Tränaren: ”Är det tyngsta jag upplevt”

Blir av med stjärnhästen: ”Otroligt jobbig dag”

Miljonhästen Shocking Superman byter tränare.

Från: Oscar Berglund.

Till: Robert Bergh.

– Att bli av med den här hästen är det tyngsta jag har upplevt, säger Berglund.

Shocking Superman siktades mot Elitloppet i fjol och har sprungit in drygt två miljoner kronor. Han har tränats av Oscar Berglund i Östersund sedan i början av 2019.

Men efter att resultaten har sviktat lite på sistone har ägarna valt att byta tränare.

– Det är bara att inse att om man inte gör kunderna nöjda äger de rätten att ändra på situationen. Samtidigt måste man få vara besviken. Att bli av med den här hästen är det tyngsta jag har upplevt och jag vet att jag aldrig kommer i kontakt med en så bra häst igen. Det är en väldigt fin kompis som lämnar verksamheten och det måste få göra ont också, säger Oscar Berglund till Travronden och betonar: 

– En otroligt jobbig dag.

”Klart jag har förväntningar”

Ny tränare blir Robert Bergh, som har sin licens på Åbytravet och som har sin största del av verksamhet i Göteborgs-trakten, men även har en del av sin rörelse kvar i Sundsvall, där han tidigare huserade till hundra procent.

– Ägarna frågade mig för några dagar sedan så vi tog ett möte. Hästen har ju krånglat en del i år. Han är svår, men har grundkapacitet, säger Bergh.

Vad kan man ha för förväntningar?

– Jo, klart jag har förväntningar. Jag går alltid in med tron att det ska lyckas. Man sänder ju signaler till hästarna med, tror du på dom så känner dom av det och då brukar det bli bra. 

Vad vet du om hästen?

– Man har ju mött honom och sådär. De dagar han har varit bra är han ju riktigt bra, men han har varit krånglig rent aktionsmässigt.

Shocking Superman är åtta år och har gjort 34 startar, av dessa har han segrat i sex och varit bland de tre första femton gånger.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN