Svensk miljonhäst död under narkos

Heartbreaker V.S. har somnat in

avChristoffer Wickman

Publicerad:
1 av 2 | Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Heartbreaker V.S. och Björn Goop

Svenske miljonhästen Heartbreaker V.S. är död.

Nioåringen opererades men vaknade aldrig upp från narkosen.

– Vi är helt förkrossade, säger ägaren Kjell Magne Sand.

Så sent som för en vecka sedan avelsvärderades travhästen Heartbreaker V.S. på Bjerke i Norge, nu är den nioårige hästen död.

Tidigare i veckan opererades Heartbreaker V.S. men vaknade aldrig upp från narkosen. Det skriver tgn.no.

Heartbreaker V.S. tog under sin karriär, främst hos stjärntränaren Björn Goop, 21 segrar på 55 lopp och sprang in 2,2 miljoner kronor. Han vann bland annat fyra V75-lopp, och slutade så sent som i fjol trea i Harper Hanovers lopp på Solvalla under Elitloppshelgen.

”Opererades för skada”

Heartbreaker V.S. är uppfödd av Väskinge Stallet Alltjänst HB i Sala och inledde sin tävlingskarriär hos Björn Steinseth i Norge, men flyttades under 2016 till svenske stjärntränaren Björn Goop där han utvecklades till en topphäst. Senaste starten för den framgångsrike hästen blev i Harper Hanovers lopp på Solvalla i fjol där han slutade trea, och i samband med det skadade han sig. Efter skadan valde ägarna Kjell Magne Sand och Inger Lise Struck att plocka hem hästen.

– Han opererades för en skada på griffelbenet, men vaknade aldrig upp från narkosen. Vi är helt förkrossade, säger Kjell Magne Sand till tgn.no.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

V75