Jackpott 50 miljoner: ”Är omgångens drag”

Sportbladets tidiga V75-tanke • Analys lopp för lopp • Spikar • Skrällar • Tidiga systemet • V75 lördag 9 april på Jägersro

V75 avgörs på Jägersro under lördagen med första kvalet till Paralympiatravet.

Här är Trav365:s Micke Korhonens tidiga tanke inför omgången lördagen den 9 april.

Du får tidiga analysen lopp för lopp, spikarna, tidiga miljonskrällarna och det tidiga systemet – bland annat.

Omgången kryddas med 50 miljoner kronor i jackpott.


ANNONS: V75-jackpott 50 miljoner på lördag. Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. [Extern länk]


Tidiga kortanalysen:

Tillbaka på favoritbanan Jägersro och det finns gott om högklassiga lopp att sätta tänderna i. Jag är lika laddad som ett Duracell-batteri och kan åtminstone utlova sju grundliga analyser nedan. Det har blivit otaliga timmar i lopparkivet och som alltid verkar hemmalaget lika svårstoppat som en brunstig älg. Då är det bäst att hålla sig undan och jag har Jägersrotränare överst i ranken i sex av sju lopp.

V75-1:

1 Lady Beluga slukar mark och har inlett karriären strålande. I årsdebuten var hon ensam på plan i ett enklare sällskap men senast förivrade hon sig i starten. Hon galopperade direkt och ställde sig inte i tid. Bilstart är ett plus och hon är mycket rask från start. Lady Beluga är obesegrad efter åtta försök i ledningen och har spetsat varje gång då hon haft framspår bakom bilen. Lyckas hon hålla ut värsta konkurrenterna kan loppet mycket väl vara över. Jag noterar givetvis även att hon är anmäld barfota runt om för allra första gången.

3 Hindy Heikant har vi sett vid flera tillfällen på svensk mark och detta handlar om en imponerande märr. Hon har bollat med tuffa hingstar och går ner i klass till den här starten. Nimczyk brukar presentera sina hästar i ett bländande skick och är lika duktig på trav som Milli Vanilli är på att mima till sina låttexter. Senast var hon dock sämre och lika elastisk som en mockajacka som glömts kvar i ett regnoväder. Segerprocenten på svensk mark kan endast matchas av Zlatans ego och räkna med att Hindy kommer att bli en svår nöt att knäcka på lördag. Hon är ruskigt startsnabb och trivs förträffligt i ledningen.

6 Georgia Am är en klasshäst. I årsdebuten flög hon till ledningen men blev sedan rejält utmanad under slutvarvet. Konkurrentens försök att göra livet surt för David Perssons märr lyckades inte och segern blev till slut väldigt enkel via 12/1 000. Den genomköraren lär ha varit nyttig och lördagens uppgift ser passande ut på papperet. Hon är mycket snabb ut men det blir nog svårt att nå spets nu. Åtta av karriärens tio segrar är tagna från den positionen.

2 Use Face gör på lördag första starten utan sin delägare Sven Melander, som tragiskt nog gick bort nyligen. Vad vore finare än att hedra hans minne genom att vinna på V75? Jag minns framför allt ett lopp i somras då hon var förjävulskt bra från dödens på en 11-tid över den aktuella distansen. Hon går upp i klass till den här starten och åker ner några hack i ranken. Dessutom bortvald av Untersteiner, vilket var en smula överraskande för mig.

9 Excuse Me var ruskigt bra vid dödensseger senast och det var inte första gången hon formligen exploderade på barfotabalans. Hon står hårt inne på pengarna nu och möter flera toppmärrar, men upprepar hon insatsen från senast går ingen säker.

10 Tour Eiffel gick en mycket bra tid för klassen senast och stred berömvärt i ledningen mot tuffe Frodo Cash. Morten Melins fighter har skaffat sig välbehövlig hårdhet genom att ofta slåss med pojkarna på skolgården och alla besök hos rektorn verkar ha gjort susen. Hon är både snabb, stark och allt däremellan. 

4 Emma Häggenäs är en vass spurtare som brukar vara sylvass med rätt resa. Hon gick bra senast men åkte dit mot en smygkörd konkurrent. Formen har varit bra hela året och nu möter hon endast ston, vilket är ett klart plus. Hon har sin starka bit till slut och duger fint i ett sällskap som detta.

6 Heloise Am är en järnlady som alltid går till mål. Utom senast. Heloise har fått slicka såren efter det och lär vara vassare på lördag. Hon duger normalt sett bra i klassen men är givetvis svårbedömd efter magplasket senast.

7 Jeans'n Passion fortsätter att överraska på mig. Efter ett misslyckat 2021 har hon blommat ut i ny regi. Senast tvingades hon ut i fjärdespår under slutvarvet men närmade sig vinnaren upploppet ned via 12/800. Vid sjätteplatsen på V75 för tre starter sedan kördes hon snällt och fick inte chansen. Det fanns sparat över mål. 

V75-2:

9 Kentucky River är en talang som ännu har på tok för lite pengar på sig i förhållande till kapacitet. Sedan en tid tillbaka befinner han sig hos Per Nordström och debuten för honom kunde inte gått bättre. Från utvändigt ledaren krossade han konkurrenterna och bara försvann ifrån övriga över upploppet. Kentucky hade fler hyss för sig i fjol än Emil. Hujedamej, sånt barn han var, ej värre tänkas kan. Förhoppningsvis har bytet av snickerboa gjort susen. Distansen är inget minus och han är van betydligt tuffare konkurrenter än de han ställs emot till helgen. Toppchans om felfri.

5 Le Piment gillar jag skarpt. Hur stark är inte den här sexåringen? Senast blev precis allt fel. Hängande i tredjespår, fram i dödens, galopp, hängande i tredjespår, dödens, grepp, galopp på upploppet. För tre starter sedan var han oerhörd och utklassade en sådan lovande märr som Darlington Fame med runt 40 meter. De som garderar Kentucky River gör bäst i att strecka Le Piment. Han är grym, tro mig. Barfota och Adielsson nu! Tyvärr är galopprisken hög från spår fem. Le Piment har dummat sig vid flera tillfällen i voltstart.

1 Lucky Guy Boko kom ifrån årsdebuten med hedern i behåll. Han satt tidigt utvändigt ledaren och stred berömvärt hela vägen in, utan att kunna avgöra. Hästen är sölig ut bakom bilen men rappare med den aktuella startmetoden. I spets är han två av två. Trots högklassigt motstånd finns det kapacitet för en framskjuten placering.

6 Fantom Godiva tycks vara en lovande krabat. Han har tagit tre segrar hittills i karriären, samtliga från spets i överlägsen stil. När han senast släpptes till ledningen trodde nog många att loppet var över, så därför var det överraskande när han vek ner sig till slut. Spets vore ett plus och likaså barfota runt om. Bortvald av Lövgren.

8 Grappa Boy svek från ledningen senast men gången innan var han bara en nos från att klå talangen Leroy Boko. Erikssons fyraåring trivs över den dryga distansen och är två av tre över denna. Ska inte nonchaleras.

2 Notorious Zon var positiv trea på V75 nyligen efter att ha hamnat bakom en iskall konkurrent. Senast blev det på tok för långt fram men spurten bet, precis som vanligt, bra längst ut i banan. Lördagens motstånd är det tuffaste han ställts emot hittills i karriären och det känns fel att kräva seger.

4 Diamant Sensation är inte alls så tokig men borde kanske vunnit senast för att få överbetyg? Gången innan blev han ordentligt avklädd av Kentucky River och att han ska ta revansch på denne på lördag känns inte troligt. En plats bland de tre främsta och man är nöjd.

V75-3:

4 Rackham är en blivande kanon och jag är inte helt främmande för att han kan slinka med i Elitloppet senare i vår. Mest troligt är dock att Christoffer Eriksson nöjer sig med silverfinalen samma helg. Rackham stod för en stark årsdebut och fick sig då en riktig urblåsare. Kusken lade inga fingrar emellan på sista bortre långsidan och mosade ner en förskräckt A Good Point. I sista sväng var det gott om mark ner till värsta konkurrenten men i sista steget hann E.Type Cash ifatt den tappre sexåringen. Den genomköraren har säkert gjort underverk och det kan bli snabb revansch på lördag. Släpps till ledningen? Den dryga distansen värst emot?

6 E.Type Cash såg inte ut som vinnaren i sista sväng men sög sig närmare meter för meter över upploppet. På mållinjen var han ikapp och förbi en tapper Rackham. Flemming Jensen bjöd på en riktigt kylig styrning och litade till fullo på sin häst. Han är inte helt att lita på men gynnas av den dryga distansen och höll sånär undan för Extreme i danskt Travderby för två år sedan. Tidigt motbud.

5 Oscar L.A. är en härlig segermaskin som inte startat sedan galoppmisslyckandet i november. Den gången var han faktiskt hårdare betrodd än Rackham, men fick tyvärr sina chanser spoilerade direkt i starten. Han besitter ett prima löphuvud och är lika stark som rötterna på en björk. Vad kan vi då förvänta oss formmässigt när han, som nu, gör årsdebut? Ser man till tidigare tillfällen då han återkommit efter uppehåll på tre månader eller längre så är han ännu obesegrad i dessa efter två försök.

3 Devs Daffodil var jättebra då hon avslutade i 8-tempo bakom bland annat Unico Broline näst senast. Senast, däremot, var det inte riktigt samma spurtgry i henne. Visserligen kanske det var tufft att kräva vinst när hon startade med 40 meters tillägg, men hon snarare tappade än tog något över upploppet. Min klocka visade 13,5/700 och givetvis är hon bättre än så. Distansen innebär inga problem och är hon lika bra som i Åby-starten kan hon knäppa samtliga i spurten.

2 Moses imponerade över denna distans när han vann ett bronsförsök i höstas, men nu gör han debut i silver och om man nu inte heter Admiral As eller liknande så brukar det ta lite tid att växa in i klassen. Moses var dessutom väldigt blek om nosen i sin senaste start. Bra läge och barfota runt om gör att han åker upp några hack i ranken.

8 Maestro Crowe tappade inte så värst mycket på tidig galopp senast och var sedan helt chanslös mot Oracle Tile. Han höll dock bra som tvåa, även om känslan är att det börjat bli allt svårare att bära alla de där pengarna som han hittills sprungit in. Han har gjort en start i silverdivisionen och stod då för en bra insats, men var också chanslös på segern. Lördagens motstånd är dessutom tuffare än det han ställdes mot den gången. Jag har stor respekt för Maestro Crowe, framför allt över längre distanser, men känslan är ändå att det går lite för fort för honom denna årstid. Hamnar givetvis sist från start och därifrån vinner man inga lopp på V75.

7 Sam The Man är ännu segerlös för sin nye tränare men har bitvis gjort det bra nere på fransk mark. Startkanonen är ännu segerlös över lång distans efter åtta starter och möter flera riktigt tuffa konkurrenter. Ett rysarbud på kusken.

V75-4:

9 Nocturne Zon var riktigt fin då hon avslutade fjolåret med en enkel V75-seger. I årsdebuten stod flera kulltoppar för motståndet. Joakim Lövgrens lovande märr serverades då en vilsam löpning vid sargen och avslutade rappt när luckan uppenbarade sig. Jag klockade henne till runt 11/700 och det var bra spänst över mål. Då tävlade hon med skor runt om, det slipper hon på lördag och brukar höja sig barfota. Hon är rask från start och jag kan se kusken köra offensivt. Bra motstånd men känslan är att Lövgren hittat en skräddarsydd uppgift åt sin snabbfotade dam.

11 Eenymeenyminymoe hade en stentuff uppgift senast, med 40 meter på riktigt bra hästar, men blev trots det mycket hårt betrodd. Tyvärr slutade det äventyret med hejdlös galopp och efteråt var Flemming inte nöjd med henne. Hon står åter med dubbla tillägg nu till helgen men det är ändå ljusår enklare än den elaka proppen i finalen. Precis som senast blir det barfota runt om och Jensens häst ska ses med vettiga möjligheter att runda allt under slutvarvet. 

13 Namanga Bo är en urläcker märr som jag lyckades spika med framgång senast det begav sig. Men nej, jag ska inte skrika mig hes om hur ”fantastisk” den spiken var. Hon hade ju en straffspark den gången. Tuffare uppgift nu men hon är ruskigt speedig med rätt resa och kanske kan ta rygg på den danska gästen under slutvarvet? Ingen i detta fält kan matcha Namangas speed. Pass upp!

7 Chantal Jet besitter fina fartresurser men förlorade lite överraskande från ledningen senast. Var då rejält entömd över upploppet och har troligtvis blivit uppfräschad under det efterföljande uppehållet. Hon är rask ut och ska nu testas barfota runt om för första gången. Är hon lika bra som vid V75-vinsten för tre starter sedan blir det garanterat åka av. 

4 Cornads Lill Babs har inte startat sedan hon klappade igenom från ledningen på Solvalla. Hon är annars en tuff märr med huvudet på skaft, och nu aviseras första barfotatestet i karriären. Ska inte sågas, även om hon trots allt var helt chanslös mot Nocturne Zon när dessa två möttes under december månad.

