”Blir inte förvånad om skrällen blåser ner allt”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför V75 på Kalmar lördag den 5 mars • Här kan du rygga andelssystemen

Uppdaterad 2022-03-07 | Publicerad 2022-03-04

Victor Rosleff och Gloster Gladiator är ett skrälltips på V75.

Sportbladets Eric Flygare prickade sju rätt på V75 förra lördagen och drog in 2,9 miljoner kronor. Det gav 107 000 kronor i vinst per andel.

På lördag avgörs V75 på Kalmar.

Här är Sportbladet-experternas heta spikar och miljondrag till omgången.

– Jag blir inte förvånad om min skräll blåser ner samtliga, säger Mario Lipovac.


ANNONS: Här kan du rygga experternas andelssystem på V75. Spelstopp lördag: 16.20. [Extern länk]I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75, V86, GS75 och V64.

V75 avgörs på Kalmar under lördagen. Spelstopp: 16.20.

MISSA INTE: V75-intervjuerna med Nils Larsson med hetaste snacket. Läs här.

BJÖRNKOLLEN: Björn Goops genomgång – lopp för lopp. Senaste avsnittet i spelaren ovan.

V75-PODDEN: Senaste avsnittet i spelaren nedan med Pettersson & Lipovac.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Super”. [Extern länk]


ANNONS: Sju rätt förra lördagen och 107 000 kr i vinst per andel. Här kan du rygga Eric Flygares V75-system. [Extern länk]107 000 kronor per andel

Vid förra lördagens V75-omgång prickade Eric Flygare in alla 7 rätt på sitt andelssystem. Så här gick det:

Flygares V75

Total vinst: 2 901 293,00 kr

Vinst per system: 1 074 552,90 kr

Vinst per andel: 107 455,29 kr

Sportbladets experter har synat lördagens V75-omgång. Här är spikarna, miljonrensarna och tänk på att...

V75-procenten är uppdaterade 14.08 fredagen den 4 mars.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets V75-intervjuer” med Nils Larsson. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du rygga systemet ”Sportbladets Mini” på lördag. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spiken

Pasi Aikio låter otroligt nöjd med 2 Who’s Who (V75-3) inför årets säsong. Han säger att det känns som att hästen tagit ett steg till i utvecklingen och är bättre än någonsin. Går ut i ett, för honom, mycket passande gäng. Maxad balans direkt. Det finns ingen tvekan här utan det här är en mycket bra segerchans.

Miljonrensarna

1 Borups Racing (V75-1) är normalt sett riktigt kvick ut i volt. Lär söka rygg, men en resa på innerspår över lång distans är sällan fel. Ska med om man garderar. Två procent.

3 Cigars Eagle Owl (V75-4) var ute i ett tuffare gäng senast. Kan bli barfota runt om. Under tio procent så ska hon med tidigt.

Springspår, hemmahäst, barfota runt om och Örjan Kihlström. En hel del plus på 6 Honeybee Frö (V75-6). Det låter inte så påställt, men smygare á la Örjan så går ingen säker. Sju procent.

Tänk på att...

… det är V75 på Kalmartravet och där är upploppet 207 meter, ett av landets längre upplopp, vilket kan vara utslagsgivande.

… det ser ut att bli bra väder och många kommer nog att testa barfota runt om, nu när det är tillåtet.

… det blir troligtvis första gången med barfota runt om på 7 Namur (V75-7). Det brukar ge riktigt bra effekt på Ready Casharna.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-system”. [Extern länk]


Erik Pettersson:

Spiken

Tråkigt, men det ser verkligen upplagt ut för 2 Who’s Who (V75-3). Hästen blir jättefavorit direkt i årsdebuten och det är klar att det saknas lite från toppformen, men på grundklass ska han lägga det här gänget på rygg. Det ser ut att bli lite körning från början. Sen kan Örjan Kihlström gör lite som han vill. Lugn dödens eller ryggar och visslande avslutning. Det är en stabil spik!

Miljonrensarna

7 Arvid S.H. (V75-1) kanske kan köra sig till ledningen tidigt. Biter nog ifrån sig mycket bra där och jag tycker att 3 Strong Heartbeat känns överspelad. Fem procent.

Hon står lite tufft inne, men gått rätt bra på sistone. Nu lättas 12 Nanny’s Girl (V75-4) och skulle kunna slå till. Två procent.

6 Playit Flax (V75-7) är bättre än vad folk tror. Har imponerat tidigare och är livsfarlig med rätt typ av resa. Lättas i balansen vilket ska vara ett stort plus. Tre procent.

Tänk på att...

… det är V75 på Kalmartravet den här lördagen. Från och med den 1 mars har tränarna fått börja köra hästarna barfota igen efter vinterns skotvång. Det här är första V75-omgången man kan köra barfota, räkna med att några tränaren väntat in den här chansen!

