”Det blev köer och det medförde irritation”

Publikfest på Umåker - då blev det långa spelköer

avErik Pettersson

1 av 2 | Foto: Mikael Wikner, TR Bild
Umåkers travbanechef, Robert Karlsson.

Knappa 6 000 i publiken, strålande sol - och topphästar.

Umåker kunde fira stor framgång kring sin V75-dag i lördags – förutom kaoset kring spelet i de nya ATG-terminalerna.

– Vi har för få terminaler, det blev köer och det medförde irritation, säger travbanechefen Robert Karlsson.

Sportsligt gnistrade hästarna ikapp med solen i Umeå i lördags. Den fina väderleken och digniteten på de fyrbenta stjärnorna gjorde att publiken strömmade till Umåkers travbana.

5 925 personer gästade arenan, enligt den officiella publiksiffran.

– Det är kul att det blev så bra och vi är jättenöjda, säger chefen Robert Karlsson.

”Vi äger tyvärr inte frågan”

Med allt.

Utom spelet via de nya ATG-terminalerna, som orsakade problem för de spelsugna åskådarna.

– Vi har för få terminaler och vi äger tyvärr inte frågan, men klagomålen hamnar ju hos oss lokalt. Vi har fem terminaler som grund, nu när det var V75 fick vi tio terminaler extra. Vi jobbade hårt för att sprida ut dessa, men det är ju alldeles för få. 

I och med den nya spelregleringen krävs det att varje spel hos ATG registreras på varje person, via legitimation i spelluckan.

– Varje transaktion tar ju längre tid nu. Spelarna blir visserligen mer och mer digitala, men det är en rätt så stor grupp som vill spela den här vägen. Det blev köer och det medförde irritation. Vi vill erbjuda kunderna en bra service, det känns inte alls bra, och som sagt så landar klagomålen hos oss.

”Gick okej under vintern...”

När Trav365 når Umåkers travbanechef Robert Karlsson är han på plats i Stockholm för för möte med Operativa Banrådet, hos förbundet Svensk Travsport. Där ska frågas tas upp igen - och Karlsson är orolig inför sommarens travfester.

– Det är bråda dagar. Det gick helt okej under vintern, när det inte var så mycket folk på banorna. Men jag tänker på sommarbanorna, som drar mycket publik, men så har väldigt få terminaler. Typ Rättvik med sommartravets final, de olika midnattstraven och så vidare. Det är en het potatis och jag hoppas få mer besked i dag.

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Trav