Sportchefen: ”Det är jättetråkigt...”

Maharajah tvingas avstå Olympiatravet De kan ersätta

Maharajah missar Olympiatravet.

Nu frigörs ytterligare ett wild card till storloppet för Åbytravets sportchef Jon Pedersen.

– Det är jättetråkigt att Maharajah inte startar, men nu kanske det blir lättare att få hit fransmän. Maharajah kan skrämma bort hästar, säger han till Trav365.

Åbys sportchef Jon Walter Pedersen.
Åbys sportchef Jon Walter Pedersen.

Stefan Hultmans stjärnhäst Maharajah som vann Prix d'Amérique i vintras är sliten, kommer inte starta i Olympiatravet och kommer högst troligen inte att starta igen före hösten.

– Nu laddar vi istället om för att försvara titeln i Prix d'Amerique nästa år, säger Stefan Hultman till Travkompaniet.

”Något man får räkna med”

Åbytravets sportchef Jon Pedersen har nu två wild cards att förfoga över, då Maharajah var garanterad en plats i Olympiatravet som titelförsvarare.

– Det är jättetråkigt att Maharajah inte kommer starta. En Prix d'Amérique-vinnare och folkhäst som han vill man alltid se. Han har en stor skara fans i Sverige också, det här beskedet var jättetråkigt för loppet, säger han och fortsätter:

– Det är kött och blod det här, så det är något man får räkna med.

De hästarna är hetast just nu

För att ersätta Maharajah och hitta två hästar som är aktuella för wild cards kollar nu Åbytravet på flera olika alternativ.

– I kväll startar Brad de Veluwe på Vermo och vi kommer att ta kontakt med tränaren till hästen i morgon, om han ser fin ut i dag och så vidare.

– Vidare så kollar vi mot Frankrke och vi bör hitta bra ersättare. Det kan till och med bli lättare att få hit franska hästar nu när Maharajah inte startar, han kan skrämma bort hästar, det blir ett lite annorlunda lopp utan honom.

Vilka är hetast i Frankrike just nu?

– Rapide du Digeon är naturligtvis aktuell. Vanika du Ruel, som de först tackade nej med, är lite varm igen också, de har lovat att svara innan helgen, säger Jon Pedersen.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!