3 Strong Heatbeat (V75-1) vann senast, men var nog inte på topp. Jag synar honom till så här hög procent. Kanske blir dumstrut på…

… det ska bli fint väder i Kalmartrakten, räkna med fin bana för hästarna att springa på.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V75-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

I högsta klassen gör 2 Who’s Who (V75-3) en spännande årsdebut och det låter som vi kan förvänta oss en stark insats. Tränare Pasi Aikio har trimmat honom lite extra inför den här säsongen och han är väldigt nöjd med sin häst. Han gjorde årsdebut i gulddivisionen förra året och vann och mycket talar för att åttaåringen upprepar det från ett perfekt utgångsläge den här gången. Han är van vid att möta de bästa hästarna i landet och ställs nu för en passande uppgift mot ett ganska klent motstånd. Örjan Kihlström kan välja hur han vill lägga upp det taktiskt och jag tror han kan vinna från många olika positioner. Han blir omgångens största favorit, men jag tvekar inte och slår in spiken.

I V75-7 tycker jag två hästar sticker ut, det är 2 Boston Trio och 7 Namur. I stället för att dubbla systemet så väljer jag att gå rakt ut på 2 Boston Trio som gjorde en fin debut på svensk mark senast. Han blev tvåa i ett ganska fint lopp som absolut inte är något sämre än det på lördag. Att han blev tvåa gjorde att han står perfekt inne i klassen på lördagen och utgångsläget blev riktigt bra. Han öppnade bra senast, men jag tror att man kommer ladda mer den här gången med tanke på förutsättningarna och från ledningen tror jag man leder runt om. Man kan tänka på att stallkamraten BestOfdream Trio var riktigt bra förra lördagen och jag tror att båda hästarna tävlar i en för låg klass.

Miljonrensarna

11 Gloster Gladiator (V75-2) rullade över i galopp senast när man tog bort vikterna på honom. Man sätter tillbaka vikterna och plockar av skorna vilket är intressant. Han är en av de roligaste dragen i omgången och trots dåligt utgångsläge blir jag inte förvånad om han blåser ner många över upploppet. Fyra procent.

3 Cigars Eagle Owl (V75-4) har gjort det bra på V75 på slutet och fått hårdhet och jag tror hon kommer mer och mer. Hon har ett bra spår och är kvick i volten, får hon en bra position tror jag hon kan ställa till med en skräll. Barfota runt om för första gången är intressant. Sju procent.

10 The Real Star (V75-5) hängde på bra senast och hade krafter kvar i mål. Han har höga toppar när han presterar på topp och det ser ut som det kan bli körning från start, det gynnar honom och Örjan Kihlström brukar kunna hitta rätt resa och då är han intressant till väldigt låg procent.

Tänk på att...

… barfotaförbudet är över och det blir årets första V75-omgång med valfri balans.

… att upploppet på Kalmar är långt, 207 meter.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Tre i alla” på V75. [Extern länk]


Joakim ”Rainman” Rosenhed:

Spikarna

2 Who’s Who (V75-3) vinner detta lopp nio av tio gånger. Möter inte i närheten av samma hästar som han brukar göra. Tränaren Pasi Aikio har Elitloppet som mål för 2022 och jag tror vi får se en bra prestation direkt i årsdebuten.

2 Boston Trio (V75-7) mötte tuffare hästar i senaste starten på Åby än vad han gör nu. Jag tyckte intrycket var positivt och jag är ganska säker på att detta är en klassklättrare. En sund spik till 37 procent.

Miljonrensarna

9 Ottila Fri (V75-1) får äntligen springa barfota runt om i stället för skor. Stora plus och till fyra procent är hon given på min kupong. Favoriten 3 Strong Heartbeat ska vara favorit men inte till 61 procent, det är på tok för högt. Synas.

9 Cheri Cheri Lady (V75-4) kan mycket och är under utveckling. Hemmahästen kommer göra ett bra lopp och jag blir inte alls förvånad om hon sätter nosen först. Nio procent.

Tänk på att...

… våren knackar på dörren och vi får en fin bana på Kalmar.

5 Donna (V75-6) är en överspelad favorit till 25 procent.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Travrad” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Rainmans Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


Christer ”Krukan” Eriksson:

Spikarna

En eller alla är min analys i V75-4, jag väljer en och spikar Peter Ingves bakom 7 Tour Eiffel. Såg kanonfin ut på Åby senast och leder volten bland tilläggshästarna. 23 procent.

Gulddivisionen (V75-3) borde naturligtvis inte varit med på V75 denna vecka då bara åtta hästar startar. Att sen Pasi Aiko tar ut sin stjärna 2 Who’s Who gör inte saken bättre, bara vinner.

