V75-tips

”V75-skrällen måste med i det riviga loppet”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför lördagens V75:a på Åby • Här kan du rygga andelssystemen

Av: 

Trav365

Very Kronos och Erik Adielsson måste med på V75-kupongen i avslutningen.

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

TRAV

Superlördag med V75 och finaler i Kunga- och Drottningpokalen och Paralympiatravet väntar.

Här är Sportbladet-experternas djupanalys i jakten på spikarna och miljonskrällarna.

– Min skräll måste med på lappen i detta riviga lopp, säger Joakim ”Rainman” Rosenhed.

– Min spik är streckad på 14 procent – jag måste hugga, säger Mattias Karlsson.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

V75 avgörs på Åby lördagen den 8 maj med final i Drottning- och Kungapokalen samt finalen i Paralympiatravet. Omgången har spelstopp klockan 16.20.

MISSA INTE: V75-podden ”Spets & Slut” med Erik Pettersson och Mario Lipovac i spelaren ovan eller nedan.


ANNONS: Här kan du ta rygg på podd-systemet på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet V75 i sista stund med Micke Carlsson. [Extern länk]


Sportbladets experter har synat lördagens V75-omgång med sina bästa spikar, miljonrensare och tänk på att. Här nedan hittar du experternas analyser till V75-omgången.

V75-procenten är uppdaterade klockan 14.45 fredagen den 7 maj.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Super”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets V75-intervjuer”. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spiken

Som jag läser loppet så blir det ledningen eller rygg på ledaren för 6 Uncle Töll (V75-5). Därifrån måste det vara bra chans och när spelprocenten i loppet ser ut som den gör, så måste jag hugga. Singlar! 14 procent.

Miljonrensarna

Vet att Bergh gillar 6 Rome Pays Off (V75-3) och hästen har ju varit grymt bra hittills i Sverige. Nu blir Önas Prince jättefavorit i loppet och alla bakom i princip ospelade. Jag garderar – och går för större pengar. Nio procent.

1 Lucky Queen Soa (V75-6) är ett fint sto som fått ett bra läge här. Kan vinna med klaff. Sex procent.

2 Gelati Cut (V75-7) har fått ett fint spår och kan öppna bakom bilen. Gabriele Gelormini är en offensiv kusk som inte lär lägga några fingrar emellan. Sex procent.

Tänk på att...

… Åbytravet står värd för en helt fantastisk tävlingsdag. Innan V75-spelet drar igång får vi se superhästar som Månlykke A.M. och Hail Mary, bland andra.

… det ska bli bra väder, så räkna med fin bana och fina förutsättningar.

4 Delia du Pommereux (V75-7) är ett stenhårt sto som slagits mot de bästa hästarna i Frankrike i vinter. Hon har gått under 1.10 över 2 100 meter och slagit Face Time Bourbon. Då är man bra!


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-system”. [Extern länk]Erik Pettersson:

Spiken

4 Allegra Gifont (V75–6) är ett riktigt bra sto som visade fina farter redan senast, i Sverige-debuten. Hon öppnade snabbt då och hängde med- tog in på Short in Cash över upploppet på en topptid. Jag läser ledning här och sen ska hästen slås. Det blir inte lätt. Den fege dubblar med 3 Milady Grace, så har man högst troligt överlevt loppet. Men så spelar inte jag...

Miljonrensarna

1 Donato Frecel och 12 Chang är tidiga för mig i V75-2. Ingen är över tio procent. Tackar.

2 Milos Ganador (V75-4) var det ett sanslöst bra intryck på senast på barfotabalansen. Här blir det kanske rygg på ledaren och då måste det vara intressant. Läste att det även skulle kunna bli jänkarvagn. Mycket tidig! Tre procent.

Tänk på att...

… lördagens omgång avgörs på Åbytravet. Där finns dubbla open stretch på upploppet. Det ska bli bra väder i Mölndal. Räkna med fina förutsättningar för dessa topphästar att springa på.

… det är en superdag på Åby. Pokalfinalerna samt Paralympiatravet.

2 Honey Mearas (V75-1) ska testas barfota runt om för första gången. Min vinnare i Drottning Silvias Pokal, men det är tufft mellan tre hästar.

… det är bra surr på 4 Z.Boko (V75-4) från Norge. Spets och slut!?


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V75-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

8 Ecurie D. (V75-7) fick ett tråkig utgångsläge i Paralympiatravets final men han är riktigt startsnabb och jag tror Björn Goop kommer ladda hårt från början. Mitt favoritscenario är att han övertar ledningen efter en bit, sedan har han bra chans att vinna. Utgångsläget gör att procenten kanske inte sticker iväg och håller han sig runt 20-25 procent är han ett riktigt spelvärt singelstreck.