5 Machi är bättre än vad resultatraden ger sken av. Senast hon startade från femtespår slutade dock äventyret med galopp. Felfri kan hon dock storskrälla i ett lopp som detta.

1 Kung Fu Lady spårade varje meter vid karriärens enda seger hittills, och lita på att Björn Goop siktar på samma upplägg på lördag. I årsdebuten fick hon en snäll resa och avslutade fullt godkänt via 12/400. Någon storstjärna är hon knappast men från ett vettigt läge, och med en toppkusk i sulkyn, så har större under skett.

8 Lisa Lisieux testade lyckan på V75 för två starter sedan och höll då bra. Tyvärr gick hon över i passgång kort före mål och diskades. Senast fick hon en tuff resa utvändigt ledaren och föll på eget grepp. Detta är en stark och rejäl häst som nu får förstärkning i sulkyn, och dessutom tävlar barfota runt om för andra gången på svensk mark.

3 Benita Winner galopperade i spetsstriden på V75 näst senast. I den efterföljande starten skötte hon sig och ledde från start till mål. Barfota runt om och Jepson upp känns småspännande.

14 Divane Godiva har inte startat sedan fjärdeplatsen på V75 under december månad. Hon avslutade som alltid starkt men fick ”mil” fram då attacken sattes in. Optimal balans på lördag men bortvald av chefen. Knäpper dock många ändå över upploppet.

15 Zante Grif var sämre än väntat senast och tappade över upploppet. Den gången stod hon 20 meter före Eenymeenyminymoe i starten, på lördag startar de från samma volt. Kapacitet för seger finns absolut men då måste hon vara vassare än senast.

10 Cheri Cheri Lady var ordentligt uppanmäld senast och räckte då som väntat inte till från rygg ledaren. Ner i klass nu och fullt tänkbar skräll.

V75-5:

5 Akilles Face har gjort 16 starter hittills i karriären, och galopperat i elva av dessa. Felfri har han bara förlorat vid ett tillfälle och det är vinna eller försvinna för honom varje gång han startar. Jag kan inte skönja många grå hår på Adrians huvud (ännu) men han lär nog inom kort förväxlas med tomtefar om Akilles fortsätter sätta krokben för sig själv. Det har dock sett bättre ut sedan man avlägsnat en testikel. Under fjolåret dummade han sig i samtliga större lopp men hann också visa upp toppar som räcker och blir över i sin nuvarande låga klass. Näst senast lämnade han så pass bra hästar som Ikaros Sisu och Felix Orlando en bra bit bakom sig. Senast galopperade han i striden i sista sväng. På lördag gör supertalangen årsdebut och det här är en häst man i stallet tror mycket på. Om testikeln, jag menar polletten, trillat ner blir han ytterst svårslagen. Debut med bike nu.

3 Under Armour är en härlig sort med enorma fartresurser. Han har vid segrarna både avslutat i 9- och 10-tempon sista 700 meterna och han borde gå framåt med årsdebuten i benen. Då fick han verkligen kämpa för att plocka ner ledaren, samtidigt som han inte var helt körbar till slut, men den sista biten visade han åter upp sitt underbara löphuvud. Han är ingen raket från start men ska kunna hamna vettigt på det från ett perfekt startspår. Värst emot och jag chanslåser loppet på dessa två.

12 Indigo är en segermaskin som hittills vunnit 19 av 32 starter. Trots det är han kvar i en mycket låg klass. Hans främsta egenskap är startsnabbheten och den kan han givetvis inte utnyttja från bricka tolv. Näst senast bromsade hästen till oroväckande mycket över upploppet, samtidigt som han bröt en del, men senast var det spel mot ett mål. Bortlottad nu?

11 King of Greenwood var jättebra vid segern senast och visade att han är klart vassast på barfotabalans (han har även tävlat så i tidigare regi). Detta är en mycket startsnabb häst som hade hoppats på framspår. Från bricka elva måste han ha en del tur på vägen, men visst finns det fartresurser som räcker och blir över i nuvarande klass.

4 Gerben är en tuffing som alltid går till mål. I årsdebuten fick han en snäll resa men avslutade starkt via 11,5/800. Han står bra inne på pengarna och tillhör de bättre i loppet. Nu testar man barfota runt om för allra första gången. Taktiken? Så jäkla sävlig från start är inte hästen...