Miljonrensarna

I V75-1 borde 7 Arvid S.H. sitta i ledningen efter 100 meter. Kan aldrig tänka mig att körande Ulf Ohlsson släpper den positionen. Kan gå till fina fem procent.

Det luktar snabb inledning i V75-2 vilket gör att bakspårshästarna kan få chansen. Jag gillar 10 What a Winner, kan skrälla till sju procent.

Tänk på att...

… i de tre avslutande avdelningarna är alla Örjan Kihlströms styrningar streckade på runt fem procent. Har det någonsin hänt de senaste åren? Han kan vinna med alla.

… Kalmar, med sitt långa upplopp, är känd som en skrällbana, så även denna gång hoppas vi.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Krukans Hjärta” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Krukans Skrällkoll” på V75. [Extern länk]


Axel Clarensson (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

I V75-6 startar omgångens spik enligt mig. Det är nu dags för 14 Activated att komma ut på banan igen efter ett uppehåll. Activated, som tränas av Fredrik Wallin, gynnas av barfotabalansen och med lite flyt från 40 meters tillägg hoppas och tror jag vi ser Magnus A Djuse flyga fram över upploppet. Activated har tjänat mest pengar i fältet och har med Djuse i sulkyn en vinst och en tredjeplats.

Vi har även en spik till som känns högaktuell, 2 Who’s Who (V75-3). Det är dags för en intressant årsdebut där vi har Örjan Kihlström som sitter upp bakom Pasi Aikio-tränat. I fjol tog man en seger direkt i årsdebuten och jag tror på en upprepad händelse denna lördag. Jag tror Örjan får bestämma i detta lopp och kan vinna från olika positioner. Troligast är att man trycker ifrån från start och då är loppet över. Väljer man i stället att inte ta spets så är Örjan expert på att lösa loppen från alla positioner.

Miljonrensaren

7 Arvid S.H. (V75-1) är en häst jag alltid gillat. Nu är det dags för hemmatränaren Fredrik Persson att visa vilken häst han har. Arvid S.H. är störste utmanaren till favoriten Strong Heartbeat i mina ögon. Man har över aktuell distans (2 640 meter), vunnit 5 av 13 lopp. Jag kan inte luta mig mot en favorit som i skrivande stund är spelad till 61 procent med en galopp-procent på 43. Arvid S.H. är spelad till endast fem procent, ett skämt i min bok. Med lite tur i loppet glider Ulf Ohlsson fram och avgör över upploppet.

8 Caramelle T.T. (V75-4) gör sin första start i år men känns inte slagen på förhand. Återigen en hemmahäst tränad av Fredrik Persson. Caramelle T.T. är en häst som kommer med en ganska tråkig rad men jag tycker man alltid ser en fin kapacitet i hästen trots att humöret inte alltid är på topp. Kommer man bara iväg bra från start, och får en passande resa, tror jag absolut Fredrik kan styra sin egentränade häst först över linjen. Värd att passa i ett öppet lopp. Fem procent.

1 Lorenzo Boko (V75-7) kommer från sin senaste start i Frankrike och kommer gå med rycktussar för första gången vilket kan ha en effekt. Det är ett lite klurigt spår men hästen öppnar snabbt och träffar Victor rätt så kommer man förmodligen sitta bra på det. Med barfota bak, amerikansk vagn och rycktussar kan jag inte motstå detta drag till nio procent. Värd att strecka!

Tänk på att...

… det inte finns något barfotaförbud längre vilket gör att många ger sina hästar den optimala balansen. Vissa går även barfota för första gången vilket resulterar i både bra och dåliga prestationer.


V75-LIVE: Klockan 15.00 inleder vi liverapporteringen från V75 från Kalmar på lördag.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]


Inga-Lill Lindén:

Spikarna

3 Strong Heartbeat (V75-1) har vunnit sina båda starter efter 15 månaders uppehåll, sex vinster på sju försök. Vunnit även bakifrån och blir svårslagen här.

2 Boston Trio (V75-7) var fin i debuten på svensk mark för Admir Zukanovic senast. Perfekt inne i klassen och nu med lopp i kroppen. Har fått ett bra startspår och är ett givet segerbud.

Miljonrensarna

3 Holy Water (V75-3) skrällvann i lördags och få nu chansen att göra om bravaden men då måste favoriten 2 Who’s Who göra bort sig.

12 Devs Daffodil (V75-6) har en vass avslutning och skulle hon få rätt ryggar under slutvarvet är det hästen att slå.

Tänk på att...

… Örjan Kihlström sitter upp bakom flera ekipage. Två av dem är storfavoriter, men i tredje avdelningen går jag emot Who’s Who.


ANNONS: Här kan du rygga Inga-Lills system på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här är alla V75-system på lördag. Spelstopp: 16.20. [Extern länk]


Följ ämnen i artikeln