Miljonrensarna

9 Maesteraemon (V75-3) gick bra som tvåa bakom favoriten Önas Prince i uttagningen och jag tror det här är en häst som kommer vara riktigt förbättrad till finalen. Det är anmält barfota runt om och amerikansk sulky vilket känns som två stora plus. Han har en bra rygg från början och blir det lite tempo då tror jag han blir farlig till mycket låg procent.

10 Mellby Harissa (V75-6) är riktigt bra när det stämmer för henne vilket det inte gjort varje gång. Hon tål att göra en del jobb under vägen och jag tror tre lopp i kroppen flyttat fram henne mycket. Robert Bergh har säkert förberett extra inför den här dagen och till ynka två procent är hon mycket rolig om man garderar.

Tänk på att...

2 Honey Mearas och 3 Fifty Cent Piece (V75-1) är anmälda barfota runt om vilket är mycket intressant. Båda övertygade stort i kvalet och jag tycker inte det ska skilja mycket mellan de två och favoriten.

9 Beckham (V75-2) är en riktigt fin modell som har bra fart för klassen. Får Christian Fiore till styrningen tror jag han blir riktigt vass.

10 Easy Cash (V75-5) har övertygat hos Robert Bergh och ska vara favorit, dock saknas det inte motbud och jag gillar verkligen 6 Uncle Töll.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Trehundring” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Tre i alla” på V75. [Extern länk]


Christer ”Krukan” Eriksson:

Spikarna

Det jag såg av Robert Berghs debuterande 3 Fifty Cent Piece (V75-1) i försöket till Drottningens pokal räcker gott och väl för att vinna även finalen. Omgångens bästa spik till 18 procent.

Visst är det ett stort minus på kuskbytet i V75-6 gällande den Gocciadorotränade hästen 4 Allegra Gifont, men det spelar ingen roll, vinner ändå. Spik.

Miljonrensarna

Vet inte om det räcker, men rygg ledaren står skrivet i min bok för 3 Jacoby Keeper (V75-3) och Torbjörn Jansson. Unnar verkligen Leif Witasp en storloppsseger. Det kan gå till fem procent.

Örjan Kihlström upp i V75-5 bakom 5 Arvid S.H. till fyra procent gillas skarpt.

Tänk på att...

... förstapriset i Paralympiatravets final innehåller fler än fem nollor. De loppen brukar historiens bäste travkusk Örjan Kihlström vinna.

... många kuskar från utlandet kör på Åby denna helg vilket gör att loppen kan bli körda lite annorlunda än vad vi är vana vid i Sverige.

... det är en oerhört svår omgång, jag tror på hög utdelning.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Krukans Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Krukans Megalapp – exklusiv” på V75. [Extern länk]


Joakim ”Rainman” Rosenhed:

Spiken

1 Eagle Eye Sherry (V75-1) leder detta lopp från start till mål. Ingen tar en längd på stoet från start. Hästen har gjort det mesta rätt i sin tävlingskarriär för tränaren/kusken Björn Goop. Segern i Svenskt Trav-Oaks är den som sticker ut. Barfota runt om och en amerikansk vagn. Motiverad favorit. Värsta motbudet, 2 Honey Mearas, ska gå barfota runt om för första gången vilket så klart är intressant. Kusken Örjan Kihlström kommer söka ryggen på favoriten och försöka speeda ner henne på Åbys open stretch, men jag har svårt att se henne ta en längd på Eagle Eye Sherry.

Miljonrensarna

5 Queen of Trixs (V75-6) hade vunnit loppet under påskhelgen på Färjestad om André Eklundh hade valt att köra i ledningen. Spelad på två procent denna gång är klart i underkant för denna fina märr. Jag vet att tongångarna är positiva från stallet och skötaren Jessica Hultman. Barfota runt om och biken sitter på. Nu tävlar vi André!

10 Very Kronos (V75-7) är en häst jag är svag för. Snöplig galopp i senaste starten på Örebro då jag spikade. Kusken Erik Adielsson sa att det fanns ton kvar i linorna. Nu har man en bra startrygg i 3 Racing Mange som jag tror sticker till ledningen initialt och sedan släpper i sin tur till 8 Ecurie D.. Very Kronos spelprocent är tio och då ska han bara med på lappen i detta riviga lopp. Barfota runt om och en vanlig vagn. Ingen går säker om Very Kronos har vaknat på rätt sida.

