Bro

Butiksägarens tipssuccé på V86: ”Såg i syne”

Håkan Redig gjorde stor succé med sitt andelsspel under onsdagen: ”Vad man gör med vinsten? Betalar elräkningen...”

Av: 

Micke Korhonen

Håkan Redig hos Matöppet i Bro drog in en storvinst på V86.
Håkan Redig hos Matöppet i Bro drog in en storvinst på V86.

TRAV

Håkan Redig driver Matöppet i Bro och har bara varit ATG-ombud sedan november månad.

Under onsdagen drog hans V86-system in drygt 570 000 kronor till tio glada andelsköpare.

– Jag såg i syne och trodde att en av mina spikar galopperade över mål, säger Håkan till Trav365.

Håkan Redig har drivit Matöppet i Bro under lite drygt 20 års tid. Det tog honom nästan lika länge att få speltillstånd på grund av att det redan fanns spelombud i kommunen. I onsdags, efter bara tre månader som ATG-ombud, slog han så till på V86 och gjorde tio spelare 57 000 kronor rikare.

– Jag har inte riktigt återhämtat mig efter den nervpärsen. Jag såg loppen och det blev spännande på slutet. Det här är helt perfekt reklam för vår otroligt fina och charmiga butik, som har otroligt bra kött som vi fått mycket beröm för, berättar Håkan för Trav365.

Hur har reaktionerna varit från dina kunder?

– En som köpt in sig i systemet hade somnat under tävlingarna och dagen efter, på jobbet, kommit på att han hade en andel. Han var inne och tackade så mycket. Det roligaste är ändå en annan kund som alltid varit inne och köpt andel i mina system. I onsdags skojade vi och när han skulle gå sa jag: ”Claes, jag lovar att jag ska göra dig lycklig en dag.” Han var inne i går, skrattade och tyckte att det var fantastiskt kul.

Systemet bestod av tio andelar där varje kostade 150 kronor. På så vis kunde även småspelare vara med på ett hörn och ta del av vinsten på dryga halvmiljonen. Håkan inledde med att sätta två jätteskrällar, innan han avslutade med två klockrena spikar. Enprocentaren Magic From Hill (V86-1) ställde de flesta spelarna schack matt, men inte Håkan som hade den rankad tvåa.

Kan du beskriva känslan när Heloise Am passerar mållinjen som etta och du sätter åtta rätt.

– Jag kan ju börja med Huddlestone i V86-7. Jag såg i syne och trodde att den galopperade över mål, men i studion pratade de bara på som vanligt. Efter att Heloise Am vunnit började kompisar ringa och skrika i luren. Jag var lite skakig men det var fantastiskt roligt.

Hade du själv eller någon ur personalen köpt in sig i systemet?

– Jag hade en andel. Två ur personalen brukar köpa, men just i onsdags hade de inte gjort det.

Så det var blandade känslor i butiken?

– Ja, absolut. De kommer dock säkert att köpa in sig på V75 i morgon.

Vad gör man med 57 000 kronor?

– Betalar elräkningen. Jag har ju en butik som drar en jäkla massa el så ett rörligt elpris slår ganska hårt om man säger så.

Var det här din största travvinst i livet?

– Inga kommentarer. På andelsspelet var dock detta den största hittills, fast vi har ju bara hållit på med ATG sedan november månad.

”Kommer bli skitkul”

Håkan brinner för travet och har spelat på hästarna lika länge som Harry Boy existerat. ”Harry” är faktiskt en stor anledning till att intresset väcktes en gång i tiden.

– På den tiden jobbade jag i en Konsumbutik i Tumba och köpte en Harry under premiäromgången. Och så gick den in! Det var ingen storvinst men ändå några tusenlappar. Då visste jag ingenting om hästar.

Tack vare denna framgång hoppas Redig att intresset exploderar för hans andelssystem.

– Det kommer att bli skitkul att se vad som händer i dag och i morgon. Det märks när man gör något bra och det har varit mycket andelssnack i butiken.

Slutligen, vi kan givetvis inte släppa dig utan att fiska efter några roliga vinnare inför morgondagens V75-jackpott.

– Kan jag bjuda på en spik? Räser Helge i V75-6.

Den är struken...

– Är den?! Det var synd. Nu har ni omkullkastat mina system. I så fall kan ni få en skräll istället. 5 Tanya Gel i V75-2. Jag har en bra känsla där. Och Örjan Kihlström var bra i onsdags, avslutar Håkan.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Bro

ATG

V75

V86

Örjan Kihlström

Trav