8 Hobart är verkligen värd en fullträff snart. I V75-finalen senast fick han tugga på i tredjespår en stor del av slutvarvet och spurtade in som tvåa via 10/800. Det var liksom inte hästens fel att en oerhörd Il Forte stod för motståndet. Nu slipper Hobart visserligen det monstret men stöter istället på patrull i form av andra elakingar. Jag anar att han återigen står för en heroisk insats utan att få vinna. Barfota runt om för första gången i karriären.

1 Alert Vendil är lägesgynnad och inte alls så tokig. Glöm inte bort att han var ett näshår från att spöa Under Armour när de möttes under december månad, och under mars månad avfärdade han med lätthet King of Greenwoods slutstöt. Körs i spets nu?

9 High Line Pellini har gått upp en klass sedan tredjeplatsen bakom en omutlig Il Forte. I den efterföljande starten hade hästen lekstuga från ledningen och tveklöst är detta en spännande häst för framtiden. Han har en startsnabb rygg och borde hitta en vettig position. Om det sedan räcker till seger eller ej låter jag vara osagt.

2 Kilmister Boko har hög kapacitet men var överraskande svag i årsdebuten. Han kan mycket bättre än så och har ett perfekt utgångsläge. Jag kan dock inte ranka honom högre än så här med senaste insatsen på näthinnan. Dessutom står han benhårt inne på pengarna.

6 Lorenzo Boko besitter bra kunnande men har lite svårt att sätta nosen först. Han felade direkt i starten senast och tappade alla chanser. Motståndet ser inte enklare ut nu och det blir nog svårt att vinna.

V75-6:

3 Frodo Cash stod för en imponerande årsdebut och kämpade ner ledaren kort före mål. Fjolårets danske Derbytvåa lever främst på sin styrka och har aldrig startat över kort distans. Hur detta kommer att sluta vet nog bara Saida Andersson och bläckfisken Paul. Tyvärr finns dessa två inte med oss längre så vi får helt enkelt söka svaren på annat håll.

5 Tom N'Jerrydiamant har två raka på svensk mark och visat att han går bra både från spets och bakifrån. Man ska helt klart ha i åtanke att han i dessa segerlopp mött betydligt enklare motstånd än vad som väntar på lördag. Ändå gillar jag intrycket på honom och skulle han nå spets utan att det kostar för mycket kan det bära långt.

10 Orkan von Haithabu ser inte mycket ut för världen men det verkar han inte bry sig om det minsta. Han är väldigt snabb över ett upplopp och ska nu tävla barfota runt om för första gången på svensk mark. Härifrån får man hoppas på tempo och klaff på vägen. Löser det sig är han tillräckligt bra för att skrällvinna.

2 Beckham är en bra häst för klassen, som dessutom trivs över den aktuella distansen, men formen har inte varit den bästa på sistone. Senast var han slagen lite väl tidigt för att få godkänt och det behövs uppryckning ifall han ska vinna på lördag.

6 Fromheaven Idzarda är sylvass de dagar han får sitt smyglopp. I senaste starten fick han det och avgjorde lätt i samma lopp som Laradja startade i. Han var minst lika bra gången innan och trivs över de aktuella förutsättningarna. Kan slå till.

8 Eros Zola gör årsdebut efter sjukdomsbekymmer och lär knappast vara toppad för detta. Spåret jublar man heller inte över men värt att notera är att hästen startat fem gånger över den aktuella distansen – och vunnit samtliga!

4 Mojo Express fick en smörlöpning senast och avslutade fullt godkänt vid fritt. Han är rask ut och gör sällan ett dåligt lopp, men är ännu färsk i klassen. Känslan är att några av motståndarna är huvudet högre.

1 Beethoven har läget och kan dra iväg riktigt bra bakom bilen. Får det sista strecket på det, och fin dagsform.

V75-7:

3 Very Kronos har årsdebuten överstökad och tveklöst behövde han det loppet i kroppen efter uppehåll. Han parkerades utvändigt om ledande/vinnande Admiral As 800 kvar men stumnade rätt ordentligt över upploppet. Jag kan inte minnas när Very Kronos tappade så mycket över ett upplopp men eftersom ny start väntar bara några veckor senare var det gissningsvis inget fel på hästen. Min klocka visade drygt 11/1000 men i mål skiljde det ändå många meter till Admiral As, och Diamanten för den delen. Den gången satt skorna på men nu rycker man dem. Jag har varit inne i lopparkivet och studerat tidigare starter efter uppehåll och då har Very varit betydligt vassare än på Solvalla nyligen... En Very Kronos i form ska givetvis ses med toppchans i ett lopp som detta och visst är känslan att han nu släpps till ledningen. I den positionen är hästen tolv av 14. 