Tänk på att...

... 4 Z.Boko (V75-4) är ett potentiellt spikförslag. Han kommer leda detta lopp länge! 40 procent är spelvärt. En eller alla...

... Åby är Sveriges modernaste travbana just nu och det är synd att man inte får uppleva denna fina sport på plats. Glöm heller inte bort att open stretch finns vilket gör att loppen blir mer öppna.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Travrad” på V75. [Extern länk]


Eric Flygare (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

4 Önas Prince (V75-3) blir omgångens största favorit och normalt sett brukar jag inte kasta mig över dessa, men denna veckan gör jag ett undantag. Jag vill inte försöka ”fälla bara för att fälla”, utan då ska det finnas orosmoln på himlen och när det kommer till Önas Prince så hittar jag inte några sådana. Hästen har sett lysande ut i årets tre starter, han har gått i mål med sparade krafter, han har bra läge, är snabb ut och Nordström sa i veckan att han tror att Önas Prince kommer göra sitt bästa lopp i karriären på lördag. Gör han det är givetvis övriga ekipage chanslösa och jag bara måste hamra in spiken.

Med spik på omgångens största favorit väljer jag att komplettera med en andra spik av lite råare kaliber. Jag var oerhört imponerad av 3 Fifty Cent Piece (V75-1) när hon vann sitt uttagningslopp senast från utvändigt om ledaren. Bergh håller den här hästen jättehögt, hon kommer med två lopp i kroppen som säkerligen lyft henne framåt ytterligare och nu blir det dessutom barfota runt om. Jag tror den här märren är loppets tuffaste häst, spelprocenten känns som ett jättefynd och jag tar ställning direkt och spikar i den inledande avdelningen.

Miljonrensarna

2 Milos Ganador (V75-4) gick barfota runt om för första gången i karriären senast (i 44:e starten) och såg ut som en helt annan häst. Mimmi Elfstrand styrde på i tredjespår 800 meter från mål och därifrån rundande man fältet och stack undan till säker seger på 1.12,0. Givetvis åker skorna av igen på lördag och nu har man dessutom ett bättre utgångsläge. Som grädden på moset låter det som att det blir bike för första gången i karriären. Ett kul drag i ett öppet lopp! Tre procent.

V75-2 är också en öppen historia och 1 Donato Frecel och Erland Rennesvik är ett ekipage av många som skulle kunna vinna. Spår ett i volt är bra på Åby, hästen är rapp i benen och når man ledningen så vill man köra där. Hamnar man i stället i rygg på ledaren finns open stretch att tillgå och det blir dessutom barfota runt om för första gången i karriären. Sju procent.

Tänk på att...

... 6 Aetos Kronos (V75-7) stod för en makalös insats senast och trots detta sa Magnus A Djuse efteråt att det inte var tomt i mål. Stenhårt motstånd nu, men inget jag vågar lämna utanför kupongen.

... 6 Uncle Töll (V75-5) såg mycket fin ut i årsdebuten och gick med full fart över mål. Lär ha gått framåt rejält med loppet och stallet låter uppåt.

... 6 Bara du Chene (V75-4) kom till senaste starten med fyra raka segrar, men det blev galopp. Tränaren är inne på att han blev störd då och allt känns bra efteråt. Jepson kan skicka från start och nu ryker bakskorna. Kan gå.


V75-LIVE: Klockan 15.00 inleder vi liverapporteringen från V75 från Åby under lördagen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets V75-intervjuer. [Extern länk]


Inga-Lill Lindén

Spikarna

4 Önas Prince (V75-3) har varit bra i alla årets tre starter och utvecklats under vintern. Vunnit sina tre lopp i år från ledningen med krafter kvar. Kommer han till spets är det hästen att slå.

3 Milady Grace (V75-6) galopperade bort vinsten i årsdebuten. Med loppet i kroppen kan hon få sin revansch och hon bara kommer till spets.

Miljonrensaren


5 Arvid S.H. (V75-5) gjorde en fin avslutning till tredjeplatsen näst senast. Enligt Fredrik Persson kommer han att vara lite bättre nu och som det känns i träningen känns formen bra. Örjan Kihlström håller i tömmarna. Fyra procent.

Tänk på att...

... det är dags för Åbys stora travhelg med många spännande lopp. Paralympiatravets final med 1,5 miljoner kronor i segerpremie avslutar V75-omgången.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Inga-Lills V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75. [Extern länk]


Publisert:

LÄS VIDARE

Följ miljonjakten på V75 – med Trav365

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

V75-tips

V75-tips

V75

Trav

Hästar