Cash som pappa? Vi som hänger med i travet vet vilken effekt det är att rycka skor på Ready Cash-hästarna. Hon har varit bra med skorna på också, i senaste loppet sköljde hon till seger på Vincennes efter att ha fått dragit tåget själv i tredje spår i den sista svängen och avslutade i 06-tempo över upploppet. David Thomain kör. Det är emot. Men hittar han ner i banan och låter ger henne chansen sista 700 metrarna är det över. Galopp, sjukdom eller strul emot. Tar definitivt risken till ynka 22 procent.

Miljonrensarna

Måste nämna två hästar i V75-1. 3 Activated ska gå med jänkarvagn för första gången någonsin och eventuellt med ett helstängt huvudlag. Hittar körande Jepson rygg på ledaren är det troligen slut. Åtta procent.

12 Hevin Boko i samma lopp kommer med superform och ska köras offensivt. Det finns i korten att Mika Forss kan få överta spets om han kommer hastigt. Måste med! Åtta procent.

11 Cyber Lane (V75-7) blir extremt däckad den här gången. Spelarna glömmer fort. Visst, svag i spets senast, men lopp i kroppen och Johan Untersteiners hästar går som tåget för dagen. Förra året var hästen spelad till tre gånger pengarna mot ett liknande gäng och gick strålande från liknande läge. Med klaff blåser Cyber Lane ner många, kanske alla. Då står jag inte kvar på perrongen med tappad haka... Tre procent.

Tänk på att...

… det är V75 på Åbytravet den här lördagen. Open stretch på upploppet, med dubbla innerspår som får nyttjas.

… omgången är internationellt kryddad, både vad gäller hästar och kuskar, så lita på att loppen kan blir lite annorlunda körda i vissa löp.

… ”alla” nog kommer hamna på 3 Mindyourvalue W.F. i V75-3. Därav vill jag försöka fälla. Hästen måste troligen gå i 11-tempo utvändigt för att vinna. Kan göra det, men tar definitivt inte gift på att det lyckas. Strecka på – för att knocka övriga V75-spelare, är mitt råd.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V75-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

6 Aetos Kronos (V75-5) imponerade senast när han tog hem Jubileumspokalen på ett mäktigt sätt. Han har vunnit spårlottningen mot värste konkurrenten och visade senast att han kan öppna snabbt. Jag tror Magnus A Djuse kör för att hålla Don Fanucci Zet utanpå sig och övertar ledningen. Därifrån blir han mycket svårslagen.

2 Cobra Killer Gar (V75-2) är en segervan italienare som kommer till Sverige för första gången. Han var lite sämre i ett uttagningslopp till det Italienska Derbyt senast, men har tagit det loppet bra och tanken är att han ska gå barfota runt om för första gången. Jag tror man är uppe i angeläget ärende och har god chans att leda runt om.

Miljonrensaren

4 Upstate Face (V75-7) har imponerat under året och senast hade han varit bland de tre om han inte blivit hovöm. Han har tränat starkt inför det här och man har haft siktet inställt på SM. Från ett bra spår är han garanterad en bra resa och han har visat att han går bra mot tufft motstånd. I ett öppet lopp är han given på lappen till sju procent.

Tänk på att...

… det blivit dags för SM-dagen på Åby där flera mästare ska koras. Omgången ser något greppbar ut, men travsporten håller mycket hög klass.

6 Honey Mearas (V75-1) är osynad mot äldre motstånd men hon har visat hög kapacitet och räcker direkt, tror jag.

3 Mindyourvalue W.F. (V75-3) har visat att han trivs i monté och förstärks med Eric Raffin. Man har siktat hit länge och jag tror på bra chans.

… ungdomarna gör upp i V75-4. 3 Power Lane och 9 Gerben blir hårt betrodda på förhand, men jag vill varna för 6 The Engine som har form. Sju procent.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Trehundring” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


Joakim ”Rainman” Rosenhed:

Spiken

3 Mindyourvalue W.F. (V75-3) är solklar förstahäst i loppet, han är huvudet högre än sina konkurrenter. Har imponerat i monté-loppen under sin karriär och här sitter bäste ryttaren upp (Raffin) och starkaste hästen. Jag ser bara fördelar och spikar till fina 54 procent.

Miljonrensarna

12 Hevin Boko (V75-1) vann detta lopp förra året från framspår, läget så klart mer iskallt till denna start. Men hon ska med på ren grundkapacitet, 2 140 meter passar bättre än 1 640. Lite överpace så är hon med där framme. Åtta procent.

3 Hirondelle Sibey (V75-6) såg läskigt bra ut senaste starten på Vincennes, såg tämligen okörd ut. Sju procent är klart i underkant. Favoriten 4 Calgary Games kanske bara vinner, men jag provar att syna.

