Titta, här kan du se ”Marres” comeback

Stefan Hultman nobbar V75 i Eskilstuna med Maharajah.

Istället startar Prix d'Amérique-vinnaren på Bollnästravet på fredag.

– Han har inte form för att komma ut som storfavorit på V75, säger tränaren till travkompaniet.se.

”Marre” har vilat och avlat efter bragdsegern på Vincennes kolstybb sista helgen i januari. Nu har Prix d'Amérique-vinnaren tränat för fullt i några veckor och skulle, enligt tränaren Stefan Hultmans första plan, ha startat på lördag inom V75-spelet.

Men så blir det inte.

”Jättefin i träningen”

Hultman nobbar Olympiatravsuttagningen på Sundbyholmstravet i Eskilstuna och kommer starta sin ögonsten i ett ”vanligt” lopp på Bollnästravet på fredag.

– Maharajah har tränat på och är nu på väg ut på tävlingsbanan igen. Jag har funderat en del på var comebacken blir men det blir inte i Eskilstuna nästa helg. Även om han känns jättefin i träningen så har han inte form för att komma ut som storfavorit på V75, säger han på travkompaniet.se.

”Känns inte bra...”

Tränaren vill inte uppleva favorittrycket på Maharajah under en V75-omgång, därför väljer han bort travets elitserie i första starten efter längre vila.

– Den pressen som det innebär känns inte bra när han inte har startat sedan i januari. Han kommer att behöva ett lopp i kroppen och då känns det bättre att han får gå ut i ett vanligt snabblopp. Det blir på Bollnästravet på fredag och det skall förstås bli väldigt spännande. Men han kommer att behöva det här loppet för att få upp tempo i kroppen igen.

Maharajah vann Olympiatravet förra året och är därav garanterad en plats i årets final som avgörs på Åbytravet den 26 april.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!