Slog experterna i VM i V75 – och vann 15 000 kr

Foto: Åsa Elmroth spelade in 15 000 kronor på V75 och kollegan Jessica Almenäs var med på systemet Dessutom utklassade Åsa TV4:s tipsexperter i tävlingen VM i V75.
TRAV

Åsa Elmroth spelade in 15 000 kronor på V75 tillsammans med sin pappa och Jessica Almenäs i lördags.

TV4-profilen såg även till att utklassa TV4-experterna i tävlingen VM i V75 som avslutades i helgen.

– Jag kan konstatera att det är mitt mål att slå kollegorna, oavsett om deras titel är programledare, reporter eller tipsexpert. Det är alltid kul att slå de man jobbar med, säger Elmroth till Trav365.

I sex veckor har tävlingen VM i V75 hållit på. Över 34 000 spelare i Sverige och utomlands har varit med i jakten på titeln som världens bästa V75-spelare.

”Gjorde några tabbar”

TV4-profilen Åsa Elmroth är en som varit med och testat lyckan, och hon har haft sällskap av flertalet kollegor, bland andra tipsexperterna i tv, Micke Nybrink, Anders Malmrot och Ralf Vadsmo.

Hur det gick för Elmroth i jämförelse med trion experter? Mycket bra.

Åsa slog Nybrink med fyra rätt över de här sex veckorna av tippande, hon var sju rätt före Malmrot och hela åtta rätt bättre än Vadsmo.

– Fan vad bra det låter, säger Åsa och skrattar.

– Jag har för mig att jag slog experterna förra året också. Skälet ska väl inte jag svara på? Det är väl de här personerna som ska svara på det. Jag har gjort mitt.

– Jag kan konstatera att det är mitt mål att slå kollegorna, oavsett om deras titel är programledare, reporter eller tipsexpert. Det är alltid kul att slå de man jobbar med.

Hur tyckte du VM-spelet gick för din del? Nöjd med 25 rätt?

– Jag hade kunnat varit bättre, jag gjorde några jäkla tabbar i början. Jag hade inte varit med i toppen eller så, men kanske hade kunnat få 27 rätt. Men det här är svårt, herregud.

Är du kaxig nu?

– Jag har inte hunnit träffa dem än. Jag var väldigt kaxig för något år sedan, men jag har inte riktigt hunnit med det i år.

”Almenäs begärde miljoner...”

I tävlingen VM i V75 måste man spela för 96 kronor och göra ett system på 192 rader. I lördags mäktade Elmroth med att få fem rätt i tävlingen, men på ett annat system som hon gjorde, där hennes pappa och Jessica Almenäs var med på ett hörn, prickade hon in alla rätt.

Utdelningen totalt: cirka 15 000 kronor.

– Almenäs begärde miljoner, men jag lyckades inte med det. Det blev 15 000 kronor i vinst.

– Det sjuka är att varenda gången pappa är med, så blir det vinst. Förra året gav jag honom en del i ett system i Fars dag-present, då blev det en liknande vinst som nu, runt 15 000 kronor. Jag gav honom samma present i år och då blev det en vinst på runt 1 700 kronor. En del av det satsade vi nu, och då blev det vinst igen.