6 Gareth Boko (V75-7) avslutade vasst senast på Färjestad till en tredjeplats. Jag är säker på att Magnus A Djuse kommer vara offensivare här och söka position. Fem procent är på tok för lågt för en häst som var trea i Elitloppet i år. Barfota runt om och biken sitter på. Varning.

Tänk på att...

… Åby är en favoritbana som har det mesta runt anläggningen efter man gjorde en renovering, vilket är fräscht för alla gäster som besöker banan. Bra Åby, det är 2021.

6 Red Lady Express (V75-2) är på tok för mycket spelad till 21 procent. Solklar förstahäst är 4 Ivensong från Frankrike.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Stora” på V75. [Extern länk]


Christer ”Krukan” Eriksson:

Spikarna

Mentorn och legenden Nils ”Nisse-Nilox” Lagerström sa en gång följande till mig: ”Chrille, om dom kan lägga en speed mitt i loppen lär dom sig även öppna snabbt”. Detta stämmer på omgångens bästa spik i V75-5, 6 Aetos Kronos. Herregud som han öppnade bakom bilen i Jubileumspokalen. Spets och slut.

V75-4 är ett lopp för våra yngre kuskar, att bröderna Djuse hör hemma där är ett skämt, dom är för duktiga. Denna gång vinner Mats A Djuse loppet bakom 1 Lucifer Sam. Spikas till fina 14 procent.

Miljonrensarna

Startspår 1 på Åby med open Stretch är väldigt bra. Både 1 Dixie Brick (V75-1) och 1 Pinto Bob (V75-7) har lottats till detta spår. Båda kan vinna till fina 12 respektive två procent.

Tänk på att...

… internationella kuskar och hästar gästar Åby denna helg med superkusken Eric Raffin i spetsen. Övertygad om att svensk travsport behöver mera sånt. Det bästa med detta inslag är att loppen körs olikt den svenska körstilen, jag tror på hög utdelning.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Krukans Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Krukans Megalapp” på V75. [Extern länk]


Nils Larsson (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

3 Mindyourvalue W.F. (V75-3) är väldigt bra i monté och ska vara huvudet högre än sina konkurrenter i Monté-SM. Dessutom får han Eric Raffin i sadeln som är en toppryttare. Oerhört svårslagen och en bra spik på V75-kupongen.

4 Calgary Games (V75-6) är något alldeles extra och insatsen i Derbyt var minst sagt svettig. Jag misstänker att många kommer gå på 2 San Moteur som är en topphäst också, men han har ändå mer att bevisa för att kunna utmana Calgary Games.

Miljonrensarna

4 Upstate Face (V75-7) gjorde några riktigt bra prestationer i somras och visade att han duger bra även i den äldre eliten. Det låter som han är väl förberedd och från ett bra utgångsläge är han given på kupongen. Sju procent.

Det är inte alls omöjligt att det blir lite för tuff körning i Ungdoms-SM (V75-4) och det skulle gynna 2 Akela Play som är stark och rejäl. Två procent.

Tänk på att...

6 Honey Mearas (V75-1) bara är fyra år och ska ta upp kampen mot de äldre i Sto-SM. Normalt en tuff uppgift men det här är något extra till häst och hon kan visa sig bäst även här.

… Sinead Sernicoli hos Gocciadoro är väldigt uppåt på 2 Cobra Killer Gar i V75-2 och det känns som hästen att slå.

… det är fördel 6 Aetos Kronos i V75-5 då han drog spåret innanför 7 Don Fanucci Zet.


V75-LIVE: Klockan 15.00 inleder vi liverapporteringen från V75 från Åby under lördagen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Nils Larssons system på V75. [Extern länk]


Inga-Lill Lindén:

Spikarna

Jag chansspikar 4 Ivensong (V75-2) som avgjorde i fin stil på Vincennes senast. Hon har flera gånger avslutat mycket snabbt och ser väldigt speedig ut. Kommer att gå barfota runt om nu.

3 Mindyourvalue W.F. (V75-3) är en elithäst som är van att möta de allra bästa. Stark och kommer att utnyttja styrkan i detta montélopp.

Miljonrensarna

9 Rackham (V75-5) har hittat stilen på allvar, han övertygade vid två raka innan han senast höll fint till andrapriset. Har ett passande utgångsläge. Sju procent.

4 Upstate Face (V75-7) har fått ett riktigt bra spår, men oavsett spets eller inte tål han alla positioner. Kan avsluta vasst, säger Dante Kolgjini. Sju procent.

Tänk på att...

… omgångens V75:a på Åby bjuder på SM-finaler. Det är riktigt hög klass på loppen. Glöm heller inte att det är dubbla open stretch.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Inga-Lills V75-system. [Extern länk]


ANNONS: V75 på lördag. Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem på lördag. Spelstopp 16.20. [Extern länk]


Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!