6 Upstate Face har nu radat upp sju raka utan att vinna. Senast blev det dock tokigt för honom. Med varvet kvar funderade kusken länge och väl på att styra på i tredjespår men tog sedermera beslutet att sitta kvar i rygg på Milligan's School. När denne sedan gick som ett sänke genom fältet drogs Upstate Face med bakåt. Luckan kom till slut, och då bet spurten också mycket bra, men i det läget var vinnaren redan i mål. Ibland tvingas man som kusk ta svåra beslut under loppets gång och jag gissar att Adrian ångrade sitt val där och då. Själv hade jag troligen tagit precis samma beslut... Snabb revansch på lördag? Mycket möjligt. Motståndet är inte så värst mycket tuffare och förr eller senare måste Upstate Face börja vinna lopp om han ska få sin rosa biljett. Gissa om Kolgjini kommer att vilja ta revansch på Very Kronos för förlusten i Svenskt Mästerskap i fjol. Får göra grovjobbet utvändigt nu? Och när får vi se det där efterlängtade skorycket?

2 Diamanten stod för en oerhört positiv årsdebut. Björn Goops hästar brukar sällan vara vässade direkt efter vila och man anade därför att Diamanten mest var med i loppet för att få sig en genomkörare. Men någon ringrost såg man inte skymten av den gången. Visst, han fick en drömresa i rygg på Admiral As men det gick fort över mål och bättre uppladdning inför lördagen kunde hästen inte ha fått. Diamanten är bra nog att slå till här och kan öppna rasande fort. Spets och släpp till Very Kronos?

1 Express Jet brukar tampas mot de bästa nere i Frankrike och gör det i regel bra. Han räckte visserligen inte till senast men mötte då bland annat Cleangame och segermaskinen Ampia Mede Sm. Malmqvists hedershäst är mycket startsnabb bakom bilen och även om han inte vinner ihjäl sig är han bra nog att sluta långt framme på lördag. Distansen kunde dock gärna varit (minst) ett halvvarv längre.

8 Night Brodde var mycket fin vid spetsseger i årsdebuten och lekte då med sina konkurrenter via 8,5/700. Hästen är mycket startsnabb men hur lägger man upp taktiken från spår åtta? Han räckte visserligen inte till mot liknande motstånd på hemmaplan under oktober månad, tävlade då med skor runt om, eller i Hugo Åbergs Memorial ett antal starter tidigare (omöjlig resa den gången), men var smällfin under Elitloppshelgen. Något säger mig att Conrad åtminstone gör att försök att kvala in till Elitloppet i år. 

9 Sevilla blommade ut på allvar för två säsonger sedan och var då bland annat jättebra trea bakom Very Kronos i Legolas Minne. Joakim Lövgrens häst har inte startat sedan förra våren då han satt fast med sparade krafter i Copenhagen Cup. Formen är minst sagt svårbedömd och gissningsvis lär rostfläckarna vara lika tydliga som de på Ronnys och Ragges Fård. Det är snudd på garanti för nedslag på nästa besiktning, men på sikt är Sevilla bra nog att vinna i gulddivisionen.

11 Racing Mange är i sina ljusa stunder bra nog att vinna ett lopp som detta. I fjol kvalade han in till finalen av Paralympiatravet men blev då dragen sist av en för dagen iskall Ecurie D.. Det löste sig sedan inte och Mange gick i mål med till synes sparade krafter. I fjolårets sista start klappade han igenom totalt och har inte synts till sedan dess. I första starten på nästan nio månader lär man knappast köra livet ur hästen. Skrällbud.

Tidiga spikarna:

1 Lady Beluga (V75-1) har en perfekt uppgift på papperet. Hon är mycket startsnabb och höll ledningen i en 9-öppning senast hon hade innerspår bakom bilen. Att hon aldrig förlorat från sin favoritposition gör inte saken sämre, likaså den högintressanta balansändringen. Loppet håller hög klass men då Lövgren hade maximalt flyt i spårlottningen, samt att värsta konkurrenten kommer från en sämre insats, så ser jag ingen större anledning att gardera.

9 Kentucky River (V75-2) är inte helt pålitlig men såg jättefin ut i debuten för Nordström. Han är anmäld till samtliga storlopp senare i år och detta är troligen bara ett litet farthinder på vägen. Loppet innehåller visserligen flera potentiella klassklättrare och en sådan som Le Piment är jag barnsligt förtjust i, men då det nästan är garantigalopp från start på den senare så väljer jag att lämna Kentucky ensam på systemet.

