”Ett mycket spelvärt drag på V86 i kväll”

Marios Supernytt: • Experten synar V86 på Bergsåker och Solvalla den 1 januari • Spik • Drag • Superkusken med mera

avTrav365

Publicerad:
Uppdaterad:

Sportbladet-experten Mario ”Super-Mario” Lipovac har gjort succé och spelat in flera miljoner till andelsköparna.

Inför varje V75- och V86-omgång synar ”Super-Mario” omgångarna.

Här är Marios Supernytt inför V86 på Bergsåker och Solvalla den 1 januari.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V86. [Extern länk]


Superspiken

2 Cobourg Hanover (V86-1) tror jag har en bra chans att leda runt om i inledningen. Han gick bra som trea senast på V75 efter att han fått ett rygglopp, näst senast blev han slagen av Heading Reference men då hade han fått tryck några gånger och lessnade till slut i ledningen.

Det snackas om rygglopp nu men från bästa tänkbara utgångsläge har jag svårt att se Emilia släppa ledningen, jag tror att hon tar den och kommer få bestämma en bit och sedan blir han inte lätt att slå. Skulle det bli rygglopp har han visat att han går mycket bra med det också och jag tror man tar revansch på värsta motbudet och vinner i inledningen. Hela vägen Emilia!

Bortglömda hästen

Har hittat mitt roliga drag i avslutningen och det är den finska gästen 6 Ricocone (V86-8) som gjort det mycket bra på slutet i Finland. Näst senast satt han fast och fick lucka sent och spurtade bra som trea bakom vinnaren Pascha Tilly. Han är mycket startsnabb och jag tror inte spelarna riktigt har koll på att han kan öppna så snabbt, han har inte haft framspår i Sverige när han gästat. Jag tror Olli kommer ladda vad som går och ta en längd på storfavoriten 2 All Star och sedan hoppas jag man kör där så länge lampan lyser. Ett mycket spelvärt drag som kan spåra runt om till sex procent.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V86. [Extern länk]


Superkusken

I kväll hittar vi ”Superkusken” på Bergsåker och det är duktiga Emilia Leo som kan börja det nya året på bästa sätt. Hon och tränare Oscar Berglund har firat framgångar förut och visst kan det bli någon seger i kväll igen.

2 Cobourg Hanover (V86-1) se under rubriken ”Superspiken”

11 Belle Reine (V86-3) gick positivt i debuten för Berglund senast, hon fick ett otacksamt lopp men såg fin ut och hade lite krafter kvar såg det ut som. Hon går säkert framåt med loppet i kroppen och jag tror hon gör en vass insats i kväll. Behöver lite hjälp med tempot i loppet för att komma in i matchen, men blir det bra tempo då blir hon farlig.

5 Arch Lane (V86-7) är en klasshäst som varit borta i över ett år. Det är aldrig enkelt att komma tillbaka efter en sådan paus trots att jag vet att Berglund brukar ha iordningställt direkt. Han är stor och klumpig och kommer säkert behöva loppet i kroppen innan han är fit for fight. Jag blir inte förvånad om ringrosten lyser igenom och som hårt betrodd ska man ta honom försiktigt.

Hetaste utrustningsändringen

Kommer på en intressant häst som kan bli svårfångad från ledningen, det är 5 Jeanne d’Arc Boko (V86-4) som tog karriärens första seger senast från ledningen. Då satte man på ett helstängt huvudlag och det föll väl ut, det blir samma denna gång men i kväll ska man dessutom sätta på en ryckhuva för första gången i karriären för att väcka henne ännu mer. Faller det väl ut då kan hon bli svårfångad.

Förutsättningarna

Nya året inleds med en jackpottomgång på spelformen V86. Under förra året blev det gång på gång jackpot och mycket svårt att hitta alla åtta rätt. Denna omgång är inget undantag utan det ser riktigt rolig och intressant ut. Det är Bergsåker och Solvalla som delar på tävlingarna och vi har några klara favoriter, ett kallbod som blir hårt betrott och en häst i avslutningen som jag tror kan få problem att plocka ner mitt stora drag i kväll. Det ska vara uppehåll på båda banorna och några plusgrader vilket gör att vi förhoppningsvis får mycket fina banor. Lycka till!


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V86. [Extern länk]


Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

V86

Trav