Tidiga skrällarna:

9 Nocturne Zon (V75-4) är när detta skrivs endast streckad på drygt sju procent och jag går efter detta. Om sanningen ska fram så var jag ytterst nära att singelstrecka henne i detta annars så vidöppna stolopp. Lopp i kroppen, grym stallform och optimal balans. Dessutom ser faktiskt motståndet överkomligt ut. Omgångens drag.

2 Diamanten (V75-7) var inte vässad inför comebacken och stod för en överraskande positiv insats bakom Admiral As. Spår två är lika smarrigt som Vetekattens kanelbullar och det kan bli spets och släpp. Med fritt i tid avslutar nioåringen snabbt. Nu rycker man dessutom bakskorna. 


ANNONS: V75-jackpott 50 miljoner på lördag. Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. [Extern länk]


Tidiga tanken-systemet:

V75-1: 1 Lady Beluga (3-6)

V75-2: 9 Kentucky River (5-1)

V75-3: 4, 5, 6 (3-2)

V75-4: 1, 3, 4, 5, 7, 8, 9, 11, 13 (14-15)

V75-5: 3, 5 (12-11)

V75-6: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, 10 (11-12)

V75-7: 1, 2, 3, 6, 8 (9–11)

2 160 rader/1 080 kronor

OBS: Systemet är korrigerat efter första publicering på grund av strykningar.

Banfakta, Jägersro

Banförkortning: J

Längd: 1 000 m

Bredd: 23,0 m (2140 m), 23,0 m (1640 m)

Upplopp: 190 m

Open stretch: Nej

Vinklad startbilsvinge: Ja

Startlistor:

V75-1, 1 640 meter auto

1 Lady Beluga - Lövgren J 1 1 1 1 0 13,1a

2 Use Face - Ingves P 1 1 1 0 d 11,8a

3 Hindy Heikant* - Nimczyk M 1 3 1 1 0 11,8a

4 Emma Häggenäs - Persson S 0 4 2 1 2 11,2a

5 Heloise Am - Eriksson K 1 2 1 2 7 11,6a

6 Georgia Am - Leo E 3 1 7 0 1 12,8a

7 Jeans'n Passion - Ebbinge R 1 1 6 1 2 12,3a

8 Secret Snap* - Adielsson E 1 2 1 0 7 12,8a

9 Excuse Me* - Thomsen H 1 4 2 7 1 11,5a

10 Tour Eiffel - Goop B d 1 1 0 2 12,0a

11 Woodbury Wine - Untersteiner J 6 2 1 1 2 12,0a

12 Chiffchaff - Lind J 7 1 1 1 0 12,4a

V75-2, 2 640 meter volt

1 Lucky Guy Boko - Lövgren J 1 1 2 3 2 14,8

2 Notorious Zon - Malmqvist M 2 3 3 2 0 15,8

3 Oliver Our Star - Goop B 2 2 2 1 3 16,1 STARTAR EJ

4 Diamant Sensation - Uhrberg T 1 2 d 4 2 15,6

5 Le Piment - Adielsson E 3 d 1 2 d 17,0

6 Fantom Godiva - Grasso B 0 5 1 1 2 15,2

7 Twins Zeus - Dyhrberg S 1 2 0 2 3 14,7

8 Grappa Boy - Eriksson C 1 1 d 2 3 16,0

9 Kentucky River - Nordström P 4 0 1 4 1 14,3

10 Bold Request - Jepson C J 2 2 5 1 5 15,7

11 Kocsis Boko - Rosleff V 2 0 2 2 3 14,6

12 Great Champion - Berg F 2 0 3 2 1 16,7

V75-3, 2 640 meter auto

1 All Star - Ingves P 4 6 3 2 8 10,9a

2 Moses - Persson S 1 d 1 d 4 10,7a

3 Devs Daffodil - Waldmüller M 5 3 1 4 8 11,5a

4 Rackham - Eriksson C 4 d 2 1 2 10,2a

5 Oscar L.A. - Lövgren J 1 1 1 2 0 10,8a

6 E.Type Cash* - Jensen F 4 4 d 1 1 11,3a

7 Sam the Man* - Goop B 5 0 d 2 3 11,6a

8 Maestro Crowe - Untersteiner J 3 4 5 1 2 14,3a

9 Hurricane Silas - Persson F 6 0 1 7 2 13,5a

10 Mister Ed Heldia* - Nimczyk M 1 1 1 1 2 11,7a

11 Sweetman - Kolgjini A 1 8 0 2 7 09,8a STARTAR EJ

12 Sandsjöns Enzo - Lugauer C 0 6 6 1 3 10,7a

V75-4, 2 140 meter volt

1 Kungfu Lady - Goop B 1 0 2 2 3 15,4

2 Adorable Face - Kolgjini A 4 d 1 2 2 18,7

3 Benita Winner - Jepson C J 3 1 1 0 1 16,1

4 Conrads Lill Babs - Leo E 1 5 1 2 0 15,7

5 Machi - Untersteiner J 1 4 2 0 2 15,4

6 Timeless - Karlsson P 1 0 3 1 1 16,2

2 160:

7 Chantal Jet - Jakobsson M 3 2 1 2 2 15,0

8 Lisa Lisieux* - Sjunnesson J 1 1 4 d 0 14,3

9 Nocturne Zon - Lövgren J 5 5 2 1 2 14,1

10 Cheri Cheri Lady - Oscarsson K 1 1 2 0 0 15,0

2 180:

11 EenymeenyminymoeDK* - Jensen F 6 1 1 1 0 14,1

12 Micro Vick - Eriksson C 0 1 0 5 3 12,5

13 Namanga Bo* - Ebbinge R 4 2 4 1 1 14,7

14 Divane Godiva - Mifsud T 1 1 1 2 4 12,2

15 Zante Grif* - Adielsson E 2 0 5 1 4 13,2

V75-5, 2 140 meter auto

1 Alert Vendil - Ecce K 0 2 1 2 8 12,4a

2 Kilmister Boko - Nordström P 1 2 1 2 3 12,0a

3 Under Armour - Lövgren J 1 1 1 1 1 11,6a

4 Gerben* - Crebas H 4 0 1 1 2 12,8a

5 Akilles Face - Kolgjini A k 1 1 1 d 13,3a

6 Lorenzo Boko - Johansson G 1 7 3 3 0 12,7a

7 Fauntleroy - Malmqvist M 1 2 4 4 1 13,3a

8 Hobart - Leo E 2 1 3 2 2 13,8a

9 High Line Pellini - Adielsson E 0 1 1 3 1 11,5a

10 Playit Flax - Sjunnesson J 1 6 2 6 7 13,0a

11 King of Greenwood* - Persson S 1 0 1 2 1 12,0a

12 Indigo* - Ebbinge R d 1 2 1 1 12,0a

V75-6, DD-1, 1 640 meter auto

1 Beethoven - Zadel P 2 3 4 1 2 12,6a

2 Beckham* - Ecce K 2 1 5 5 0 12,1a

3 Frodo Cash* - Uhrberg T 4 2 5 3 1 12,5a

4 Mojo Express - Eriksson K 1 2 4 6 3 12,0a

5 Tom n'JerryDiamant* - Nimczyk M 1 5 3 1 1 12,0a

6 FromHeaven Idzarda - Jepson C J 0 0 2 1 1 11,8a

7 King Schermer* - Rothengatter M F 5 6 1 1 k 10,5a STARTAR EJ

8 Eros Zola* - Jensen F 1 1 d 0 1 10,9a

9 Laradja Vrijthout - Lugauer C 2 1 0 1 4 10,7a STARTAR EJ

10 Orkan von Haithabu* - Kolgjini A 7 1 2 2 1 11,8a

11 Global Action - Lövgren J 2 1 d 4 1 11,6a

12 Roller Coaster Ås - Untersteiner J 2 2 0 4 3 12,0a

V75-7, DD-2, 2 140 meter auto

1 Express Jet* - Vercruysse P 4 7 d 1 7 10,4a

2 Diamanten - Goop B 3 3 2 0 2 09,8a

3 Very Kronos - Adielsson E d 1 3 1 6 10,7a

4 Ubiquarian Face - Kolgjini D 0 0 1 5 7 10,7a

5 Holy Water - Ecce K 2 1 4 2 8 10,1a

6 Upstate Face - Kolgjini A d 2 3 3 0 09,5a

7 Pacific Face - Lubrano G 1 d 2 0 7 10,4a

8 Night Brodde - Lugauer C 1 7 1 0 1 09,5a

9 Sevilla - Grasso B 3 0 1 6 0 10,4a

10 Husse Boko - Johansson G 1 5 1 1 1 12,1a

11 Racing Mange - Lövgren J 1 7 3 7 6 09,5a


ANNONS: V75-jackpott 50 miljoner på lördag. Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. [Extern länk]


Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!